Shell en wetenschap

Shell werkt samen met onder meer universiteiten en kennisinstituten. Het doel: kennis delen en innoveren. Lees in dit dossier hoe Shell samenwerkt met de wetenschap.

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie. 

Innovatie bij Shell

Onze benadering van innovatie lokt slimme ideeën uit, waarbij sommige gerealiseerd worden als waardevolle technieken en benaderingen die helpen om op een duurzame manier te voorzien in de groeiende energiebehoefte.

Welkom waterstof

Welkom waterstof

Samen kickstarten we de Nederlandse waterstofeconomie. Met 150+ partners bouwen we op de Tweede Maasvlakte Europa's grootste groene waterstoffabriek. Hallo Holland Hydrogen 1. ​

Zon

Zonnestroom speelt een belangrijke rol in de energievoorziening van vandaag en morgen. Shell heeft in Nedelands zes zonneparken.

Wind

Door het bouwen van windparken op zee, maken we groene stroom voor huizen en bedrijven en investeren we in nieuwe energie voor Nederland. 

Waterstof

Waterstof speelt een sleutelrol bij het slagen van de Nederlandse energietransitie. En dan bij voorkeur groene waterstof, gemaakt met stroom uit wind of zon en zonder uitstoot van CO2

Biobrandstoffen

Biobrandstoffen vormen een hernieuwbare energiebron, gemaakt van organisch materiaal of afval, die een waardevolle rol kunnen spelen bij het verminderen van de uitstoot van CO2.

Zie ook

Carbon Capture and Storage

Om de klimaatdoelen te halen hebben we geen tijd te verliezen. Naast elektrificatie, windturbines en schone waterstof, is ook het afvangen en opslaan van CO2, ofwel Carbon Capture and Storage (CCS), een goede manier om op korte termijn stappen te zetten. 

Shell in de samenleving

De manier waarop we ons huis verwarmen, onze auto laten rijden, onze spullen vervoeren en produceren is aan het veranderen. Midden in deze verandering hebben we ook te maken met de onzekerheid van een energiecrisis en hoge inflatie. Dit mag niet ten koste gaan van de omschakeling naar schone energie. Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat die verandering doorzet en dat schonere energie voor iedereen bereikbaar is?

De energietoekomst

Het Akkoord van Parijs heeft een signaal afgegeven aan de wereld; klimaatverandering is een serieus probleem en overheden zijn vastbesloten dat aan te pakken. Er is een nieuw soort energiehuishouding in opkomst. De komende decennia zal dit nieuwe systeem zich op verschillende plaatsen in verschillende tempo's ontvouwen.

Biodiversiteit

Wij hanteren strenge richtlijnen om eventuele nadelige gevolgen van onze activiteiten te verminderen.