School children on the first day of Generation Discover at the Malieveld

De Shell Pernis Kinderraad op bezoek bij Generation Discover in Den Haag

Op woensdag 4 oktober is op het Malieveld in Den Haag het Generation Discover Festival geopend. Een festival waar jongeren kunnen ervaren hoe leuk en interessant techniek kan zijn. Door te vliegen met drones, door zelf zoutwaterautootjes te maken of door energie op te wekken op de dansvloer. De kinderen van de Shell Pernis Kinderraad – gehuld in hun knalrode Shell-overalls- brachten gisteren een bezoek aan het festival.

Ze werden als heuse ‘VIPS’ behandeld en hadden zelfs een ‘meet & greet’ met Marjan van Loon. 
Er werd gesproken over diverse manieren van energiebesparing en er waren vele goede vragen voorbereid. Zo ontdekten de kinderen dat Marjan als kind verpleegkundige of chirurg wilde worden en hoe ze daarna via haar interesse voor anaesthesie op de studie scheikunde uitkwam. Marjan nam alle tijd om de vele vragen te beantwoorden en ze benadrukte het belang van de Shell Pernis Kinderraad.

Daarna was het moeilijk om te kiezen tussen zoveel leuke en interessante activiteiten: wordt het de Steden Dome, operatie Malieveld of de spannende Cyber Dome. Gelukkig staat het gratis festival er nog t/m zondag 8 oktober en zo werden er in de bus op de weg terug naar Pernis al plannen gemaakt om komend weekend nog een keer naar het festival te gaan.