Succesvolle vernieuwing fakkel

21 dec. 2021

Omwonenden hebben het misschien wel eens gezien: een roetende fakkel bij Shell Moerdijk ... Dat behoort tot het verleden: na een investering is de kans op een fakkel met roet voortaan wel heel klein geworden.

Shell Moerdijk bezoekt voor kerstactie bejaardencentra in de omgeving

13 dec. 2021

Bewoners in de ouderenzorg in de Fendertshof in Fijnaart, de Zeven Schakels in Zevenbergen en het Mauritshuis in Klundert ontvingen een kerstverrassing uitgereikt door medewerkers van Shell Moerdijk. Zij deelden aan alle bewoners een tafelkerstboompje uit voorzien van ledverlichting. Alle huizen ontvingen ook speciale robotkatten waar bewoners met dementie heel veel baat bij hebben.

Storing in naverbrandingsinstallatie Shell Moerdijk

24 nov. 2021

Vannacht is een storing ontstaan in een tijdelijke naverbrandingsinstallatie op ons terrein. Hierbij komt een geringe hoeveelheid benzinedamp vrij. Eigen metingen en metingen via e-noses laten zien dat het probleem zeer lokaal is en beperkt blijft tot het Shell Moerdijk terrein; buiten ons terrein worden geen verhoogde waarden gemeten.

Kinderraad Shell Moerdijk voor de 3ᵉ keer enthousiast van start!

12 nov. 2021

De Shell Moerdijk Kinderraad 2021-2022 is officieel geïnstalleerd. In aanwezigheid van een ouder, kregen alle nieuwe kinderraadsleden hun eigen rode overall overhandigd.

Storing aan fabriek verholpen

12 okt. 2021

Vanmiddag heeft een storing plaatsgevonden aan een van onze fabrieken. Hierdoor is een lekkage ontstaan. De hulpdiensten waren snel ter plaatse waarbij de lekkage is gestopt. De fabriek is veilig en gecontroleerd uit bedrijf genomen. In aanloop naar een veilige herstart, zal dit gepaard gaan met een beperkte fakkel. Wij doen ons best om het fakkelen tot een minimum te beperken.

Kans op verhoogde fakkel – 8 t/m 31 Oktober

08 okt. 2021

Van 8 t/m 31 oktober voeren wij gepland onderhoud uit aan een van onze installaties. De kans op een meer zichtbare fakkel is hierbij aanwezig, maar is zeer klein.

Shell en Pryme tekenen strategische samenwerkingsovereenkomst over circulair plastic

06 okt. 2021

Pryme start levering pyrolyse-olie aan Shell in 2022.

Weer meer circulariteit voor Shell Moerdijk

01 okt. 2021

Shell Moerdijk viert dat het de kraker succesvol kan ‘voeden’ met een levering van 25 ton pyrolyseolie, een vloeistof volledig gemaakt van circulair plastic.

Duurzaam je fiets opladen bij Fort Buitensluis in Numansdorp door “Shell Moerdijk Zonnetap” laadpaal

24 sep. 2021

Bij Fort Buitensluis gaat men voor energiebesparing en duurzame energieopwekking.

Shell medewerkers fietsen voor “Vrienden van Sophia”

14 sep. 2021

Zaterdag 11 september hebben 150 Shell collega’s gefietst voor Sophia.

Shell investeert in plastic recycling technologiebedrijf BlueAlp

09 sep. 2021

Shell Ventures BV en BlueAlp Holding BV hebben vandaag een strategisch samenwerking aangekondigd voor de ontwikkeling, opschaling en het implementeren van BlueAlps technologie voor het omzetten van plastic afval naar een chemische grondstof.

Eerste paal project Skyline Shell Moerdijk

04 aug. 2021

De eerste paal van project Skyline is geslagen! Shell Moerdijk bouwt met dit project aan een toekomst met minder CO2-uitstoot. Zestien oude fornuizen van de kraakinstallatie worden vervangen door acht nieuwe. Hierdoor neemt het energieverbruik en dus de uitstoot van broeikasgassen met zo’n tien procent af.

Medewerkers Shell Moerdijk helpen het bos in Klundert op te ruimen

03 jul. 2021

Een grote groep medewerkers van Shell Moerdijk met hun gezin zijn, in samenwerking met Staatsbosbeheer, aan de slag gegaan in het bos bij Klundert om zo een steentje bij te dragen aan de natuur. Het zwerfafval is opgeruimd en de paden zijn verbreedt. Het is op 3 juli immers de internationale Plastic Bag Free Day.

Klus om energieverbruik kraker te verlagen

28 jun. 2021

Op dinsdag 29 juni voert Shell Moerdijk een grote schoonmaak uit aan een compressor die het energieverbruik en de capaciteit van de kraker verder optimaliseert.

Dow en Shell boeken voortgang in ontwikkeling gezamenlijke technologie elektrische kraakfornuizen

17 jun. 2021

Na de aankondiging van een ontwikkelingsovereenkomst in juni 2020, geven Dow en Shell vandaag een update over de voortgang rond hun technologieprogramma om kraakfornuizen met stroom te verhitten.

Brandweerslangen Shell Moerdijk krijgen circulaire bestemming

02 jun. 2021

Ontwerpster Ilse Evers kreeg van een buurman een paar afgedankte brandweerslangen en bedacht er oersterke tassen van te gaan maken. Inmiddels bestaat haar lijn Eversom uit ruim dertig bijzondere producten. Maar om die producten te maken, moet je wel genoeg brandweerslangen hebben.

Technisch probleem bij een installatie van een fabriek stabiel en onder controle

13 mei 2021

Het technisch probleem bij een installatie van een fabriek bij Shell Moerdijk is onder controle.

Technisch probleem bij een installatie van een fabriek

12 mei 2021

Op dit moment is er een technisch probleem bij een installatie van een fabriek bij Shell Moerdijk.

Geuroverlast veroorzaakt door passerende boot

11 mei 2021

Vanmorgen is door een passerende boot tussen 10.30 uur en 11.15 uur geuroverlast ontstaan op en rond Shell Moerdijk.

Onderhoud met knallend geluid – 24 april

24 apr. 2021

Op zaterdag 24 april voert Shell Moerdijk onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden uit aan een van de installaties. Dit zogenoemd detonatief reinigen gaat gepaard met een knallend geluid dat mógelijk ook buiten ons terrein hoorbaar is.

Eerste belangrijke levering project Skyline

20 apr. 2021

Shell Moerdijk bouwt met project Skyline aan een toekomst met minder CO2-uitstoot. Zestien oude fornuizen van de kraakinstallatie worden vervangen door acht nieuwe fornuizen. Hierdoor neemt het energieverbruik – en dus de uitstoot van broeikasgassen – met zo’n tien procent af.

Girl’s Day 2021 bij Shell Moerdijk

15 apr. 2021

Shell Moerdijk opent vandaag virtueel de deuren voor 45 meisjes van het Markland College in Zevenbergen en het Norbertus Gertrudis in Roosendaal. Het is immers Girl’s Day, een initiatief om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met techniek. De scholieren maken kennis met de industrie en vrouwelijke Shell-medewerkers.

Nieuwe mobiele ontgasser techniek bij tankonderhoud

14 apr. 2021

Tijdens recent onderhoud van twee tanks maakte Shell Moerdijk gebruik van een nieuwe techniek die emissies reduceert. Een innovatie die veiliger is voor de mens en beter voor het milieu.

100 nieuwe vogelhuisjes voor Shell Moerdijk

13 mrt. 2021

Medewerkers en aannemers van Shell Moerdijk hebben afgelopen weekend 100 vogelhuisjes opgehangen en plastic geruimd in het bos op het terrein van Shell Moerdijk.

Onderhoudswerkzaamheden Shell Moerdijk

04 mrt. 2021

In maart vindt er onderhoud plaats aan een van onze installaties. Deze onderhoudsstop verbetert de procesveiligheid en betrouwbaarheid van onze installatie nog verder en geeft gelegenheid om apparatuur schoon te maken, wettelijk verplichte inspecties en reparaties uit te voeren. Al onze plannen zijn erop gericht om deze klus te klaren zonder overlast voor onze buren.

Uitvoering verbeterwerkzaamheden aan fabriek

16 feb. 2021

Op 17 februari voert Shell Moerdijk werkzaamheden uit aan een van de fabrieken.

Elektrificatieproject uitgeroepen tot Project van het jaar 2020

12 feb. 2021

Een elektrificatieproject dat Shell Moerdijk in 2019 op een fabriek uitvoerde, is door de Shell projectenorganisatie voor de Europese, Aziatische-Pacific regio uitgeroepen tot Project van het Jaar 2020. Shell Moerdijk voerde het project tijdens een onderhoudsstop snel en succesvol uit met een aanzienlijke CO2-reductie als belangrijkste winst.

Shell Moerdijk filmset voor natuurdocumentaire

21 jan. 2021

Wie aan Shell Moerdijk denkt, denkt waarschijnlijk aan fabrieken, industrie, leidingen en staal. Niet als ‘filmset’ om de rijkdom, veerkracht en dynamiek van de natuur te laten zien.

Kinderraad Moerdijk is weer gestart!

19 jan. 2021

De kinderen van de kinderraad van Moerdijk zijn weer enthousiast van start gegaan!

Meer in Over ons

Over Shell Moerdijk

Shell Moerdijk, locatie, veiligheid en milieu, producten en de general manager.

Meer informatie en contactgegevens

Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.