FILM – Shell Moerdijk als kraamkamer

14 dec. 2016

Op Shell Moerdijk en het omringende havenschapsterrein is het voor flora en fauna welig tieren. Scholeksters, slechtvalken, grauwe ganzen, visdieven, oeverzwaluwen, ijsvogels, zilver- en mantelmeeuwen, hazen en zelfs reeën zijn hier regelmatige bezoekers. Sterker nog: vele vogels nestelen tussen oude spoorrails en pijpleidingen en brengen hier veilig hun jongen groot. Moerdijk biedt tevens plaats aan zeldzame orchideeën, paddenstoelen en vlinders. 

Acties bij Shell Pernis en Shell Moerdijk rond nieuwe CAO

22 nov. 2016

De onderhandelingen die Shell Pernis en Shell Moerdijk met vakbonden FNV en CNV voeren om tot een nieuwe CAO te komen, hebben nog niet geleid tot een overeenkomst. Vanzelfsprekend zet Shell er op in om deze onderhandelingen naar ieders tevredenheid succesvol af te ronden. Helaas kunnen wij de huidige eisen van de vakbonden echter niet inwilligen.

Open Dag bij Shell Moerdijk op zaterdag 22 oktober

29 sep. 2016

Op zaterdag 22 oktober a.s. openen bedrijven op het Haven- en Industrieterrein Moerdijk hun poorten tijdens de 'Open Haven'. Ook Shell Moerdijk doet hieraan mee. De inschrijving is geopend.

Shell Moerdijk investeert in een nieuw skatepark in Gemeente Strijen

01 jul. 2016

Op vrijdag 1 juli opende wethouder en tweede locoburgemeester Wilko van Tilborg van Gemeente Strijen een nieuw skatepark. Het bestaande skatepark op het terrein Molenschaar is met behulp van sponsoren vergroot en vernieuwd waardoor de sportieve kids uit Strijen hun hobby gezamenlijk kunnen uitoefenen.

Resultaten gezondheidsonderzoek GGD bekend

30 jun. 2016

Er is geen aanwijsbaar verband gevonden tussen Industrieterrein Moerdijk en het aantal gevallen van kanker in de gemeente Moerdijk. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van de GGD West-Brabant. Ook in de gemeente Strijen heeft onderzoek door de Dienst Gezondheid & Jeugd Zuid-Holland Zuid en de GGD West-Brabant naar de gezondheid van de inwoners geen ongewone afwijkingen laten zien. 

Chemie Magazine – Shell Pernis en Shell Moerdijk zoeken de besten

23 jun. 2016

In Chemie Magazine - het tijdschrift van en over de chemische industrie – staat deze maand een artikel waarin de zoektocht naar bovengemiddelde MBO’ers voor Shell Pernis en Shell Moerdijk centraal staat.

Einde onderhoudswerkzaamheden

31 mei 2016

De grote onderhoudsstop loopt langzamerhand ten einde.

Operationele ontwikkelingen

24 mei 2016

Op 23 mei vond een kortstondige spanningsdip plaats in een van onze fabrieken.

Verslag Omwonendenbijeenkomsten Shell Moerdijk

01 apr. 2016

Er was grote belangstelling voor de twee omwonendenbijeenkomsten die Shell Moerdijk - in samenwerking met de gemeenten Moerdijk en Strijen, de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) en de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) - organiseerde naar aanleiding van het ethyleenoxide (EO) incident. Beide avonden mochten op ruim honderd belangstellenden, inclusief media, rekenen.

Werkzaamheden bij Shell Moerdijk

29 mrt. 2016

De komende weken zijn we bezig met groot onderhoud aan een van onze fabrieken. Hierbij wordt een van onze fabrieken uit bedrijf genomen om inspecties en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. In de tweede helft van mei zijn de werkzaamheden afgerond.

Uitnodiging omwonendenbijeenkomst Shell Moerdijk in Strijen

14 mrt. 2016

Shell Moerdijk heeft onlangs vastgesteld dat er vanuit een van haar installaties ethyleenoxide (EO) in de buitenlucht is gekomen. Wij kunnen ons voorstellen dat u naar aanleiding hiervan vragen heeft. Wij gaan dan ook graag met u in gesprek over wat er is gebeurd, wat de actuele stand van zaken is, hoe wij omgaan met (proces)veiligheid en hoe wij nu verder gaan.

Uitnodiging omwonendenbijeenkomst Shell Moerdijk

29 feb. 2016

Shell Moerdijk heeft onlangs vastgesteld dat er vanuit een van haar installaties ethyleenoxide (EO) in de buitenlucht is gekomen. Wij kunnen ons voorstellen dat u naar aanleiding hiervan vragen heeft. Wij gaan dan ook graag met u in gesprek over wat er is gebeurd, wat de actuele stand van zaken is, hoe wij omgaan met (proces)veiligheid en hoe wij nu verder gaan.

Shell Moerdijk versnelt verbeterprogramma

17 feb. 2016

Shell Moerdijk heeft intern onderzoek naar de oorzaak van de recente emissie van ethyleenoxide (EO) voltooid. Het lopende verbeterprogramma wordt geïntensiveerd en versneld. Hierbij zal nauw worden samengewerkt met onafhankelijke in- en externe experts, omwonenden en andere belanghebbenden.

Ethyleenoxide lekkage Shell Moerdijk

03 feb. 2016

Shell Moerdijk heeft onlangs vastgesteld dat er vanuit een van haar installaties ethyleenoxide (EO) naar de atmosfeer is gelekt. De emissie naar de buitenlucht is het gevolg van een afsluiter die op 21 november 2015 na reparatiewerkzaamheden gesloten had moeten zijn. Op 27 januari 2016 werd ontdekt dat deze afsluiter open stond. Het gaat hierbij niet om een grote wolk die in één keer naar buiten is gekomen maar om kleinere hoeveelheden per dag. EO is een vluchtige gasvormige stof die in de lucht snel verdunt.

Meer in Over ons

Over Shell Moerdijk

Shell Moerdijk, locatie, veiligheid en milieu, producten en de general manager.

Meer informatie en contactgegevens

Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.