Skyline modules on the move

20 dec. 2022

Grote, nieuwe onderdelen voor het Skyline project zijn eind oktober over zee aangekomen. Nu is het tijd voor de volgende fase: het transporteren van deze grote stukken fabriek richting de kraakinstallatie én de eerste hijsactiviteiten om deze ‘puzzelstukken’ op hun plek te hijsen.

Eerste paal nieuwe Upgrader fabriek

19 dec. 2022

Met een druk op de knop gaat de symbolische eerste paal voor een nieuwe circulariteitsfabriek de grond in.

Dag oud kantoor – Hallo nieuwe fabriek

23 nov. 2022

Om op Shell Chemicals Park Moerdijk iets nieuws te kunnen bouwen, moet er soms eerst iets weg. Een vijftig jaar oud kantoor is daarom gesloopt om plaats te maken voor de bouw van een nieuwe fabriek: een pyrolyse-olie-upgrader.

Aankomst zuinige ‘Skyline’ fornuizen

15 nov. 2022

Na een lange reis per schip kwamen eind oktober de eerste grote onderdelen van de acht nieuwe ‘Skyline’ fornuizen voor Shell Chemicals Park Moerdijk aan. Deze grote ‘ovens’ zijn aanzienlijk energiezuiniger dan de huidige fornuizen en gaan zorgen voor een verlaging van 10 procent van de CO2-uitstoot.

Jaarevaluatie Shell en Staatsbosbeheer op Moerdijk

11 nov. 2022

Afgelopen dinsdag 8 november vond bij Shell Chemicals Park Moerdijk de jaarevaluatie plaats van het Shell-Staatsbosbeheer-Buitenfonds partnerschap.

Eerste Maaklab/Technieklokaal geopend op basisschool de Aventurijn

13 okt. 2022

Wethouder Pauline Joosten van de gemeente Moerdijk en General Manager Richard Zwinkels van Shell Chemicals Park Moerdijk hebben 13 oktober het eerste MaakLab/technieklokaal, op basisschool De Aventurijn in Standdaarbuiten, voor het basisonderwijs in de gemeente Moerdijk geopend.

Open Havendag Moerdijk zeer geslaagd verlopen!

11 okt. 2022

De haven van Moerdijk is de meest landinwaartse zeehaven van Nederland. Een zeehaven van nationaal belang en de tweede containerhaven van Nederland. Port of Moerdijk is ‘het knooppunt van duurzame logistiek en circulaire economie in de Vlaams-Nederlandse delta’. Je vindt er een groot aantal bedrijven: van grote chemieconcerns tot logistieke dienstverleners en bedrijven in de maakindustrie.

Werkzaamheden aan kraakinstallatie

07 okt. 2022

Op maandag 10 oktober voeren wij werkzaamheden uit aan een van de compressoren op de kraakinstallatie. De verwachting is dat de werkzaamheden aan de machine rond middernacht gereed zijn en dat deze zonder hinder voor de omgeving zullen verlopen.

Shell Chemicals Park Moerdijk ondertekent convenant ‘Platform Industriële Incidentbestrijding’

28 sep. 2022

Op 21 september ondertekende Shell Chemicals Park Moerdijk het samenwerkingsverband ‘Platform Industriële Incidentbestrijding’ (PII). Dit platform is opgericht door een aantal grote bedrijfsbrandweerorganisaties, waaronder Dow, Sitech Site Services, de Gezamenlijke Brandweer en Shell Chemicals Park Moerdijk.

Grote ringkraan voor project Skyline in actie

02 aug. 2022

Na een opbouw van vier weken was de speciale ringkraan, die voor het Skyline project in honderd containers naar Moerdijk is overgekomen, eind juni gereed. De eerste actie liet niet lang op zich wachten, al is dit slechts een ‘opwarmertje’ voor het grotere werk later dit jaar.

Goede Doelen Commissie sponsor speeltoestel in Noordhoek

24 jun. 2022

De leerlingen van de Sint Jozefschool hebben met hulp en energie van inwoners uit Noordhoek het oude schoolplein kunnen omtoveren tot een groen speelplein.

Shell Moerdijk stapt over op hoogcalorisch gas

21 jun. 2022

In 2018 is door het kabinet besloten dat de negen grootste industriële gebruikers van aardgas, waaronder Shell Moerdijk, vóór 1 oktober 2022 van het Gronings gas (G-gas) af moeten. Dit besluit is onderdeel van het plan om het Groningen gasveld te sluiten en is vastgelegd in een wet die in 2020 van kracht werd.

Kinderraad Shell Moerdijk neemt afscheid!

17 jun. 2022

En ze zijn klaar! Het jaar van onze kinderraad zit er op! Woensdag 15 juni presenteerde onze Shell Moerdijk kinderraad haar eindadviezen. Na maanden van intensieve lessen, bovenmatige creativiteit, keihard werken en ook de excursie door Carla, konden de kinderen een prachtig advies overleggen aan een zaal vol ouders en ander toehoorders, waaronder Richard Zwinkels. 

Samen voor een duurzame wijk

03 jun. 2022

Shell Moerdijk verduurzaamt haar eigen activiteiten in de regio en zoekt daarnaast samenwerking met bewoners. Voor dat laatste organiseert Shell de campagne: “Samen voor een duurzame wijk” die in de zes omliggende woonplaatsen buurtbewoners mobiliseert voor het ontwikkelen en nemen van duurzame maatregelen.

Tijdige aanleg infrastructuur leidt potentieel tot 8,5 Megaton CO₂-besparing in regio Midden- en West-Brabant

25 mei 2022

Intentieverklaring bedrijven van Industrietafel Midden- en West-Brabant.

Opstart fabrieken na groot onderhoud

23 mei 2022

Het in april gestarte groot onderhoud aan een aantal van onze fabrieken verloopt voorspoedig. Binnenkort kunnen we de fabrieken dan ook weer gaan opstarten en daarna in gebruik nemen.

Kinderen planten symbolisch laatste boom bij Windpark Oude Mol

12 mei 2022

Ons cadeau aan de gemeente Hoeksche Waard is eindelijk verzilverd!

Kans op fakkel door reparatie koelmachine

02 mei 2022

Om een reparatie uit te kunnen voeren aan een koelmachine van onze kraakinstallatie, dient deze machine te worden gestopt en het systeem uit bedrijf te worden genomen. Dit gebeurt veilig en gecontroleerd, maar de kans bestaat dat wij vanavond beperkt moeten fakkelen.

Update 14 april - Fakkelhinder ten einde

14 apr. 2022

De kraakinstallatie is weer in bedrijf. Het opstartproces is veilig en gecontroleerd verlopen.

Girls’ Day ’22 bij Shell Moerdijk: “Leuk, leerzaam én gezellig”

07 apr. 2022

Met een druk op de digitale knop opende VHTO donderdag 7 april ‘Girls’ Day 2022’. Na dit sein startten in het hele land activiteiten voor 6500 meisjes uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs bij een mix van bèta, technische en ICT bedrijven. Ook Shell Moerdijk opende de deur om 27 meiden van het Markland College Oudenbosch een kijkje in de keuken te geven.

Shell Moerdijk voert groot onderhoud uit

05 apr. 2022

We gaan een aantal fabrieken van binnen en buiten inspecteren, schoonmaken en onderdelen vervangen. Volgens planning zijn de werkzaamheden in juni afgerond.

Update Fakkelhinder

24 mrt. 2022

Als gevolg van een operationeel probleem zijn wij genoodzaakt de kraakinstallatie uit bedrijf te nemen. Dit gebeurt op een gecontroleerde en veilige manier.

KAM-coördinatoren bezoeken Safety Experience Center Shell Moerdijk

21 mrt. 2022

Zo’n 25 KAM-coördinatoren - werkzaam bij op het haven- en industrieterrein Moerdijk gevestigde bedrijven - kwamen op 17 maart in het Safety Experience Center van Shell Moerdijk bijeen. Samen bespraken én beleefden de deelnemers één centraal thema: de veiligheidscultuur bij bedrijven.

Schoonmaak om energieverbruik kraakinstallatie te verlagen – 16 maart

14 mrt. 2022

Vorig jaar voerde Shell Moerdijk al een eerste grote schoonmaak uit aan een turbine van de kraakinstallatie. Deze activiteit wordt op woensdag 16 maart herhaald waarmee het energieverbruik en de capaciteit van de kraker verder worden geoptimaliseerd.

Enthousiaste kinderraad bezoekt zonnig Moerdijk

11 mrt. 2022

Wat waren de kinderen blij dat ze na zo’n lange periode van “online bij elkaar komen” nu echt bij Shell Moerdijk op bezoek konden komen.

Spectaculaire hijsklus fakkelleiding

08 mrt. 2022

Na een lange en gedegen voorbereiding werd begin maart een nieuwe fakkelleiding gehesen bij Shell Moerdijk. Dit is nodig om ruimte te creëren voor het aanstaande transport van de toekomstige fornuizen van project Skyline.

Aankomst convectiemodules - Nieuwe mijlpaal project Skyline

03 mrt. 2022

Project Skyline komt op stoom. Na het slaan van de eerste paal vorig jaar zomer, de aankomst van de reusachtige kraakpijpen en de fundering voor de enorme hijskraan, was het eind februari tijd voor een nieuwe mijlpaal: de aankomst van de eerste 13 convectiemodules. Cruciale elementen in het project want deze enorme warmtewisselaars dragen bij aan de beoogde 10 procent CO2 reductie van Shell Moerdijk.

Safety Center 2.0

22 feb. 2022

Shell Moerdijk heeft het eigen Safety Center getransformeerd naar een Experience Center. De verplichte veiligheidstraining, voor iedereen die op het Shell Moerdijk terrein werk uitvoert, is hiermee aangepast aan de moderne tijd. Het nieuwe veiligheidscentrum kwam tot stand dankzij de samenwerking met diverse aannemers die op het Shell Moerdijk terrein dagelijks werkzaam zijn.

Fabriek uit bedrijf wegens technisch onderhoud

18 feb. 2022

In verband met ongepland technisch onderhoud nemen wij naar verwachting maandag 21 februari een van onze fabrieken veilig en gecontroleerd uit bedrijf. Dit kan gepaard gaan met verhoogd fakkelaanbod dat mogelijk langere tijd zal aanhouden. 

Kraan op komst

19 jan. 2022

72 stuks boorpalen, 60 ton bewapening en 435 m3 beton. Dat alleen was al nodig om de fundatie aan te leggen voor een speciale ringkraan die binnenkort bij Shell Moerdijk wordt opgebouwd. De kraan is speciaal voor het Skyline project waarmee Moerdijk bouwt aan een toekomst met minder CO2-uitstoot en waarvoor zestien oude fornuizen van de kraakinstallatie worden vervangen door acht nieuwe. Om de enorme oude fornuizen veilig uít de fabriek te hijsen en de nieuwe fornuizen veilig ín te hijsen, is deze ringkraan een van de grootste kranen ter wereld.

Meer in Over ons

Over Shell Moerdijk

Shell Moerdijk, locatie, veiligheid en milieu, producten en de general manager.

Meer informatie en contactgegevens

Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.