Wij treffen maatregelen om de impact op de omgeving zo gering mogelijk te houden.

De overheden zijn van dit incident direct op de hoogte gebracht.

UPDATE 1 maart 2019: 

De situatie met betrekking tot het lek aan de rioolleiding van Shell Moerdijk is inmiddels onder controle. We vangen al het lekwater op en houden continu toezicht.

Tot de reparatie uitgevoerd kan worden, werkt een team van Shell Moerdijk samen met de betrokken overheidsdiensten aan de aanleg van een tijdelijke rioolleiding ten westen van de Westelijke Randweg naar het persstation van Waterschap Brabantse Delta.

We verwachten geen overlast van de lekkage en de werkzaamheden voor onze buren en omgeving.

UPDATE 6 maart 2019: 

In samenwerking met meerdere aannemers en in goed overleg met de autoriteiten heeft Shell Moerdijk binnen een week vijf kilometer aan tijdelijke rioolleiding aangelegd, getest en in gebruik genomen. Het betreft een dubbele pijpleiding van elk 2,5 km lang vanaf de fabrieken tot en met het persstation van Waterschap Brabantse Delta langs de Westelijke Randweg. De gewone leiding is ondertussen veilig afgesloten en staat gevuld met schoon water.

Nu deze tijdelijke voorzieningen klaar zijn, beginnen we volgende week in nauwe samenwerking met betrokken overheidsdiensten met het werk aan de oorspronkelijke rioolleiding. Als dit klaar is, ruimen we de tijdelijke pijpleiding weer op. We weten nog niet hoe lang de klus gaat duren.

We verwachten geen overlast tijdens de werkzaamheden voor onze buren en omgeving. Mocht er toch iets zijn, bel dan gerust met onze gratis burenlijn (0800 - 02 38 044), stuur een e-mail (CommunicatiePernisMoerdijk@Shell.com) of stuur een bericht via Twitter (@Shell_Moerdijk).