Open dag

Maar liefst dertig bussen vol enthousiaste buren kwamen op zaterdag 6 oktober de poort binnen. Na een rondrit langs de fabrieken, en natuurlijk het zonnepark in aanbouw, kwamen de gasten bij het festivalterrein. De bezoekers konden in verschillende koepeltenten zien hoe de chemische producten van Shell Moerdijk uiteindelijk terugkomen in vele producten, maar ook ervaren hoe chemie bij alles wat we doen en op elk moment van de dag een belangrijke rol in ons leven speelt. Ook op het horecaplein met gezellige foodtrucks met duurzame snacks, was het onder de stralende zon zeer goed toeven. 

Volgende generatie

Op dinsdag 8 oktober stonden de medewerkers van Young Shell Moerdijk (tot 35 jaar) centraal. In een inspirerende brainstormsessie, waaraan als enige ‘oudere’ ook directeur Richard Zwinkels deelnam, bleek dat de nieuwe generatie al in de startblokken staat om Shell Moerdijk naar de komende vijftig jaar te leiden. Belangrijkste uitkomst van de discussie: meer digitalisering om nog beter, prettiger en veiliger te kunnen werken. We gaan ermee aan de slag, met de Young Shellers.

De Chemical Challenge

Een dag later was het de beurt aan zo’n honderd externe relaties van Shell Moerdijk om samen na te denken over belangrijke thema’s. Zoals de toekomst van de chemische industrie en Shells bijdrage aan de omgeving. En over versnelling van de energietransitie en manieren om de chemische industrie te verduurzamen. Natuurlijk ontbrak ook voor deze gasten een rondleiding over het terrein en langs het zonnepark niet.

Met twee feesten op 3 en 10 november in de Van Nellefabriek in Rotterdam voor alle Shell Moerdijk-medewerkers hebben we de activiteiten van ons 50-jarig jubileum afgesloten. Met de uitkomsten van de brainstormsessie over energietransitie gaan we natuurlijk de komende jaren door met onze partners!