Shell Pernis Kinderraad 2015 op de rode loper tijdens de première
Shell Pernis Kinderraad 2015 op de rode loper tijdens de première

Geïnspireerd door wat de leden zagen en leerden tijdens hun gesprekken met medewerkers van Shell Pernis, maakten ze een korte film waarmee zij andere kinderen én volwassenen op een verrassende manier inspireren om het beste uit een samenwerking te halen. De film werd onlangs gepresenteerd aan werknemers van Shell Pernis, een aantal leden van de burenraad, ouders, broertjes en zusjes.

De Shell Pernis Kinderraad 2015 bestaat uit 15 kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van verschillende basisscholen uit de omliggende gemeenten van de raffinaderij. De leden zijn op 8 juli 2015 geïnstalleerd en kregen een aantal interactieve themalessen. Hiermee deden zij niet alleen kennis op over het bedrijf, raffinage, de toepassingen van olie, milieu, duurzaamheid, veiligheid en beroepen in de techniek, maar ook over het belang van deze zaken voor de samenleving. 

Kinderraad deelt de checklijst uit aan publiek film première
Kinderraad deelt de checklijst uit aan publiek film première

De kennis die de kinderraadsleden gedurende het project hebben opgedaan, is gebruikt om mee te denken over D&I, wat staat voor ‘diversity and inclusion’. De kinderen hebben uitgebreid over het onderwerp gediscussieerd en stelden een checklist samen met 10 punten die belangrijk zijn voor een fijne en diverse werkomgeving. De film laat zien hoe medewerkers van Shell Pernis met deze punten omgaan.

Na de ‘première’ namen Shell-medewerkers Najlai Zariouh, focal point D&I, en Minke van Tol van Social Performance Pernis de afgevinkte checklist in ontvangst. Najlah Zariouh: “Ik vind het erg knap dat de kinderen de kern van ons diversiteitsbeleid hebben vertaald naar 10 korte en krachtige punten. Binnen Shell hebben wij een actief D&I-netwerk en deze mensen kunnen de checklijst gebruiken om het belang van diversiteit onder de aandacht te brengen”. 

Najlai Zariouh en Minke van Tol van Shell Pernis nemen afgevinkte checklist in ontvangst
Najlai Zariouh en Minke van Tol van Shell Pernis nemen afgevinkte checklist in ontvangst

De exclusieve film vormde de afsluiting van de Shell Pernis Kinderraad 2015. Minke van Tol: “Shell Pernis vindt het belangrijk om goed met onze omwonenden te communiceren en streeft er naar om een goede buur te zijn. Ik ben blij dat we onze buurkinderen veel kunnen leren over onder andere raffinage, veiligheid en diversiteit. Tegelijkertijd leren wij bij Shell weer veel van de frisse kijk van deze kinderen. ”

De Shell Pernis Kinderraad is een gezamenlijk initiatief van Shell Pernis en de Kleine Ambassade. Volgend schooljaar gaan we weer van start nieuwe Shell Pernis kinderraad. Kinderen uit Albrandswaard, Hoogvliet, Pernis, Schiedam, Spijkenisse en Vlaardingen die nu in groep 5, 6 en 7 zitten kunnen zich voor 29 juni aanmelden bij Harmen van de Wetering van De Kleine Ambassade.