Brand in tank aan de Vondelingenweg

28 dec. 2017

Dondermiddag om 14.29 uur is er tijdens sloopwerkzaamheden korte tijd een brand geweest. 

Fakkelen Shell Pernis

19 dec. 2017

In verband met het weer in gebruik nemen van fabrieken na onderhoudswerkzaamheden moeten wij op dit moment meer fakkelen dan normaal. 

De Fakkelfolder

04 dec. 2017

Bekijk hier de fakkelfolder voor antwoorden op al uw fakkelvragen.

Opslagtank licht beschadigd bij verpomping

02 dec. 2017

Op zaterdag 2 december is ’s ochtends bij Shell Pernis een opslagtank beschadigd geraakt. De beschadiging is het gevolg van onderdruk in de tank die is ontstaan tijdens een verpomping. Hierdoor is de tank deels ingedrukt.

Kleine brand bij fabriek op Shell Pernis terrein

29 nov. 2017

Woensdag om 29-11 rond 9:50 is er bij een van de fabrieken op het Shell Pernis terrein een waterstofbrand geweest. Om 10.34 is het brandmeestersein gegeven. Er zijn geen gewonden en er is geen gevaar voor de omgeving.

VMBO en MBO docenten nemen een kijkje in de keuken van Shell Pernis

06 nov. 2017

Maandag 6 november jl. vond de aftrap van de Masterclass voor VMBO/MBO docenten plaats op Shell Pernis.

Geluidsklachten - dinsdagavond 18 oktober

18 okt. 2017

Op dinsdagavond 18 oktober zijn er 19 geluidsklachten gemeld bij DCMR afkomstig uit Pernis en Poortugaal.

Stilleggen van fabriek veroorzaakt stankklachten Vlaardingen en Schiedam

16 okt. 2017

Op maandagavond 16 oktober heeft DCMR klachten ontvangen over stank vanuit Vlaardingen en Schiedam.

De Shell Pernis Kinderraad op bezoek bij Generation Discover in Den Haag

05 okt. 2017

Op woensdag 4 oktober is op het Malieveld in Den Haag het Generation Discover Festival geopend. Een festival waar jongeren kunnen ervaren hoe leuk en interessant techniek kan zijn. Door te vliegen met drones, door zelf zoutwaterautootjes te maken of door energie op te wekken op de dansvloer. De kinderen van de Shell Pernis Kinderraad – gehuld in hun knalrode Shell-overalls- brachten gisteren een bezoek aan het festival.

Samenwerken voor meer Rotterdammers in techniek en technologie

03 okt. 2017

In aanwezigheid van Wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg) en wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie) is vandaag het Rotterdams Techniek en Technologiepact gepresenteerd. Alle partnerbedrijven en organisaties waaronder Shell Pernis waren hierbij aanwezig

Mijlpaal bij Shell Pernis

25 sep. 2017

Zondag 24 september is er weer een belangrijke mijlpaal bereikt voor het SDA-project met de levering van belangrijke onderdelen voor de in een aanbouw zijnde Solvent DeAsphalter Unit (SDA).

Kinderraad geïnstalleerd!

06 sep. 2017

Op woensdag 6 september vond de officiële installatie van de Shell Pernis Kinderraad 2017-2018 plaats.  

Shell Pernis opent haar deuren tijdens de Wereld Haven Dagen

04 sep. 2017

Gedurende drie dagen bezochten ongeveer 430.000 bezoekers dit grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. De activiteiten rondom de Erasmusbrug maken de haven zichtbaar in het hart van de stad. Daarnaast gingen vele duizenden mensen op excursie dieper de haven in, om de bedrijven en terminals van dichtbij te bekijken.

Shell Pernis weer operationeel

24 aug. 2017

De herstelwerkzaamheden aan de elektriciteitsvoorziening op Shell Pernis zijn voor het grootste deel afgerond. We hebben vrijwel alle fabrieken weer in gebruik genomen, waar nodig met toestemming van de autoriteiten.

Kort incident Shell Pernis

21 aug. 2017

Op 21-08-2017 is er aan het einde van de middag kort brandalarm gegeven op het terrein van Shell Pernis.

Shell Pernis – update opstarten van fabrieken

16 aug. 2017

Na een kortsluiting in een elektriciteitsstation eind juli lag Shell Pernis ruim een week volledig stil. Op dit moment werken alle medewerkers, aannemers en partnerbedrijven 24/7 met volle overgave om alle ruim zestig fabrieken weer gecontroleerd op te starten.

Bewoners in de hoofdrol op informatieavond Shell Pernis

10 aug. 2017

Woensdagavond 9 augustus beantwoordden Shell, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en DCMR Milieudienst Rijnmond vragen van bezorgde omwonenden en gaven aan te willen leren van de incidenten die onlangs plaatsvonden op Shell Pernis.

Shell Pernis – opstarten van fabrieken

08 aug. 2017

Op dit moment wordt er hard gewerkt om de raffinaderij weer gecontroleerd op te starten.

Informatieavond Shell Pernis op woensdag 9 augustus

03 aug. 2017

Op woensdagavond 9 augustus organiseren wij een informatieavond voor omwonenden op onze raffinaderij in Pernis. Hierbij zullen ook DCMR en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond aanwezig zijn en een toelichting geven.

Rookontwikkeling Shell Pernis

03 aug. 2017

Vanochtend is er in een schakelkast op Shell Pernis rook ontstaan. De schakelkast is direct spanningsvrij gemaakt en er is geen brand uitgebroken. Uit voorzorg is wel de brandweer ingeschakeld. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is geweest. Hier is een onderzoek voor ingesteld.

Statusupdate situatie Shell Pernis

01 aug. 2017

Twee incidenten op onze raffinaderij Pernis hebben de afgelopen dagen helaas voor overlast en ongemak gezorgd. Hieronder een overzicht van de huidige situatie.

Waterstoffluoride vrijgekomen door lekkage op Shell Pernis

31 jul. 2017

Maandagavond 31 juli, is bij spoelwerkzaamheden in een van onze fabrieken op Shell Pernis een lekkage van waterstoffluoride opgetreden. Hulpdiensten zijn ter plekke en er wordt nauw samengewerkt. DCMR heeft tot nu toe geen gevaarlijke concentraties gemeten en de stof is binnen het Shell terrein gebleven.

Stroomonderbreking- Update 31 juli

31 jul. 2017

Shell Pernis heeft inmiddels de meeste fabrieken op een veilige en gecontroleerde manier uit bedrijf genomen. Het blijft op dit moment nog noodzakelijk om gassen af te fakkelen. Fakkelen is een onderdeel van ons veiligheidssysteem. Wij begrijpen dat dit onrust veroorzaakt voor de omgeving en verontschuldigen ons voor het ongemak dat dit kan veroorzaken.

Stroomonderbreking - Update 30 juli

30 jul. 2017

De problemen op de fabrieken van Shell Pernis zijn nog niet voorbij. Door de gebrekkige elektriciteitsvoorziening hebben we besloten om het merendeel van de fabrieken op veilige en gecontroleerde wijze uit bedrijf te nemen, met fakkelen tot gevolg.

Stroomonderbreking

30 jul. 2017

Rond 22:30 op zaterdag 29 juli heeft er een stroomonderbreking plaatsgevonden als gevolg van een brand in een hoogspanningsstation. Een aantal units/fabrieken wordt nu op veilige wijze uit bedrijf genomen, met fakkelen tot gevolg. Onze excuses hiervoor.

Er zijn geen gewonden gevallen.

Shell Pernis werkt aan de toekomst voor schonere brandstoffen

28 jul. 2017

Op Shell Pernis is er weer een belangrijke mijlpaal bereikt voor de nieuw te bouwen Solvent Deasphalter unit (SDA) met de levering van een hete-oliefornuis. Dit fornuis, met een hoogte van 30 meter, is bij de firma Mammoet in Schiedam gefabriceerd en daarna per schip naar Shell Pernis vervoerd.

Fakkel op Shell Pernis

05 jul. 2017

In verband met het opstarten van een onderdeel van een van onze fabrieken moeten wij op dit moment fakkelen. Het fakkelen zal naar verwachting tot vannacht 05.00 uur duren. We doen er alles aan om de eventuele hinder zoveel mogelijk te beperken. De milieu-autoriteit DCMR is van de activiteit op de hoogte. Er zijn op het moment van dit bericht twee klachten gemeld.

Shell Pernis Kinderraad komt met advies

04 jul. 2017

De Shell Pernis Kinderraad bestaat uit een groep enthousiaste kinderen uit groep 6 t/m 8 die in de buurt van Europa’s grootste haven en raffinaderij wonen. Zij willen meedenken over hun toekomstige leefomgeving en nemen daarom deel aan dit mooi initiatief. Deze kinderen krijgen les over veiligheid, techniek en komen in contact met allerlei moderne beroepen. Ook mogen zij een kijkje achter de schermen nemen op de raffinaderij. Maar daarna moeten zij zelf aan de slag, want de kinderraad gebruikt wat zij hebben geleerd om een advies uit te brengen aan Shell Pernis op een door hun gekozen maatschappelijke kwestie.

Met de tram naar Shell Pernis

27 jun. 2017

Shell Pernis zit te springen om technisch personeel en daarvoor is de Recruitment campagne 'Werkze.' ontwikkeld.

Olietank in regenboogkleuren

26 jun. 2017

Langs de Vondelingenweg bij Shell Pernis is is sinds begin juni een tank in de regenboogkleuren te bewonderen. De vlag is een wereldwijd symbool van de LHBT-gemeenschap en staat voor de veelkleurigheid aan seksuele voorkeuren. LHBT staat voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender personen.

Mooie donatie voor Groen Verbindt

22 jun. 2017

Het afgelopen jaar is er in Hoogvliet, in de wijk Oudeland aan de Othelloweg een prachtig ontwikkeling: ‘Groen Verbindt Oudeland’. Dit is een project van Ravottuh, Antes en de gemeente Rotterdam waarin zij gezamenlijk een schitterende natuurlijke speelruimte en een productietuin hebben gecreëerd. Shell begrijpt dat positieve binding en gezelligheid tussen bewoners heel belangrijk is voor het leef plezier in een wijk. Als buurman steunen wij vanuit de OR goede doelen commissie daarom ook dit initiatief met een mooie bijdrage van 10000 euro.

Elf stankklachten door Shell Pernis

01 jun. 2017

Vanmiddag zijn vanuit Hoogvliet elf stankklachten gemeld bij DCMR. Inwoners klagen over een zwavelachtige geur.

Kinderen op Shell Pernis terrein

15 mei 2017

Jaarlijks organiseren Shell Pernis en de Kleine Ambassade de Shell Pernis Kinderraad. Een korte terugblik van het afgelopen jaar kun je nu bekijken.

Iconische schoorsteen gesloopt

09 mei 2017

Wie hem nog wil zien moet opschieten. In hoog tempo zijn we op Pernis bezig met het ontmantelen van een 85 meter hoge schoorsteen die door het stoppen van een productieproces niet langer in gebruik is.

Burenraad Shell Pernis op zoek naar versterking

10 apr. 2017

Zoals gemeenten regelmatig inventariseren wat er leeft bij hun inwoners, zo peilt ook Shell Pernis periodiek wat er leeft bij zo’n 450.000 buren in omringende gemeenten.

Shell Pernis start met bouw restwarmteproject

06 apr. 2017

Shell Pernis is gestart met de bouw van de installatie voor het restwarmteproject. Het project, een samenwerkingsverband van Shell Pernis met Havenbedrijf Rotterdam en Warmtebedrijf Rotterdam, gaat voldoende energie leveren om in de warmtebehoefte van 16.000 huishoudens te voorzien. Bekijk de video.

Update: Mijlpaal SDA-fabriek: distillatie kolommen aan wal

05 apr. 2017

Bekijk nu de nieuwe video

In de derde week van maart komen de eerste grote onderdelen van Solvent DeAsphalter Unit (SDA-fabriek) bij het Shell Pernis terrein aan wal. Na een jaar van ondergrondse voorbereidingen wordt de bouw van de fabriek voor het eerst zichtbaar.

Flinke fakkel

22 mrt. 2017

Vanwege een verstoring in het productieproces van een van onze fabrieken is het op dit moment noodzakelijk om gassen af te fakkelen waardoor er een vlam zichtbaar is op onze fakkelstelling. Fakkelen is een onderdeel van ons veiligheidssysteem en levert geen gevaar op voor de omgeving.

Pernisse kinderraad bezoekt de Generation Discover hub in Rotterdam

24 feb. 2017

Met het Generation Discover Festival in Den Haag wist Shell in oktober al meer dan dertigduizend bezoekers te enthousiasmeren voor wetenschap en techniek. Met rondreizende hub’s door heel het land kunnen nog meer kinderen hiermee in aanraking komen. Rotterdam had de primeur. Gisteren bracht de Pernisse kinderraad een bezoek aan de hub op het Schouwburgplein.

Mooie donatie voor Stichting Leergeld Voorne-Putten

23 feb. 2017

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stiching Leergeld Voorne-Putten wil deze kinderen wel mee laten doen. En met een donatie van Shell Pernis van 10.000 euro kunnen ze veel kinderen helpen.

Drone inspectievlucht op Shell Pernis

23 feb. 2017

Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) heeft voor het eerst in Nederland een kleine drone voorzien van een transponder, zoals ook wordt toegepast in bemande (verkeers)vliegtuigen. Tijdens de testvlucht werd ook Shell Pernis aangedaan.

Stankklachten

16 feb. 2017

Er zijn vanochtend stankklachten opgetreden die door inwoners van Schiedam en Rotterdam-Noord worden geroken. Inwoners uit deze gemeenten klagen over een ‘olie en teer’ geur. DCMR heeft onderzoek gedaan en hun conclusie is dat de klachten worden veroorzaakt door Shell Pernis. 

Shell opent Generation Discover Bright Ideas Hub in Rotterdam

14 feb. 2017

Hugo de Jonge, Rotterdamse Wethouder voor Onderwijs, Jeugd en Zorg opende vandaag samen met Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland BV, de Generation Discover Bright Ideas Hub. Een futurische dome waarin de komende twee weken Rotterdamse kinderen samen met hun leerkrachten en ouders spelenderwijs kennis kunnen maken met wetenschap en technologie. De dome staat voor De Doelen op het Schouwburgplein.

Verhoogde fakkel in de avonduren van 9 februari

09 feb. 2017

In verband met het in gebruik nemen van een van onze installaties zullen we in de avonduren van 9 februari zeer waarschijnlijk moeten fakkelen.

Shell en Feyenoord lezen voor

26 jan. 2017

Met het Feyenoord Voorleesontbijt heeft Feyenoord gisterenochtend in De Kuip de Nationale Voorleesdagen afgetrapt. Tijdens het Voorleesontbijt, dat werd georganiseerd in samenwerking met de Maatschappelijk Partners a.s.r. en Shell, werd tevens de derde editie van het Feyenoord Voorleesboek geïntroduceerd: ‘De Feyenoord avonturen van Panda, Bever en Stekelvarken’.