Meedoen is makkelijk. We vragen je onderstaand formulier goed te lezen en in te vullen zodat de jury een helder beeld krijgt wat jouw plan is van de verduurzaming van jouw wijk. Wellicht loop je al een tijdje rond met een plan of ga je juist naar aanleiding van deze vraag een plan opstellen. Beiden is goed. Je kan de aanvraag alleen doen of juist voor je vereniging of bijvoorbeeld een buurtinitiatief.

We zoeken plannen binnen de volgende drie thema’s:

Verduurzamen

Verduurzamen van sport-, spel- of ontmoetingsaccommodatie

Denk bijvoorbeeld aan een warmtepomp voor de kantine of ledverlichting op het veld. Of misschien heb je wel een briljant plan om stroom op te wekken met wind. 

Groene stroom

Groene stroom voor de buurt

Gezamenlijke inkoop van zonnepanelen, of andere een ander groen idee voor de buurt.

Schonere energie

Schone energie voor (groeps)vervoer

Oplaadpunten voor elektrische voertuigen bij jou in de buurt of een uitleenpunt voor elektrische fietsen. Heb jij een mooi plan voor schoner vervoer in de buurt, laat het ons dan weten. 

Dien jouw plan in

De inschrijvingen zijn gesloten.

Meer Shell

Samen voor een duurzame wijk.

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam wil meehelpen aan de verduurzaming van de naaste omgeving. Daarvoor worden de komende jaren de eigen activiteiten verduurzaamd, bijvoorbeeld door het bouwen van een nieuwe biobrandstoffenfabriek. Daarnaast gaan we graag de samenwerking aan met de bewoners in de buurt. 

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam (Pernis) heeft de grootste raffinaderij van Europa. Op het bedrijfsterrein staan nog meer olieverwerkende- en chemische fabrieken. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een biobrandstoffenfabriek. Die kan duurzame vliegtuigbrandstof en hernieuwbare diesel maken uit afval, zoals frituurvet en plantenresten.

Over ons

Lees meer over de raffinaderij van Shell in Pernis