Jos van Winsen hangt het kunstwerk van De Klaver-Heijplaat op.
Jos van Winsen heeft het kunstwerk van De Klaver-Heijplaat in zijn kantoor opgehangen.

Vanaf 2020 zijn technieklessen verplicht op alle basisscholen. Maar deze twee scholen zijn nu al zeer actief op het gebied van techniekeducatie en dat is voor Shell één van de belangrijke maatschappelijke doelstellingen binnen het Social Investment beleid. Alvin van Dijk, Social Performance Advisor van Shell Pernis: ”Daarom hebben wij besloten om beide ‘buurscholen’ met een bedrag van 5000 euro te ondersteunen bij hun technische lesprogramma’s.”

”Kinderen kunnen niet vroeg genoeg in aanraking komen met techniek. De kans dat onze leerlingen toekomstige werknemers van Shell worden of op een andere manier met het bedrijf te maken krijgen is heel erg groot”, aldus techniekcoördinator René Heemskerk van de Plataan.  
Petra van Reeven, adjunctdirecteur van de Klaver-Heijplaat, beaamt dat Shell een belangrijke werkgever kan zijnvoor de leerlingen. Shell Pernis heeft binnen het dorp een grote naamsbekendheid. Door de technieklessen maken kinderen al vroeg kennis met een wereld van energie en techniek.

Dat de leerlingen van De Klaver-Heijplaat creatief zijn hebben ze in ieder geval al bewezen.
Om Shell Pernis te laten weten hoe blij ze zijn met de 5000 euro maakten ze een prachtig kunstwerk waarin alle kinderen een persoonlijk bedankje op een papieren handafdruk schreven.
Dit schilderij heeft inmiddels een mooie plek gekregen op de kamer van Jos van Winsen, General Manager van Shell Pernis.