Sinds eind jaren zestig van de vorige eeuw is op het industrie- en haventerrein Moerdijk het chemiecomplex van Shell gevestigd. Hier werken zo’n 900 Shell-medewerkers en 400 aannemers.

In de verschillende fabrieken worden alle dagen van het jaar basischemicaliën geproduceerd die terecht komen in producten die we allemaal dagelijks gebruiken

Richard Zwinkels

General Manager Richard Zwinkels

Richard Zwinkels is sinds 1 september 2018 General Manager van Shell Moerdijk.

Richard kwam na zijn studie in Delft in 1995 in dienst van Shell als Chemical Engineer. Hij startte zijn carrière als technoloog bij SAPREF, een joint venture van Shell en BP, in Durban (Zuid-Afrika). Van 2001 tot 2005 werkte hij als Production Unit Manager in de Shell-raffinaderij in Godorf (Duitsland). Vervolgens werkte hij tot 2007 als Economics & Scheduling Manager in de Shell-raffinaderij in Stanlow (Verenigd Koninkrijk), waarna hij tot 2010 actief was in de afdeling Supply Strategy and Portfolio. Hier was hij betrokken bij de verkoop van een aantal Europese raffinaderijen en bij de ontwikkeling van supply chains voor de groeiende marketing business in Centraal Oost-Europa en het Middellandse Zeegebied. Richard bekleedde vervolgens van 2010 tot 2012 de functie van Productie en Onderhoud Manager van Shell Moerdijk. Vóór zijn overplaatsing naar Moerdijk werkte hij als Economics & Scheduling en Business Development Manager bij Shell Pernis.

Richard is getrouwd en vader van vier kinderen.

Shell Moerdijk Industry
Shell Moerdijk Chemical Plant

Shell Moerdijk

Afbeeldingen in album:

Contactgegevens

Algemeen telefoonnummer

Telefoonnummer 0168 - 35 91 11
(24 uur per dag)

Afdeling Communicatie

Telefoonnummer 010-431 4127
(tijdens kantooruren)

Email communicatiepernismoerdijk@shell.com

Twitter Volg ons via twitter: @Shell_Moerdijk

Burenlijn

0800 – 0238044
(buiten kantooruren bestaat de mogelijkheid om een boodschap achter te laten).

Adressen

Bezoekadres
Chemieweg 25
4782 SJ Moerdijk
Havennummer 450
Download hier de routebeschrijving

Postadres
Postbus 6060
4780 LN Moerdijk

Donatieverzoeken

Shell Nederland Chemie B.V.
T.a.v. afdeling Communicatie
Postbus 6060
4780 LN Moerdijk

Zie ook

Omgeving Moerdijk

Shell Moerdijk speelt een belangrijke rol in de directe (leef)omgeving. Een goede relatie met de buren is daarom van groot belang.

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam (Pernis) heeft de grootste raffinaderij van Europa. Op het bedrijfsterrein staan nog meer olieverwerkende- en chemische fabrieken, maar ook is er een biobrandstoffenfabriek in aanbouw. Daarmee worden duurzame vliegtuigbrandstof en hernieuwbare diesel gemaakt, uit afval als frituurvet en plantenresten.