Kleine Ambassade Harmen at Shell Pernis Kinderraad | Shell Netherland

De kinderraadleden hebben in de afgelopen periode kennis op kunnen doen over het bedrijf, raffinage, de toepassingen van olie, milieu, duurzaamheidsvraagstukken en beroepen in de techniek. Ook is er veel geleerd en gepraat over veiligheid. Ze concludeerden dat de medewerkers van Shell hier echt specialisten in zijn. Dat leidde tot een duidelijk eerste advies, dat Shell Pernis meteen heeft opgepakt:

“Wat wij goed vinden is dat er bij Shell Pernis ook wordt gekeken naar wat de oorzaak van een ongeluk is en hoe je die situatie kunt verbeteren. Wij zouden het supergoed vinden als ook andere mensen meer over veiligheid kunnen leren van Shell. Bijvoorbeeld dat het goed is om een veiligheidsbril te gebruiken. Hiermee kun je je ogen beschermen, tijdens Oud en Nieuw, maar ook bij het tuinieren, tijdens technieklessen op school of als je ouders een gaatje boren.”

Na een succesvol eerste jaar met kinderraadleden uit Schiedam en Vlaardingen, kunnen nu ook kinderen uit Spijkenisse, Hoogvliet, Pernis en Albrandswaard  solliciteren naar een plekje in de kinderraad. Afgelopen week is een start gemaakt met de werving voor de volgende groep. Kinderen uit de omliggende gemeenten van Shell Pernis kregen een interactieve les op school. Op donderdag 11 december was er een presentatie bij school CBS Kethel in Schiedam en op maandag 15 december was er les op KBS De Maasoever in Spijkenisse. Daarbij werd de speciale Shell Pernis Kinderraad veiligheidsbril gepresenteerd en uitgedeeld.

Kinderen uit Schiedam, Vlaardingen, Pernis, Spijkenisse, Hoogvliet en Albrandswaard die mee willen doen aan de Shell Pernis Kinderraad 2015, kunnen solliciteren door een e-mail met hun naam, school en leeftijd te mailen naar post@dekleineambassade.nl