Kerstactie Shell Moerdijk

20 dec. 2019

(Kerst) Team Shell Moerdijk bezoekt woonzorgcentrum Fendertshof in Fijnaart.

Einde onderhoudswerkzaamheden Shell Moerdijk

25 nov. 2019

De laatste fabriek is na een periode van groot onderhoud dit jaar weer veilig in bedrijf genomen.

Shell gebruikt plastic afval om chemicaliën te produceren

21 nov. 2019

Shell heeft met succes hoogwaardige chemicaliën geproduceerd met behulp van een vloeibare grondstof gemaakt van plastic afval. De techniek, die pyrolyse wordt genoemd, wordt beschouwd als een doorbraak voor moeilijk te recyclen kunststoffen 

Hoe rijk is het leven in zonnepark Moerdijk?

16 okt. 2019

Goed ingerichte zonneparken kunnen een grote biodiversiteit herbergen. Dat blijkt uit onderzoek van Naturalis Biodiversity Center op het 76.000 panelen tellende zonnepark bij Shell Moerdijk.

Onderhoud bij Shell Moerdijk

23 sep. 2019

Laatste onderhoud van dit jaar naar verwachting zonder hinder

Eerste kinderraad Shell Moerdijk enthousiast van start!

19 sep. 2019

De Shell Moerdijk Kinderraad 2019-2020 is woensdag 18 september officieel geïnstalleerd. In aanwezigheid van ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes, kregen alle nieuwe kinderraadsleden van Richard Zwinkels, de General Manager van Shell Moerdijk, hun eigen rode overall overhandigd.

Fakkelen

22 aug. 2019

De fabrieken van Shell Moerdijk zijn na het grote voorjaarsonderhoud volgens verwachting midden juli weer opgestart. Bedankt voor uw geduld tijdens deze periode. Helaas zijn wij onverwacht op een technisch probleem gestuit waardoor wij een deel van onze installatie opnieuw kort uit bedrijf moeten nemen.

Uitnodiging Shell Moerdijk Omwonendenavond 3 Oktober

13 aug. 2019

Shell Moerdijk nodigt haar buren graag uit om weer eens bij te praten. Dit doen we op donderdag 3 oktober a.s. U bent van harte welkom deze avond bij te wonen.

Laatste fase opstart fabrieken

26 jul. 2019

De werkzaamheden om alle fabrieken na de grote onderhoudsstop weer in bedrijf te nemen, zijn bijna ten einde. Het opstarten van de laatste fabriek gaat vandaag de laatste fase in. We doen dit uiteraard goed voorbereid en op een veilige manier, maar de kans bestaat dat dit opnieuw gepaard gaat met fakkeloverlast voor de omgeving.

Onderhoudsstop Shell Moerdijk – stappen in de energietransitie

04 jul. 2019

Onderhoudsstoppen op Shell Moerdijk zijn eigenlijk investeringen van meerdere miljoenen euro’s in veiligheid, innovatie en – essentieel - verduurzaming. De huidige stop is daarop geen uitzondering.

Mogelijk (geluids)Overlast door afronding onderhoudswerkzaamheden

23 jun. 2019

De afgelopen weken hebben wij groot (voorjaars)onderhoud gepleegd aan onze fabrieken. We gaan de fabrieken nu weer in gebruik nemen. 

Update Rechtszaak Shell Moerdijk - Uitspraak Rechtszaak Explosie en Gasemissie

17 jun. 2019

Op 17 juni heeft de rechtbank uitspraak gedaan in de zaak tegen Shell Moerdijk over de explosie in een van de fabrieken in 2014 en een emissie van het gas EthyleenOxide eind 2015, begin 2016.

Mogelijk (Geluids) Overlast Door Verhoogd Fakkelaanbod

10 jun. 2019

In de periode van 10 juni tot en met 24 juni aanstaande is er kans op (geluids) overlast door een verhoogd fakkelaanbod.

Kick-off Kinderraad Shell Moerdijk op jubilerende basisschool de Toren

06 jun. 2019

Op 6 juni vond op jubilerende basisschool de Toren in Zevenbergen de kick-off plaats van de werving van leerlingen voor de eerste Shell Moerdijk Kinderraad.

Korte brand tijdens onderhoudsstopwerkzaamheden

01 jun. 2019

Op zaterdag 1 juni is er rond 13:30 tijdens onderhoudsstopwerkzaamheden brand geweest op de MLO-fabriek waarbij deze voor korte duur is ontruimd.

Update Rechtszaak Shell Moerdijk

24 mei 2019

Shell Moerdijk heeft op dinsdag 14 mei en donderdag 16 mei verantwoording afgelegd in de Rechtbank te ’s-Hertogenbosch over de explosie in een van de fabrieken in 2014 en een emissie van het gas EthyleenOxide eind 2015, begin 2016. Op vrijdag 24 mei was er een korte slotzitting, waarbij General Manager Richard Zwinkels onderstaande slotwoorden uitsprak.

Mogelijk (geluids)overlast door verhoogd fakkelaanbod

22 mei 2019

In de periode van 23 mei tot en met 5 juni aanstaande is er kans op (geluids)overlast door een verhoogd fakkelaanbod.

Lekkage rioolleiding Shell Moerdijk gerepareerd

20 mei 2019

De afgelopen twee maanden hebben we hard gewerkt om werkzaamheden aan de oorspronkelijke rioolleiding uit te voeren. De lekkage is gerepareerd.

Rechtszaak Shell Moerdijk

14 mei 2019

Shell Moerdijk legt op dinsdag 14 mei en donderdag 16 mei verantwoording af in de Rechtbank te ’s-Hertogenbosch over de explosie in een van de fabrieken in 2014 en een emissie van het gas EthyleenOxide eind 2015, begin 2016. Hieronder de verklaring van General Manager Richard Zwinkels.

Cao-akkoord voor medewerkers Shell Pernis en Shell Moerdijk

09 mei 2019

Er is een nieuwe cao voor de ruim 1800 medewerkers van Shell Pernis en Shell Moerdijk. Dat is de uitkomst van vier ledenvergaderingen die 7 en 8 mei door vakbonden CNV Vakmensen en FNV werden georganiseerd. Het gaat om een akkoord voor drie jaar dat ingaat per 1 maart 2019.

Fakkel door storing

21 apr. 2019

Zoals u wellicht weet, voert Shell Moerdijk de komende maanden groot onderhoud uit aan een aantal van de fabrieken. Tijdens het uit bedrijf nemen van een van onze fabrieken hebben wij vandaag helaas aan het begin van de middag een storing gehad aan de stoomvoorziening naar de fakkel waardoor we 25 minuten roetend moesten fakkelen. Gelukkig hebben we deze storing snel kunnen verhelpen.

Fakkelen

15 apr. 2019

Vanaf midden april vinden er werkzaamheden plaats aan onze fabrieken. In verband hiermee is er mogelijk extra fakkelaanbod.

Feestelijke Cheque overhandiging van Shell Moerdijk aan het Jeugdfonds Sport Brabant

12 apr. 2019

Sinds vijf jaar worden de Koningsspelen in Klundert georganiseerd door MeerMoerdijk (voorheen Moerdijkfit).

Onderhoudsstop Shell Moerdijk start medio April

02 apr. 2019

Shell Moerdijk voert vanaf midden april de komende maanden groot onderhoud uit aan een aantal van de fabrieken. We gaan ze van binnen en buiten inspecteren, schoonmaken en verbeteren. Zo investeren we nog meer in veiligheid en efficiëntie. Veel bedrijven - ook uit uw naaste omgeving - zijn betrokken bij deze grote onderhoudsstop.

Shell Moerdijk opent één van de grootste zonneparken in Nederland

14 mrt. 2019

Shell Moerdijk opent vandaag officieel haar zonnepark. Met 76.000 panelen gaat het om één van de grootste zonneparken in Nederland. Het zonnepark heeft een piekcapaciteit van 27 megawatt. Dit is vergelijkbaar met het jaarlijks elektriciteitsverbruik van ongeveer 9.000 huishoudens. Shell Moerdijk gaat de stroom die dit zonnepark opwekt zelf afnemen.

Update: Lekkage aan rioolleiding nabij Shell Moerdijk

28 feb. 2019

Vanmiddag is, op ongeveer 700 meter buiten het hek van ons bedrijf, een lekkage aan een rioolleiding van Shell Moerdijk geconstateerd.

Uitnodiging Shell Moerdijk Informatieavond 21 Maart

26 feb. 2019

Shell Moerdijk nodigt haar buren graag uit om weer eens bij te praten. 

Meer in Over ons

Over Shell Moerdijk

Shell Moerdijk, locatie, veiligheid en milieu, producten en de general manager.

Meer informatie en contactgegevens

Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.