Eerste virtuele omwonendenavond Shell Pernis een succes!

22 dec. 2020

Wij onderhouden graag het contact met onze naaste omwonenden. Wij willen onze buren blijven informeren over het nu maar zeker ook over onze toekomst.

Fakkel

21 dec. 2020

Door een storing op een van onze fabrieken moeten we uit veiligheidsoverwegingen helaas fakkelen. We weten nog niet hoe lang dit zal duren. We werken er met een groot team hard aan om het probleem op te lossen en eventuele overlast te voorkomen.

Shell Pernis trakteert

14 dec. 2020

Wat hebben het spel Jenga en een kerststol met elkaar gemeen? Beide worden komende week rondgebracht door medewerkers van Shell Pernis.

Omwonendenavond Shell Pernis

27 nov. 2020

Komt dat horen (en zien) op 10 december: vanaf de bank virtueel in gesprek met Shell Pernis.

Geluidsklachten Shell Pernis

25 nov. 2020

Afgelopen nacht zijn elf geluidsklachten vanuit Vlaardingen en Schiedam gemeld bij DCMR Milieudienst Rijnmond. Deze klachten zijn na onderzoek toegewezen aan Shell Pernis.

Nieuwe collega in het Laboratorium van Shell Pernis

09 nov. 2020

Shell Pernis heeft een modern en geavanceerd laboratorium waar alle ruwe aardolie producten en chemicaliën geanalyseerd worden voordat ze de raffinaderij verlaten. Het lab zorgt er dagelijks voor dat productveiligheid en kwaliteit gewaarborgd worden.

Geluidsklachten Shell Pernis

08 nov. 2020

Helaas zijn er de afgelopen twee nachten geluidsklachten gemeld bij DCMR Milieudienst Rijnmond. Deze klachten, afkomstig van omwonenden uit Vlaardingen en Schiedam, zijn aan Shell Pernis toegewezen.

Shell Pernis schiet voedselbank Hoogvliet te hulp

02 nov. 2020

Vorige week stond een noodoproep in lokale krant De Botlek over de Hoogvlietse voedselbank. Door Corona waren er minder vrijwilligers en met name op de vrijdagochtend was er een probleem met de bevoorrading.

Onderhoudsstop bij Shell Pernis

13 okt. 2020

De komende weken voeren we groot onderhoud uit aan een van onze fabrieken. Veel bedrijven uit de naaste omgeving zijn betrokken bij deze onderhoudsstop. We gaan deze van binnen en buiten inspecteren, schoonmaken en verbeteren. Zo investeren we nog meer in veiligheid en efficiëntie.

Primeur nieuwe Shell Pernis bedrijfsfilm tijdens ‘De haven komt naar je toe’

04 sep. 2020

In het eerste weekend van september vinden normaal gesproken de Wereld Haven Dagen plaats. Nu deze dagen door Corona niet mogelijk zijn, organiseert de Stichting Wereld Haven Dagen het project ‘De haven komt naar je toe’.

Kans op extra fakkelgeluid – 20 augustus

19 aug. 2020

Op donderdag 20 augustus voeren wij gepland onderhoud uit aan een van onze installaties. De kans op geluidshinder is hierbij aanwezig.

Update Fakkelen Shell Pernis 17 augustus

18 aug. 2020

De verstoring is verholpen en de fabriek draait weer stabiel.

Groot onderhoud officieel afgerond

23 jul. 2020

Vanaf april is Shell Pernis bezig met een grote onderhoudsstop bezig.

Shell Pernis Roadshow bus rijdt een week lang voor de Voedselbank Rotterdam

22 jun. 2020

Shell Pernis heeft naast een donatie ook de Roadshow bus tijdelijk beschikbaar gesteld aan de Voedselbank Rotterdam.

Groot onderhoud in Coronatijd

27 mei 2020

Shell Pernis is al enkele weken met een grote onderhoudsstop bezig.

Mogelijk geluidsoverlast Shell Pernis

25 mei 2020

Vanmiddag zijn meerdere geluidsklachten ontvangen bij DCMR Milieudienst Rijnmond. Deze klachten, afkomstig van omwonenden uit Hoogvliet en het dorp Pernis, zijn aan Shell Pernis toegewezen.

We zijn klaar voor onze onderhoudsstop

16 apr. 2020

De voorbereidingen zijn allemaal goed verlopen om een veilige onderhoudsstop te starten. In deze bijzondere tijd zijn er extra voorzorgsmaatregelen genomen naast de RIVM maatregelen.

Shell Pernis en aannemers starten half april groot onderhoud

08 apr. 2020

Samen met onze aannemers en volgens de richtlijnen van het RIVM heeft Shell Pernis een plan gemaakt waardoor de werkzaamheden van de onderhoudsstop op een veilige manier uitgevoerd kunnen worden. Het is de bedoeling dat deze werkzaamheden half april beginnen. We hebben er gezamenlijk vertrouwen in dat dit mogelijk is.

Verwachte hinder opstart fabrieken Shell Pernis

03 apr. 2020

Als gevolg van de stroomstoring van 28 maart zijn wij nog steeds bezig om enkele fabrieken die wij toen uit bedrijf moesten nemen, op te starten. Dit betekent helaas dat wij tot en met eind volgende week hinder kunnen veroorzaken.

Geluidsklachten Shell Pernis – 3 april

03 apr. 2020

In de loop van donderdagnacht 3 april zijn ongeveer 40 geluidsklachten gemeld bij DCMR Milieudienst Rijnmond. Deze klachten, afkomstig van omwonenden uit het dorp Pernis, zijn aan Shell Pernis toegewezen.

Update Stroomstoring 28 Maart

30 mrt. 2020

Na de stroomstoring van 28 maart is op de meeste plekken, o.a. door tijdelijke maatregelen, weer stroom aanwezig. Toch zijn we de komende dagen nog bezig om alle installaties die door de stroomstoring uit bedrijf zijn gegaan, weer in bedrijf te nemen. Hiervoor is een plan van aanpak opgesteld. Dit betekent dat er de komende tijd sprake zal blijven van verhoogd fakkelaanbod. 

Stroomstoring 28 maart

28 mrt. 2020

Begin van de avond op zaterdag 28 maart heeft er onverwacht een stroomonderbreking plaatsgevonden op Shell Pernis. Een aantal units/fabrieken wordt nu op veilige wijze uit bedrijf genomen, met fakkelen tot gevolg. Onze excuses hiervoor.

Shell Stelt Grondstof voor handgels kosteloos beschikbaar

26 mrt. 2020

De corona-pandemie vraagt om verregaande maatregelen. Een daarvan is handen wassen, grondig en vaak. Daardoor stijgt de wereldwijde vraag naar desinfecterende handgels explosief. In de Shell-fabriek in Pernis wordt een essentiële grondstof voor deze handgels geproduceerd: isopropylalcohol (IPA).

Fabrieken Shell Pernis blijven operationeel

16 mrt. 2020

De uitbraak van het Coronavirus in Nederland treft natuurlijk ook het dagelijks werk bij Shell Pernis.

Extra fakkelaanbod

11 mrt. 2020

Vanwege een storing aan een van onze fabrieken hebben we de afgelopen dagen helaas extra moeten fakkelen. De storing is inmiddels verholpen en we zijn de fabriek weer aan het opstarten.

Hoge Fakkel

19 feb. 2020

In verband met uitval van (een deel van) een fabriek, hebben we momenteel een hoge fakkel.

Geluidsklachten Shell Pernis

08 feb. 2020

In de loop van vrijdagavond 7 februari zijn 25 geluidsklachten gemeld bij DCMR Milieudienst Rijnmond. Deze klachten, afkomstig van omwonenden uit Vlaardingen, zijn aan Shell Pernis toegewezen.

Onderhoudsstop Shell Pernis

05 feb. 2020

Shell Pernis is nu ongeveer een jaar bezig met het voorbereiden van onderhoudsstop. Begin mei gaat de eerste fabriek uit bedrijf. Tijdens deze stop worden er onder andere vaten, torens en warmtewisselaars geïnspecteerd, vervangen en gereinigd.

Kijkje achter de schermen bij Shell Pernis met de JINC Bliksemstage

04 feb. 2020

Een speurtocht door de werkplaats en op bezoek bij de Brandweer; dat is geen doorsnee schooldag! 38 leerlingen uit groep 8 van de Agnesschool uit Rotterdam-Zuid brachten een bezoek aan Shell Pernis.