Feiten op een rij

  • Jaarlijkse productie van 26 GWh

  • 76.000 zonnepanelen (opgesteld vermogen 27 MW)

  • Oppervlakte: 29 hectare

  • Shell Energy and Chemicals Park Moerdijk; 51.686747, 4.547904

solar panels Shell Moerdijk

De 76.000 zonnepanelen van het park werden in slechts 35 dagen geïnstalleerd. “Een zichtbare en concrete stap voor Shell Moerdijks energietransitie,” aldus Richard Zwinkels, locatiedirecteur van Shell in Moerdijk. Zwinkels, die kort ervoor juist was begonnen als general manager van het chemiecomplex, pakte in zijn eerste week gelijk de fiets naar de hoek van het terrein waar het zonnepark toen werd aangelegd. “Als je die zonnepanelen voor het eerst ziet, dan is het echt indrukwekkend.”

Inmiddels is Shell Moerdijk druk bezig om de locatie verder te verduurzamen. Naast de zonnepanelen, die in 3% van de stroomvoorziening van Shell Moerdijk voorzien, worden er nog meer zaken onder handen genomen. Zo worden de krakerfornuizen vervangen, waarmee een CO2-uitstootbesparing wordt bereikt vergelijkbaar met die van de stad Den Bosch. Ook zet Moerdijk in op circulaire chemie.

Lees meer over de energietransitie van Shell Chemicals Park Moerdijk op Shell.nl/moerdijk

Contact

Wilt u meer weten, of bent u geïnteresseerd in mogelijke samenwerkingsverbanden, neemt u dan gerust contact op met het Shell Solar team via onderstaand contactformulier: 

Zon