Nieuwe robot op Pernis

06 nov. 2023

Het Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam heeft een nieuwe innovatieve robot aan het arsenaal toegevoegd. De CatSpider maakt vaten aan de binnenkant schoon en wordt veilig vanaf buiten met een computer bediend.

Rapport Investico over waterlozingsvergunningen onjuist

07 okt. 2023

Een recent rapport van Investico over afvalwatervergunningen waarin onder andere Shell wordt genoemd, is onjuist.

Kwartet jij mee?

28 sep. 2023

Als kind, met je kinderen en met je kleinkinderen. Wie is er niet groot geworden met kwartetten? Zo dacht ook de Shell Pernis Kinderraad. Ze gaven het advies om een kwartet te maken van alle beroepen die op het Shell Energy and Chemicals Park voorkomen.

Shell-collega’s sporten samen voor het Sophia Kinderziekenhuis

11 sep. 2023

Al voor de zesde keer is er een grote groep collega’s met hardloopschoenen of met de racefiets en uitrusting bijeengekomen bij Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam. Met ruim honderddertig mensen is er dit weekend gesport voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. 

Bijzonder transport

26 jul. 2023

Afgelopen weekend zijn er drie modules van de nieuwe biobrandstoffenfabriek aangekomen op het Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam. Ze zijn vanuit de constructieyard in India naar Rotterdam verscheept. 

Geluidsklachten

18 jul. 2023

Maandagavond hebben wij geluidsklachten ontvangen via DCMR Milieudienst Rijnmond. Door geplande werkzaamheden bij een startup van een van onze installaties, zijn wij genoodzaakt geweest om te fakkelen met mogelijke geluidsklachten als gevolg. Na melding van de klachten zijn deze werkzaamheden direct opgeschort.

Monsters go electric!

14 jul. 2023

Op het Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam worden drie keer per dag monsterritten langs fabrieken gemaakt. Wat neer komt op wel 400 monsters per dag.

Ondernemen en verduurzamen: Pedicural Voetzorg verlaagt milieu footprint

23 jun. 2023

Shell Nederland helpt lokale ondernemers, onder meer rond onze locaties in Pernis en Moerdijk, met het verduurzamen van hun bedrijf. Zoals Hennie, Ria en Samantha van der Velden met Pedicural Voetzorg uit Schiedam.

De winnaars van de campagne "Samen voor de wijk van de toekomst" zijn bekend

15 jun. 2023

Dinsdag 13 juni heeft de award avond van de campagne “Samen voor de wijk van de toekomst” plaatsgevonden waar 12 verenigingen zich hebben gepresenteerd in een pitch van ruim 5 minuten.

Storing

14 jun. 2023

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft er een storing plaatsgevonden bij een van onze fabrieken als gevolg van de uitval van een elektromotor.

Storing op een van de fabrieken

06 jun. 2023

Vanwege een lekkage op een van onze units, is besloten om deze tijdelijk gecontroleerd uit bedrijf te nemen voor reparatie.

Een duurzame maai-oplossing op Shell Europoort

19 apr. 2023

Nu de temperaturen weer langzaam stijgen en de lente zich aandient, komt de ‘speciale maai-divisie’ weer in actie.

Slangen krijgen tweede leven

13 apr. 2023

Na jaren van duizenden liters water vervoeren, belanden brandweerslangen normaal gesproken op de afvalberg. Maar niet de slangen uit Pernis.

Ook Shell in Pernis doet mee aan Girls’Day

30 mrt. 2023

Op donderdag 30 maart vond de jaarlijkse Girls’Day weer plaats. Deze dag openen bèta-, technische, IT-bedrijven bedrijven hun deuren voor meiden van 10 tot 15 jaar. Ook het Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam opende haar deuren om 32 meisjes het Penta College een kijkje in de keuken te geven.

Informatieavond van 16 maart wordt verplaatst naar een latere datum

13 mrt. 2023

Helaas moeten wij de informatieavond die gepland staat op 16 maart aanstaande verplaatsen naar een latere datum.

Een nieuw vriendje in onze robot roedel

01 mrt. 2023

De komende maanden test Shell Energy and Chemicals Park een nieuwe robot, genaamd Anymal D.

Onderhoudsstop Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam

14 feb. 2023

Begin maart start het Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam met groot onderhoud. We gaan een aantal installaties van binnen en buiten inspecteren, schoonmaken en onderdelen vervangen

UITNODIGING INFORMATIE AVOND 16 MAART

10 feb. 2023

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam nodigt u uit om weer eens bij te praten!

Aankomst onderdelen biobrandstoffenfabriek over het water

12 jan. 2023

Het afgelopen jaar is er enorm veel werk verzet aan energie voor de toekomst met de bouw van een biobrandstoffenfabriek.

Belangstelling voor Shell tijdens de Wereldhavendagen op 1, 2 en 3 september 2023

Het weekend van 1, 2 en 3 september 2023 was Shell goed vertegenwoordigd tijdens de 46e editie van de Rotterdamse Wereldhavendagen.