Maak kennis met Henri

  • Henri Borgman

    Henri Borgman

    Henri is 49 jaar en is sinds 2017 buschauffeur bij Qbuzz. Sinds kort rijdt hij ook op de waterstofbus. Zijn dagelijkse werkzaamheden als buschauffeur deelt Henri via fotoreportages op zijn Facebook. Ontdek hier wat hij zoal meemaakt.

Waterstofbus: feiten & cijfers

Klik op de gemarkeerde gebieden voor meer informatie over elk gebied
Waterstof
Detail 1

De bus heeft een actieradius van 400 km.

Detail 2

De enige uitstoot uit de uitlaat van de bus is waterdamp.

Detail 3

De waterstofbus kan in 10 minuten weer de weg op met een volle tank.

Detail 4

In de waterstoftank van de bus gaat ongeveer 37 kilogram.

Klik op de gemarkeerde gebieden voor meer informatie over elk gebied

Meer waterstof

Waterstof

Waterstof speelt een sleutelrol bij het slagen van de Nederlandse energietransitie. En dan bij voorkeur groene waterstof, gemaakt met stroom uit wind of zon en zonder uitstoot van CO2

Wie, wat, waterstof

Wat is waterstof? En hoe maak je het? Twaalf weetjes over waterstof.

De ontwikkeling van rijden op waterstof in Nederland

Op 13 oktober was de opening van het waterstofstation Den Ruygenhoek nabij Hoofddorp.  Het eerste waterstofvulpunt is open. De komende weken voeren we nog wel een aantal testen uit. Hierdoor zal het station soms niet beschikbaar zijn. Houd de H2.LIVE app in de gaten voor de laatste status van het vulpunt. 

Meer Shell

Energie en innovatie

Moderne vormen van energie, zoals windenergie en zonne-energie, liggen steeds meer binnen handbereik. Bij Shell gebruiken wij menselijke vindingrijkheid, innovatie en technologie om onze klanten deze energie aan te bieden, terwijl wij er tegelijkertijd naar streven om onze invloed op het milieu te beperken.

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie. 

Over Shell in Nederland: Feiten en cijfers

Wat weet jij écht over Shell in Nederland? Verrijk je kennis met feiten en cijfers. Ontdek bijvoorbeeld hoe we samen op weg zijn naar CO2-neutrale energie voor thuis, onderweg en op het werk.