Staatsbosbeheer en Shell samen aan de slag

Nederland krijgt vijf miljoen nieuwe bomen. In Nationaal Park Hollandse Duinen spreken Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland en Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer, met elkaar over de bijzondere samenwerking

Hoe kan ik mijn CO₂ compenseren?

Shelll werkt er hard aan om het voor automobilisten makkelijker te maken om te kiezen voor CO₂ -arme oplossingen en we nodigen al onze klanten uit ons daarbij te helpen. Als extra optie biedt Shell haar klanten de mogelijkheid om CO₂ - neutraal te rijden. 

Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer wil de komende jaren op verschillende plekken in Nederland bomen planten. Bomen spelen een grote rol in het klimaatvraagstuk.

Meer over het project

Zie ook

Acht weetjes over bomen

Bomen spelen een sleutelrol in milieu en klimaat. Maar hoe doen ze dat? En wat levert het ons op? Acht weetjes om een boom op te kunnen zetten. 

De natuurlijke oplossing

Bij het tegengaan van klimaatverandering denken mensen al gauw aan huizen isoleren, elektrisch rijden en windparken op zee aanleggen. Maar bossen spelen ook een belangrijke rol, doordat ze grote hoeveelheden CO2 uit de atmosfeer halen. De aanleg van nieuwe bossen kan dus de ophoping van CO2 in de atmosfeer beïnvloeden.

Make the Future

Het #MakeTheFuture programma speelt in op de ontwikkelingen naar een energierijke, CO2-arme toekomst. Concrete voorbeelden van zowel internationale energieprojecten als initiatieven dichter bij huis illustreren dat er verschillende oplossingen nodig zijn voor deze wereldwijde uitdaging.