De bufferbatterij op Shell-station Zaltbommel

Op dit moment heeft Shell Recharge een landelijk dekkend netwerk van ruim 160 snelladers, en daar komen er dit jaar nog zo’n 90 bij. Alle oudere snelladers van 50 kW worden vervangen. De laadpalen die nieuw worden geplaatst, zijn ‘High Power Chargers’ met een laadvermogen van 175 kW, voorzien van een CCS- en CHAdeMO-stekker. Met een 175 kW-snellader kun je zo’n 18 km per minuut bijladen. De snelladers werken op 100% groene stroom afkomstig van Nederlandse windparken.

Hilmar van den Dool, General Manager Retail, is trots op de verdere uitbreiding van het snellaadnetwerk: “Hoe meer snelladers er zijn, hoe makkelijker de overstap naar elektrisch rijden voor mensen wordt. En dat is wat we willen bereiken. Daarom investeren we voor de markt en de huidige capaciteitsvraag uit. We merken dat ook klanten de toegevoegde waarde van Shell zien. Wij bieden niet alleen lekkere koffie, snacks en verse broodjes, maar ook het gemak van de locatie vlakbij de shops. Dat geeft een prettig en veilig gevoel.”

Pilot: windenergie opslaan in innovatieve ‘bufferbatterij’

Snelladers hebben in korte tijd veel stroom nodig. Om te voorkomen dat er een upgrade nodig is van het elektriciteitsnet, lanceerde Shell op 8 maart in samenwerking met Alfen, Greenlots en Aecom een pilot met een innovatieve ‘bufferbatterij’. Deze batterij slaat energie op wanneer die beschikbaar is op het elektriciteitsnet, bijvoorbeeld bij veel wind. Als er meerdere auto’s tegelijk komen laden, levert de batterij de energie uit waarmee het elektriciteitsnet wordt ontzien. Dit maximaliseert de capaciteit van duurzame energiebronnen. De bufferbatterij bevindt zich op Shell-station Zaltbommel aan de A2.

Over Shell Recharge

Shell Recharge voorziet in innovatieve laadoplossingen voor kantoor, thuis en onderweg. Met 160 snelladers op ruim 60 locaties in Nederland voorziet Shell Recharge in een landelijk dekkend netwerk, geschikt voor alle elektrische auto’s met snellaadfunctie. Met de Shell Recharge-laadpas ontvangen klanten een extra korting op het kilowattuurtarief op deze locaties. De laadpas is gratis en geeft bovendien toegang tot zo’n 200.000 laadpunten in heel Europa.  

Meer Shell

Shell Recharge

Laad zowel je elektrische auto als jezelf op bij de snelladers van Shell Recharge. Door het hoge vermogen van onze snelladers ben je in 20 minuten weer onderweg.

Steeds Meer Snelladers

Shell Recharge breidt haar netwerk van snelladers op Shell-stations in rap tempo uit. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de voortgang.

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.