6e Kinderraad Shell Pernis van start

De Shell Kinderraad is sinds 2014 een gezamenlijk initiatief van Shell Pernis en de Kleine Ambassade uit Schiedam. De raad bestaat ieder jaar uit een groep enthousiaste kinderen uit groep 6 t/m 8 die in de buurt van Shell Pernis wonen.

Zij willen meedenken over hun toekomstige leefomgeving en nemen daarom deel aan dit initiatief. Deze kinderen krijgen les over veiligheid, techniek en komen in contact met allerlei moderne en technische beroepen. Tevens nemen ze een kijkje achter de schermen op het de raffinaderij van Shell Pernis. Maar ze moeten uiteraard ook zelf aan de slag.

Gedurende het jaar leren de kinderen veel en zullen naar aanleiding daarvan een advies uit te brengen aan de directie van Shell Pernis. Dit advies is gebaseerd op een door hun zelf gekozen maatschappelijke kwestie. Het thema van de Kinderraad Pernis is: Duurzaamheid.

6e Kinderraad Shell Pernis van start

Tijdens de eerste bijeenkomst werden al meteen veel vragen gesteld over techniek, de mogelijkheid om de brandweer een keer te ontmoeten, en naar de werkplaats te gaan en er waren vragen over het milieu.

Damian is een nieuw lid van de Shell Pernis kinderraad. Hij wil meer te weten komen over Shell omdat hij later wetenschapper wil worden en hij vindt alles wat daarmee te maken heeft erg leuk. Ook Alano is erg enthousiast. “Mijn moeder werkt bij Shell en ik vind scheikunde heel interessant en ik hoop dat ik bij Shell misschien een kijkje kan nemen in het laboratorium”.

De Kinderraad gaat op 2 oktober naar het Generation Discover Festival in Ahoy. Daar ontmoeten ze de eerste kinderraad van Shell Moerdijk. In het aankomende jaar zullen medewerkers van Shell Pernis in samenwerking met de Kleine Ambassade en de geïnstalleerde kinderraad heel veel onderwerpen bespreken. Met zo’n enthousiaste groep wordt dit weer een spannend en super leuk jaar!