Shell Moerdijk viert 50e verjaardag

10 okt. 2018

In oktober en november hadden we het geluk onze 50e verjaardag te mogen vieren met onze buren, collega’s, vrienden, partners en relaties. We hebben de festiviteiten verdeeld over een aantal dagen. 

Shell Moerdijk op Twitter

04 okt. 2018

Shell Moerdijk heeft sinds kort een eigen Twitter-account.

Aankomst zonnepanelen Moerdijk

27 sep. 2018

Op maandag 24 september zijn in de haven van Rotterdam de 76.000 zonnepanelen gearriveerd voor het zonnepark Moerdijk.

MEOD-fabriek met succes gerepareerd – 25 augustus

04 sep. 2018

De reparatie aan een warmtewisselaar in de MEOD-fabriek is inmiddels met succes uitgevoerd. De fabriek was op zaterdagmiddag 25 augustus weer in bedrijf.

Bouw zonnepark Shell Moerdijk van start

31 aug. 2018

De bouw van het 27-MW zonnepark op chemiecomplex Moerdijk is van start gegaan. De komende maanden worden hier ongeveer 76.000 zonnepanelen geïnstalleerd. In het eerste kwartaal 2019 wordt de hernieuwbare stroom aan de fabriek geleverd. De opgewekte elektriciteit is vergelijkbaar met het jaarlijks gebruik van 9.000 Nederlandse huishoudens.

Shell Moerdijk doet mee aan Open Havendag met eigen festival

28 aug. 2018

Op zaterdag 6 oktober is het zover en opent Shell Moerdijk letterlijk en figuurlijk de poort tijdens de Open Havendag. De inschrijving is geopend. Wij pakken speciaal voor ons vijftigjarig jubileum dit jaar groots uit.

Update: Mogelijke vertraging reparatie MEOD-fabriek

21 aug. 2018

Vanwege een verstoring afgelopen weekend in de MEOD-fabriek hebben de voorbereidende werkzaamheden om de warmtewisselaars te repareren, enige vertraging opgelopen.

Minimale emissie via koelwater naar Hollands Diep

31 jul. 2018

Een operationele storing in de MEOD-fabriek (Moerdijk Ethyleen Oxide en Derivaten) heeft ertoe geleid dat deze op vrijdag 20 juli kortstondig en veilig uit bedrijf is genomen. Nadien ontdekten wij aan de hand van eigen metingen dat er als gevolg van deze storing sprake is van een uit twee warmtewisselaars afkomstige, minimale ethyleenoxide-emissie naar het oppervlaktewater van het Hollands Diep.

Richard Zwinkels nieuwe General Manager Shell Moerdijk

19 jul. 2018

Richard Zwinkels zal met ingang van 1 september a.s. Paul Buijsingh opvolgen als General Manager van Shell Moerdijk. 

Resultaten Brzo-inspectie 2017 en verbeterpunten

11 jul. 2018

Bedrijven zoals Shell Moerdijk zijn geclassificeerd als bedrijven met hoge risico’s; in vakjargon BRZO-bedrijven (BedrijfsRisico Zware Ongevallen). Deze bedrijven moeten aan strenge eisen voldoen en autoriteiten voeren regelmatig inspecties uit om te zien of bedrijven aan deze eisen voldoen. Ook bij Shell Moerdijk worden regelmatig dit soort inspecties uitgevoerd.

Shell Moerdijk verft zebrapaden in regenboogkleuren

05 jul. 2018

Onlangs zijn enkele zebrapaden op het terrein van Shell Moerdijk in de regenboogkleuren geschilderd. Deze kleuren staan wereldwijd symbool voor de LHBT-gemeenschap en staat voor de veelkleurigheid aan seksuele voorkeuren. LHBT staat voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender personen.

Mogelijke geluidsoverlast door stoom afblazen

08 mei 2018

Shell Moerdijk werkt aan het omsluiten van een bestaande stoom importleiding naar een andere leverancier. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe leidingdelen veilig en betrouwbaar werken, dienen deze te worden getest.

Uitnodiging Shell Moerdijk informatieavond 31 mei

08 mei 2018

Shell Moerdijk bestaat dit jaar 50 jaar en nodigt haar buren graag uit om eens bij te praten. 

Buren op bezoek – 29 maart

04 apr. 2018

In het kader van een goede relatie én van het vijftigjarig bestaan van Shell Moerdijk brachten op donderdag 29 maart zo’n vijftig buren uit Strijen en Strijensas een bezoek aan onze site. Hiermee was de eerste omwonendenavond van dit jaar een feit.

Verhoogd fakkelaanbod – woensdag 28 maart

28 mrt. 2018

In verband met een storing in de vroege ochtend van 28 maart zijn de veiligheidssystemen in een van onze fabrieken uit voorzorg automatisch geopend. Daardoor was er enige tijd sprake van verhoogd fakkelaanbod.

Stoomblaasactiviteiten afgerond

25 jan. 2018

De stoomblaasactiviteiten zijn eerder dan gepland afgerond. Het in gebruik nemen van een nieuwe hogedruk stoomketel maakte het afblazen van stoom naar de atmosfeer noodzakelijk. De nieuwe stoomketel is inmiddels succesvol in gebruik genomen.

Mogelijke geluidsoverlast door stoomblazen Shell Moerdijk

19 jan. 2018

In verband met de ingebruikname van een nieuwe hogedruk stoomketel, is het noodzakelijk om de komende week stoom naar de atmosfeer af te blazen. De mogelijkheid bestaat dat deze activiteit leidt tot geluidsoverlast in de omgeving.

Shell ontwikkelt zonne-energiepark in Moerdijk

10 jan. 2018

Shell ontwikkelt een zonne-energiepark op haar chemiecomplex in Moerdijk. Het doel is om ruim 50.000 zonnepanelen te plaatsen met een piekvermogen van ongeveer 20 MW hernieuwbare energie. Dit is vergelijkbaar met het jaarlijks elektriciteitsverbruik van ongeveer 7.000 huishoudens. Shell Moerdijk gaat de stroom die dit zonnepark opwekt, zelf afnemen. De bouw van het park begint in 2018.

Meer in Over ons

Over Shell Moerdijk

Shell Moerdijk, locatie, veiligheid en milieu, producten en de general manager.

Meer informatie en contactgegevens

Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.