Sinds eind jaren zestig van de vorige eeuw is op het industrie- en haventerrein Moerdijk het chemiecomplex van Shell gevestigd. Hier werken zo’n 900 Shell-medewerkers en 400 aannemers.

In de verschillende fabrieken worden alle dagen van het jaar basischemicaliën geproduceerd die terecht komen in producten die we allemaal dagelijks gebruiken

Richard Zwinkels

General Manager Richard Zwinkels

Richard Zwinkels is sinds 1 september 2018 General Manager van Shell Moerdijk.

Richard kwam na zijn studie in Delft in 1995 in dienst van Shell als Chemical Engineer. Hij startte zijn carrière als technoloog bij SAPREF, een joint venture van Shell en BP, in Durban (Zuid-Afrika). Van 2001 tot 2005 werkte hij als Production Unit Manager in de Shell-raffinaderij in Godorf (Duitsland). Vervolgens werkte hij tot 2007 als Economics & Scheduling Manager in de Shell-raffinaderij in Stanlow (Verenigd Koninkrijk), waarna hij tot 2010 actief was in de afdeling Supply Strategy and Portfolio. Hier was hij betrokken bij de verkoop van een aantal Europese raffinaderijen en bij de ontwikkeling van supply chains voor de groeiende marketing business in Centraal Oost-Europa en het Middellandse Zeegebied. Richard bekleedde vervolgens van 2010 tot 2012 de functie van Productie en Onderhoud Manager van Shell Moerdijk. Vóór zijn overplaatsing naar Moerdijk werkte hij als Economics & Scheduling en Business Development Manager bij Shell Pernis.

Richard is getrouwd en vader van vier kinderen.