De Fakkelfolder

28 nov. 2017

Wat is fakkelen? Waarom wordt er gefakkeld? Heeft het effect op mij? Bekijk hier de fakkelfolder voor antwoorden op al uw fakkelvragen.

Twee nieuwe schuimblusvoertuigen voor bedrijfsbrandweer

07 nov. 2017

Shell Moerdijk is sinds eind oktober twee gloednieuwe schuimblusvoertuigen rijker.

Mogelijk fakkeloverlast

06 okt. 2017

In verband met het in gebruik nemen van een van onze units, bestaat de kans dat we in de komende twee weken zullen moeten fakkelen.

Mogelijk geluidsoverlast op donderdag 7 september

07 sep. 2017

In verband met werkzaamheden waarbij samengeperste lucht wordt afgelaten naar de buitenlucht, is er vandaag tussen 14.00 uur en 22.00 uur mogelijke kans op wat hogere geluidsbelasting (knallen).

Onze excuses voor het eventueel ontstane overlast.

Mogelijk geluidsoverlast op woensdag 6 september

06 sep. 2017

In verband met werkzaamheden waarbij samengeperste lucht wordt afgelaten naar de buitenlucht, is er vandaag tussen 14.00 uur en 22.00 mogelijke kans op wat hogere geluidsbelasting (knallen).

Onze excuses voor het eventueel ontstane overlast.

 

Uitvoer test op installatie Shell Moerdijk

21 aug. 2017

Op 21 augustus 2017 voeren wij op een van onze installaties testen uit. Het is mogelijk dat u hierdoor geluidshinder ervaart. Bij voorbaat onze excuses.

Provincie keurt WABO-vergunning zonne-energieproject goed

27 jul. 2017

Zoals bekend, verkent Shell Moerdijk de mogelijkheden voor een zonne-energieproject op de ongebruikte grond binnen de hekken van onze locatie. De eerste formele stap in deze verkenning werd op 21 juni gedaan door een WABO-vergunning aan te vragen bij de Provincie Noord-Brabant. Deze vergunning is noodzakelijk om dit project te kunnen gaan ontwikkelen.

Sfeer in Zevenbergen op Tunez Outdoor festival

17 jul. 2017

Afgelopen zaterdag was het ‘Tunez Outdoor’ festival in Zevenbergen. Bezoekers vanuit de hele regio kwamen af op lokale muzikanten en dj’s, het lekkere eten en de sfeer. Dit festival is mede mogelijk gemaakt door een donatie van Shell Moerdijk.

Een reis door aardlagen

06 jul. 2017

In de oude koeienstal van Bezoekerscentrum De Kraaijenberg in Bergen op Zoom bevindt zich ‘De BeleveNis Aarde’. Je waant jezelf in een lift die door de aardlagen heen gaat en zo kan je zien hoe fossiele brandstoffen in de aardlagen ontstaan. En je ziet de leuke dingen die in de aarde verstopt zitten!

Omgevingstafel haven- en industrieterrein Moerdijk: constructief dialoog voor wederzijds begrip

05 jul. 2017

De Omgevingstafel haven- en industrieterrein Moerdijk bestaat uit een online community en daarnaast uit een brede en vaste vertegenwoordiging vanuit bedrijven en omwonenden die vier keer per jaar bijeenkomt. Shell Moerdijk is een van initiatiefnemers van dit overleg.

Shell Moerdijk verkent mogelijkheden voor zonne-energieproject

21 jun. 2017

Op Shell Moerdijk zoeken wij voortdurend naar wegen om onze energie-efficiency te verbeteren en onze CO2 uitstoot te verminderen.

Grote onderhoudsstop Shell Moerdijk in de krant

06 jun. 2017

De Turnaround (of grote onderhoudsstop) van een van de fabrieken van Shell Moerdijk heeft de krant gehaald. In een op 6 juni verschenen artikel in BN De Stem komen diverse aspecten die met de onderhoudsstop te maken hebben naar voren. 

Sportief feestje!

10 mei 2017

Dit jaar organiseerde MoerdijkFit twee ‘Koningsdagen’ voor scholieren in Klundert en in Zevenbergen. Een kleine duizend kinderen en 11 verenigingen deden mee. Shell en Jeugdsportfonds Brabant waren partners bij dit evenement.

Mogelijke stankoverlast door buurbedrijf Shell Moerdijk

09 mei 2017

Afgelopen nacht heeft er bij een buurbedrijf van Shell Moerdijk aan de middenweg een broeibrand plaatsgevonden. Mogelijk kunt u hierdoor rondom de chemieweg stankoverlast ervaren of kunt u rook ontwikkeling zien.

Lekkage bij propeenkoeler op Shell Moerdijk

03 mei 2017

Vanwege een lekkage van propeen was het 2 mei jl. noodzakelijk kort te fakkelen.

Onderhoudswerkzaamheden Bij Shell Moerdijk

26 apr. 2017

Begin mei starten wij met onderhoudswerkzaamheden aan een van onze fabrieken.

Reactie Shell Moerdijk op rapport Onderzoeksraad voor Veiligheid – Emissie ethyleenoxide Shell Moerdijk 20 april 2017

20 apr. 2017

Wij hebben waardering voor het grondige onderzoekswerk van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) naar de toedracht van het incident waarbij gedurende twee maanden ethyleen-oxide (EO) is ontsnapt naar de buitenlucht.

Fakkelen op Moerdijk

01 apr. 2017

Vanwege een korte elektriciteitsstoring zijn er diverse verstoringen op de fabrieken op Shell Moerdijk opgetreden en is het op dit moment noodzakelijk om gassen af te fakkelen met een zichtbare vlam op onze fakkelstelling.

Meer in Over ons

Over Shell Moerdijk

Shell Moerdijk, locatie, veiligheid en milieu, producten en de general manager.

Meer informatie en contactgegevens

Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.