Zonneparken bieden een mix van zon en schaduw, de paden worden er nauwelijks bewandeld door mensen en ze zijn vrij van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Dit alles geeft planten en insecten er ruim baan. Zo staan van de 34 soorten gevonden bijen er 4 op de rode lijst van NL.

Naturalis

Een team van Naturalis en landschapsarchitect Smartland zaaide op één van de grootste zonneparken van Nederland mengsels van verschillende planten. Op die manier werd de basis gelegd voor het jonge ecosysteem en kon onderzocht worden wat werkt voor de biodiversiteit.

Hoogleraar en ecoloog Koos Biesmeijer van Naturalis is positief over de mogelijkheden die zonneparken bieden om biodiversiteit in Nederland te stimuleren. “Zonneparken vormen steeds meer onderdeel van ons landschap. Het is belangrijk om nu kennis te genereren waarmee zonneparken goed ingericht worden en kunnen bijdragen aan het herstel van de biodiversiteit.”

Lees het volledige persbericht

Meer nieuws

Fakkelen

De fabrieken van Shell Moerdijk zijn na het grote voorjaarsonderhoud volgens verwachting midden juli weer opgestart. Bedankt voor uw geduld tijdens deze periode. Helaas zijn wij onverwacht op een technisch probleem gestuit waardoor wij een deel van onze installatie opnieuw kort uit bedrijf moeten nemen.

Feestelijke Cheque overhandiging van Shell Moerdijk aan het Jeugdfonds Sport Brabant

Sinds vijf jaar worden de Koningsspelen in Klundert georganiseerd door MeerMoerdijk (voorheen Moerdijkfit).

Onderhoudsstop Shell Moerdijk start medio April

Shell Moerdijk voert vanaf midden april de komende maanden groot onderhoud uit aan een aantal van de fabrieken. We gaan ze van binnen en buiten inspecteren, schoonmaken en verbeteren. Zo investeren we nog meer in veiligheid en efficiëntie. Veel bedrijven - ook uit uw naaste omgeving - zijn betrokken bij deze grote onderhoudsstop.

Shell Moerdijk opent één van de grootste zonneparken in Nederland

Shell Moerdijk opent vandaag officieel haar zonnepark. Met 76.000 panelen gaat het om één van de grootste zonneparken in Nederland. Het zonnepark heeft een piekcapaciteit van 27 megawatt. Dit is vergelijkbaar met het jaarlijks elektriciteitsverbruik van ongeveer 9.000 huishoudens. Shell Moerdijk gaat de stroom die dit zonnepark opwekt zelf afnemen.