Shell Pernis opent SDA-fabriek

31 dec. 2018

Onlangs werd de opening van de nieuwe fabriek op het terrein van Shell Pernis werd gevierd met een spectaculaire lichtshow. 

Kinderraad Shell Pernis enthousiast van start!

19 nov. 2018

De officiële installatie van de Shell Pernis Kinderraad 2018 -2019 was een groot succes. In aanwezigheid van ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes, kregen alle nieuwe kinderraadsleden van Jos van Winsen, de General Manager van Shell Pernis, en Soesja Boode, directeur De Kleine Ambassade, hun eigen rode overall overhandigd.

Shell Pernis op Twitter

04 okt. 2018

Shell Pernis heeft sinds kort een eigen Twitter-account.

Geluidsklachten Shell Pernis

03 okt. 2018

In de loop van de avond zijn vijf geluidsklachten gemeld bij DCMR Milieudienst Rijnmond. Deze klachten, afkomstig van omwonenden uit Hoogvliet en Pernis, zijn toegewezen aan Shell Pernis.

16.000 Rotterdamse huishoudens ontvangen restwarmte van Shell Pernis

28 sep. 2018

Dinsdag 25 september is in de Rotterdamse wijk Katendrecht het officiële startschot gegeven voor het Pernis Restwarmte Initiatief. Met dit initiatief leveren Shell, Havenbedrijf Rotterdam en Warmtebedrijf Rotterdam samen een bijdrage aan de versnelling van de Nederlandse energietransitie door 16.000 Rotterdamse huishoudens te verwarmen met restwarmte afkomstig van de raffinaderij in Pernis. Deze overgang van aardgas naar restwarmte levert jaarlijks een CO2-reductie op van 35.000 ton.

Verstoring fabriek Shell Pernis –update: problemen verholpen

20 aug. 2018

Op 20 augustus is er aan het einde van de middag een kortstondige storing geweest in een van onze fabrieken. 

Dertig meiden ondergedompeld in de techniek

11 jul. 2018

Het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek VHTO organiseert deze week een technisch zomerkamp op Shell Pernis. 30 VMBO-meiden worden een week lang ondergedompeld in de techniek. Samen ontdekken ze hoe leuk en creatief techniek is. Ze ontmoeten vrouwen die werken in de techniek, wekken dansend energie op en hebben veel plezier met vloggen een pizzaparty en een escape room.

Twee keer “goed” voor Shell Pernis in onderzoek naar veiligheidscultuur

10 jul. 2018

Bij een onderzoek naar de veiligheidscultuur bij 19 hoog-risico bedrijven in de Rotterdamse haven heeft Shell Pernis twee keer goed gescoord.

Supertof jaar!

22 jun. 2018

De Shell Pernis Kinderraad sloot woensdag 20 juni het jaar af met het overdragen van hun advies aan General Manager Jos van Winsen. In een vol bezoekerscentrum konden alle papa’s, mama’s, oma’s en opa’s zien waar hun (klein)kinderen het afgelopen jaar mee bezig zijn geweest.

Shell Pernis informatieavond

01 jun. 2018

Shell Pernis is volop in beweging. Momenteel wordt er druk gebouwd aan een nieuwe fabriek en bestaande installaties worden daarop aangepast. Shell Pernis nodigt haar omwonenden graag uit om eens bij te praten. Dat doen we op woensdag 27 juni 2018.

Een ‘vet technische tour’ bij Shell Pernis voor meisjes van de Charles de Foucauld Mavo

13 apr. 2018

Donderdag 12 april heeft Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap samen met 75 meisjes Girlsday 2018 geopend. Na dit sein zijn in het hele land activiteiten gestart voor ruim 11.000 meisjes uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs bij onder andere bèta, technische en ICT-bedrijven. Ook Shell Pernis opende haar deuren om 30 meisjes van de Charles de Foucauld Mavo uit Spijkenisse een kijkje in de keuken van Shell Pernis te geven.

Informatieavond voor omwonenden

09 apr. 2018

Shell Pernis nodigt haar omwonenden graag uit om bij te praten. Dat doen we op woensdag 25 april 2018.

Stankklachten - woensdag

04 apr. 2018

Bij milieudienst DCMR zijn in de nacht van woensdag 4 april 24 klachten over stank gemeld.

Twee persoonlijke ongevallen onderhoudsmedewerkers

21 mrt. 2018

Op woensdag 21 maart zijn er bij onderhoudswerkzaamheden bij een van onze fabrieken, twee medewerkers van een aannemersbedrijf gewond geraakt. De medewerkers zijn voor nader onderzoek en behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.

Geluidsklachten – vrijdagavond 16 maart

16 mrt. 2018

Bij milieudienst DCMR zijn vrijdagavond 16 maart tien klachten over geluidsoverlast gemeld. Het geluid was afkomstig van Shell Pernis, waar gewerkt wordt aan de nieuwe Solvent DeAsphalter Unit (SDA). Het schoonblazen van nieuw leidingwerk voor deze nieuwe fabriek vormde de oorzaak van de geluidsoverlast.

Eerste innovatieve dome op tank

15 mrt. 2018

Woensdag 14 maart is bij Shell Pernis voor het eerst een aluminium dome geplaatst op een tank met een diameter van 44 meter. De dome zorgt voor minder uitstoot van koolwaterstof naar de atmosfeer.

Uitnodiging Omwonendenbijeenkomst 21 Maart A.S.

07 mrt. 2018

Na een periode van groot onderhoud zijn de fabrieken weer opgestart. Maar er wordt ook druk gebouwd aan een nieuwe fabriek en bestaande installaties worden daarop aangepast. Shell Pernis nodigt haar omwonenden graag uit om eens bij te praten. Dat doen we op woensdag 21 maart 2018.

Kleine brand – 16 februari

16 feb. 2018

Tijdens onderhoudswerkzaamheden in een fornuis van een van onze installaties, zijn enkele doeken gaan smeulen. Dit zorgde voor rookontwikkeling. Het fornuis was niet in bedrijf.

Shell Pernis ondersteunt techniekeducatie op OBS de Plataan en CBS De Klaver Heijplaat

15 feb. 2018

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de techniekweek heeft Shell Pernis maandag 12 februari een cheque van 5000 euro uitgereikt aan basisscholen OBS de Plataan in Pernis en CBS De Klaver Heijplaat in Rotterdam.

Primeur tankcleanen met robot

08 feb. 2018

Product verwijderen van de bodem van een tank is een lastig karweitje dat ook veel risico met zich meebrengt. In Shell Pernis is het Tankenteam op zoek gegaan naar een oplossing die veiliger en efficienter werkt.

Uitnodiging omwonendenbijeenkomst 28 februari a.s.

06 feb. 2018

Na een periode van groot onderhoud zijn de fabrieken weer opgestart. Maar er wordt ook druk gebouwd aan een nieuwe fabriek en bestaande installaties worden daarop aangepast. Shell Pernis nodigt haar omwonenden graag uit om eens bij te praten. Dat doen we op woensdag 28 februari 2018.

Reactie Shell Pernis op aangekondigd verscherpt toezicht door Provincie Zuid Holland

01 feb. 2018

Shell Pernis heeft naar aanleiding van de eigen onderzoeken naar de incidenten van juli 2017, verschillende verbetermogelijkheden gezien. Een deel hiervan is direct toegepast. Andere aanpassingen zijn onderdeel van een langer lopend programma. De resultaten van de onderzoeken delen we actief met andere bedrijven in de industrie.

Positieve informatieavond met omwonenden

23 jan. 2018

Een goede relatie tussen Shell Pernis en haar directe omgeving is van essentieel belang voor ons bedrijf. Om de dialoog aan te gaan met onze buren, heeft op 17 januari de eerste informatieavond plaatsgevonden.

Burenfeest in Pernis

23 jan. 2018

Afgelopen zaterdag vond op het Arie den Arendplein in Pernis Energiek 2018 plaats. Dankzij het Bewonersinitiatief en Shell Pernis vrijwilligers werd dit evenement een zeer geslaagd feestje samen met onze naaste buren!

Shell Pernis Informatieavond

04 jan. 2018

Na een periode van groot onderhoud zijn de fabrieken weer opgestart. Maar er wordt ook druk gebouwd aan een nieuwe fabriek en bestaande installaties worden daarop aangepast. Shell Pernis nodigt haar omwonenden graag uit om eens bij te praten. Dat doen we op woensdag 17 januari 2018.