Solar firm

“Het zonnepark Moerdijk is een voorbeeld van hoe Shell Moerdijk actief investeert in de energietransitie”, zegt General Manager Shell Moerdijk Paul Buijsingh “Het zonnepark is een aanvulling op onze andere investeringen waarmee we onze energie-efficiëntie verder verbeteren.”

Volgens Boris Schubert, General Manager Solar and Storage Projects, speelt zonne-energie een steeds grotere rol in het energiesysteem van morgen. “Daarom investeren we in zonneprojecten en ontwikkelen we ook zelf zonneparken. Hiervoor werken we samen met andere belangrijke spelers in deze markt.’’

Dankzij de optimalisatie van het ontwerp is het aantal panelen naar 76.000 toegenomen ten opzichte van het eerdere ontwerp. Shell heeft een contract voor de uitvoering van de constructiewerkzaamheden gesloten met Biosar Energy (UK) Limited onderdeel van de Aktor Group. Daarnaast zal Biosar ondersteunende diensten verlenen voor de operaties en onderhoud gedurende de eerste twee jaar. Tijdens de piek van de constructiewerkzaamheden werken circa 150 medewerkers van Biosar Energy op de locatie.