“Voorop staat voor ons dat de incidenten hadden moeten worden voorkomen. Mijn collega’s, ikzelf, de hele Shell-groep: we vinden het heel erg wat er is gebeurd. We doen er alles aan om incidenten te voorkomen. Voor onze buren, het milieu, klanten en al onze collega's - aannemers en Shell-medewerkers.

Ik begrijp heel goed dat wij in de rechtbank verantwoording moeten afleggen voor wat er is gebeurd. Wij leggen uit hoe de explosie onverwacht kon gebeuren en waarom wij de emissie te lang niet hebben opgemerkt. Dat hebben wij steeds gedaan, vanaf het moment dat de incidenten gebeurden. Wij zijn het alleen niet eens met alle strafrechtelijke verwijten die de Officier van Justitie ons maakt. Daarover gaat deze zaak.

Veiligheid is en blijft onze kernwaarde. Hier werken we elke dag aan. Zo hebben we bijvoorbeeld uitgebreid onderzoek naar deze voorvallen gedaan, onze bevindingen breed gedeeld en maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. We blijven continu verbeteren. We hebben hard gewerkt om het vertrouwen van overheden en onze buren te herstellen, en blijven dat doen.”