Laatste nieuws

Minimale emissie via koelwater naar Hollands Diep

2018-07-31

Een operationele storing in de MEOD-fabriek (Moerdijk Ethyleen Oxide en Derivaten) heeft ertoe geleid dat deze op vrijdag 20 juli kortstondig en veilig uit bedrijf is genomen. Nadien ontdekten wij aan de hand van eigen metingen dat er als gevolg van deze storing sprake is van een uit twee warmtewisselaars afkomstige, minimale ethyleenoxide-emissie naar het oppervlaktewater van het Hollands Diep.

Resultaten Brzo-inspectie 2017 en verbeterpunten

2018-07-11

Bedrijven zoals Shell Moerdijk zijn geclassificeerd als bedrijven met hoge risico’s; in vakjargon BRZO-bedrijven (BedrijfsRisico Zware Ongevallen). Deze bedrijven moeten aan strenge eisen voldoen en autoriteiten voeren regelmatig inspecties uit om te zien of bedrijven aan deze eisen voldoen. Ook bij Shell Moerdijk worden regelmatig dit soort inspecties uitgevoerd.

De Fakkelfolder

2017-11-28

Wat is fakkelen? Waarom wordt er gefakkeld? Heeft het effect op mij? Bekijk hier de fakkelfolder voor antwoorden op al uw fakkelvragen.

Mogelijk fakkeloverlast

2017-10-06

In verband met het in gebruik nemen van een van onze units, bestaat de kans dat we in de komende twee weken zullen moeten fakkelen.

Mogelijk geluidsoverlast op donderdag 7 september

2017-09-07

In verband met werkzaamheden waarbij samengeperste lucht wordt afgelaten naar de buitenlucht, is er vandaag tussen 14.00 uur en 22.00 uur mogelijke kans op wat hogere geluidsbelasting (knallen).

Onze excuses voor het eventueel ontstane overlast.

Shell Moerdijk

Shell Moerdijk in de omgeving

Shell Moerdijk speelt een belangrijke rol in de directe (leef)omgeving.

Lees hier meer

Zie ook

Carrières in Pernis en Moerdijk

We hebben een groot aantal boeiende vacatures in Pernis en Moerdijk, op alle niveaus en van starters tot ervaren professionals. Vind hier wat bij je past. 

Shell Pernis

Shell Pernis is de grootste raffinaderij van Europa en één van de grootste raffinaderijen ter wereld. Het bedrijfsterrein biedt naast olieverwerkende fabrieken huisvesting aan chemische fabrieken van Shell en van andere bedrijven.