Group of people posing for the photo

De Kinderraad bestaat uit een groep kinderen uit groep 6, 7 en 8 uit Schiedam, Vlaardingen, Hoogvliet, Spijkenisse, Poortugaal, Albrandswaard en Pernis. Deze kinderen krijgen les over veiligheid en techniek, maar mogen ook een kijkje achter de schermen nemen. Na het hele traject brengt de Kinderraad met wat zij hebben geleerd advies uit aan Shell Pernis over  een door hun gekozen maatschappelijke kwestie. Dit jaar was dit al weer voor de vierde keer.

In dit filmpje kan je zien wat de kinderraad het afgelopen jaar allemaal heeft beleefd. De brandweer was populair, maar ook het bezoek aan de controlekamer, werkplaats en de chemische proefjes werden enthousiast benoemd. Het Generation Discover-festival, waar de kinderen een echte ‘meet&greet’ hadden met Marjan van Loon, de baas van Shell Nederland, was ”super tof”.

Jos van Winsen nam het advies, dat in de vorm van een krant werd gepresenteerd, in ontvangst. In deze krant laat de Kinderraad zien hoe meer kinderen op een leuke, laagdrempelige manier kennis kunnen maken met Shell Pernis. En ze bedachten een nieuwe opzet voor de ‘Safety day’, waarbij tijdens een speciale dag 150 kinderen een excursie krijgen op Shell Pernis. Jos van Winsen: “Ik heb in ieder geval gehoord dat jullie veel hebben geleerd, maar ook hebben ervaren hoe leuk en spannend het is bij Shell Pernis. Jullie advies sluit goed aan bij onze omwonendenavonden. Daar proberen wij aan onze buren uit te leggen, wat er hier op Pernis allemaal gebeurt. Maar dit gaat ons helpen om dat nog beter te kunnen doen!”