Ons doel is om met Shell Pernis een leidende positie in de industrie te behouden in een periode dat de raffinage-industrie wordt gekenmerkt door smalle marges veroorzaakt door overcapaciteit. Een van de speerpunten is de integratie met de chemie.

In Europa kiezen veel mensen voor diesel als transportbrandstof. De verwachting is dat de benzinevraag zal blijven afnemen in onze regio. Er is in de productie op een raffinaderij echter een ratio voor de producten die je kunt maken; bij de productie van diesel wordt ook bepaalde hoeveelheid benzine gemaakt.

Als je diesel maakt maak je dus ook benzine waarvoor de marktomstandigheden in Europa dus minder gunstig zijn. Met deze fabriek kunnen we een deel van de benzine gebruiken als grondstof voor de chemie waarmee we meer waarde toevoegen aan deze productstroom. De nieuwe Aromatenfabriek destilleert benzeen uit een benzeenrijke stroom tot een grondstof die geschikt is voor verdere verwerking in chemie. Deze dient als basis voor o.a. rubber, plastics, nylon en synthetische stoffen.

Shell werkt aan dit project met meer dan 300 interne experts en externe aannemers waaronder ingenieurs, veiligheids- en milieukundigen en experts op het gebied van proces veiligheid, operaties, marketing, planning en logistiek.

Een echte teamprestatie dus. In het ontwerp worden de beste beschikbare techniek en veiligheidssystemen toegepast. Veiligheid en gezondheid van medewerkers en van omwonenden zijn de belangrijkste eisen die aan het ontwerp zijn gesteld.

Een belangrijk moment tijdens de constructie is de aankomst van de 2 destillatiekolommen in de haven. De gevaartes zijn in 1 stuk vanuit Korea per vrachtschip vervoerd en half augustus aangekomen in de haven van Shell Pernis.

De grootste van de twee is maar liefst 70 meter lang en moet meer dan 400 meter afleggen op het land. Vervolgens worden er zo’n 100 schotels op gemonteerd en heeft de destillatietoren een gewicht van 365 ton. De laatste stap is het plaatsen van de kolom, zo’n 50 meter verderop: een precisie werkje waarbij alle disciplines samenkomen. Naar verwachting wordt de fabriek in de eerste helft van 2016 in gebruik genomen.