Zes vragen over de afbouw van de gaswinning in Groningen

19 mei 2022

Jarenlang is het Groningen-gasveld een belangrijke energiebron voor Nederland en Noordwest-Europa geweest. Dat wordt binnenkort anders.

Shell, GAMMA en Karwei creëren 1.400 snellaadplaatsen

22 dec. 2021

Shell plaatst in partnerschap met Intergamma 1400 snelladers bij de 380 bouwmarkten van GAMMA en Karwei, in Nederland en België. Inladen en opladen, op vaak niet meer dan 10 minuten van huis.

Shells commitment aan Nederland

10 dec. 2021

In een brief aan minister-president Mark Rutte en minister van Economische Zaken en Klimaat benadrukt Shell haar ambitie om één van de grootste aanjagers te willen zijn van de energietransitie in Nederland.

Shells plannen in Nederland

10 dec. 2021

In de afgelopen twee jaar besloot Shell voor vier miljard euro te investeren in de Nederlandse energietransitie. Bekijk onze plannen in Nederland.

Shell en Annexum bouwen 120 snellaadplaatsen bij 30 supermarkten

08 dec. 2021

Shell en Annexum, aanbieder van vastgoedbeleggingen voor particulieren in onder andere supermarkten, gaan 120 Shell Recharge snellaadplaatsen bij 30 supermarkten bouwen in Nederland. 

Shell rept voortaan van CO₂-compensatie in plaats van CO₂-neutraal

23 nov. 2021

Op 27 augustus 2021 heeft de Reclame Code Commissie Shell gevraagd om niet langer gebruik te maken van de term CO₂-neutraal in reclameboodschappen voor het compenseren van CO₂ aan de pomp.

Maak kennis met: de Holland Hydrogen I

11 nov. 2021

Shell wil op de Tweede Maasvlakte de grootste groene waterstoffabriek ter wereld bouwen. Op woensdag 10 november maakten Shell en architect Kraaijvanger het officiële ontwerp voor deze installatie bekend. 

Bouw Shell-zonnepark Sas van Gent nadert voltooiing

04 nov. 2021

De bouw van Shell-zonnepark Sas van Gent-Zuid in Terneuzen nadert zijn voltooiing. Op de voormalige vloeivelden van de vroegere suikerfabriek staan nu 55.000 zonnepanelen.

Oproep aan kabinet om besluitvorming energietransitie radicaal te versnellen

27 okt. 2021

Shell doet samen met een Klimaatcoalitie van bedrijven en de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) een dringende oproep aan de formateurs van het nieuwe kabinet om de besluitvorming rond de energietransitie radicaal te versnellen.

Racen op waterstof? Vraag het de coureur

19 okt. 2021

Leo van der Eijk (28) racet in de waterstofauto van Forze. Als eerste waterstofcoureur versloeg hij in 2019 zijn concurrenten op benzine. Ook in de nieuwste Forze IX staat hij aan de start. 

Samen aan de slag voor schoner streekvervoer

19 okt. 2021

Een team van enthousiaste en bevlogen professionals van leveranciers Nel Hydrogen en AECOM, bouwden samen met Shell in korte tijd het eerste operationele Shell-vulpunt voor waterstofbussen. Zo leveren ze een wereldprimeur in Groningen. 

Koning Willem-Alexander opent eerste Nederlandse bio-LNG-installatie

14 okt. 2021

Met een druk op de knop heeft koning Willem-Alexander vandaag de eerste bio-LNG-installatie van Nederland officieel in gebruik genomen.

Shell Technology Centre Amsterdam wordt Energy Transition Campus Amsterdam

07 okt. 2021

Het Shell Technology Centre in het hart van Amsterdam zet haar deuren open en verandert in een open campus. Shell nodigt start-ups, scale-ups, onderzoeksinstellingen en bedrijven uit om op de campus samen te werken aan oplossingen voor schonere energie.

In één keer twee waterstofstations erbij

06 okt. 2021

Nederland heeft er twee waterstofvulpunten bij. Rijders van een waterstofauto kunnen voortaan ook terecht bij Green Planet in Pesse (Drenthe) en bij Shell Westpoort in Amsterdam.

Wind en zon bij Emmen samen voor energietransitie

28 sep. 2021

Shell legt bij Emmen het Energiepark Pottendijk aan, een investering in duurzame energie voor het opwekken van elektriciteit met wind en zon. 

Aardwarmte opsporingsvergunning Rijnland verleend aan Shell en D4

26 aug. 2021

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft aan Shell en D4 een opsporingsvergunning verleend voor het opsporen en ontwikkelen van aardwarmte in het gebied ‘Rijnland’. 

Warmtetransitie in Westland krijgt vaart

10 aug. 2021

Twee glastuinbouwbedrijven, Harting Holland en De Bruijn Tomaten, Warmtebedrijf Westland en Shell zetten vaart achter hun plannen voor het uitbreiden van de bestaande aardwarmtewinning met het project ‘Aardwarmte Delfland’ in De Lier. 

Ontdekkers van de toekomst bedenken creatieve, slimme oplossingen voor wereldwijde uitdagingen

01 jul. 2021

Als onderdeel van de bright ideas challenge werden leerlingen gevraagd unieke en slimme oplossingen te bedenken voor het leven in 2050. 

Dow en Shell boeken voortgang in ontwikkeling gezamenlijke technologie elektrische kraakfornuizen

17 jun. 2021

Na de aankondiging van een ontwikkelingsovereenkomst in juni 2020, geven Dow en Shell vandaag een update over de voortgang rond hun technologieprogramma om kraakfornuizen met stroom te verhitten. 

Waterstofbussen Groningen en Drenthe

14 jun. 2021

In juni 2021 is het eerste operationele Shell-waterstofvulpunt voor bussen in gebruik genomen in Groningen. Het vulpunt is subsidievrij gebouwd en zal beschikbaar zijn voor 20 streekbussen van Qbuzz die op waterstof rijden. Lees hier meer over het vulpunt.

Shell opent haar eerste operationele waterstofvulpunt ter wereld voor streekbussen

11 jun. 2021

Vandaag heeft Shell haar eerste waterstofvulpunt in gebruik genomen, op de busstalling van Qbuzz aan de Peizerweg in Groningen. 

Vliegtuigbrandstof uit afval

08 jun. 2021

Shell onderzoekt met partners Enerkem en het Havenbedrijf Rotterdam de mogelijkheid om een fabriek te bouwen die van moeilijk te recyclen afval vliegtuigbrandstof maakt.

Wat Shell doet om uitstoot te verminderen

20 mei 2021

Shell wil in 2050 een CO2-neutraal energiebedrijf zijn, in lijn met de stappen die de samenleving zet om de doelstelling te behalen van het Klimaatakkoord van Parijs.

Podcast: Marjan van Loon in gesprek met klimaatbewuste twintigers en dertigers

17 mei 2021

In de podcastserie “Marjan krijgt nieuwe energie” gaat president-directeur van Shell Nederland Marjan van Loon in gesprek met vijf klimaatbewuste twintigers en dertigers. 

Shell Nederland zet met nieuwe doelen in op schonere energie en sterke economie

11 mei 2021

Shell Nederland introduceert vandaag vijf nieuwe doelen voor een toekomst met schonere energie en een sterke economie.

Elektrolyser

03 mei 2021

In een nieuw te bouwen waterstoffabriek in de Rotterdamse haven zou bij voorkeur met stroom van offshore windpark Hollandse Kust (noord) groene waterstof geproduceerd kunnen worden voor de industrie en de transportsector.

Aardwarmteproject Warmte van Leeuwarden officieel van start

03 mei 2021

Nu is het nog een anoniem stuk grasland aan de rand van Leeuwarden. Vanaf 10 mei starten hier de werkzaamheden van een groot aardwarmteproject waarmee gebouwen en woningen met duurzame energie kunnen worden verwarmd: Warmte van Leeuwarden. 

Groene waterstof een potentiële banenmachine?

03 mei 2021

Groene waterstof speelt een belangrijke rol in de toekomstplannen van overheid en industrie, maar levert het ook banen op?

Shell opent eerste Shell Café langs A16

19 apr. 2021

Shell heeft vandaag het eerste ‘Shell Café’ geopend langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. De inrichting en het assortiment van station Sandelingen Oost zijn volledig vernieuwd volgens het nieuwe concept van Shell.

Baanbrekende innovatie in afvangen van kooldioxide

06 apr. 2021

Shell heeft baanbrekende technologie ontwikkeld voor het afvangen van kooldioxide (CO2) uit rookgassen. 

Zes vragen over het afvangen en gebruiken van CO2 en Shell Nederland

31 mrt. 2021

Om de klimaatdoelen te halen hebben we geen tijd te verliezen. Er zijn heel veel maatregelen nodig zoals elektrificatie, zonnepanelen plaatsen en windmolens bouwen. Maar ook het afvangen van CO2, of Carbon Capture and Storage (CCS), is een goede manier om op korte termijn stappen te zetten. 

Shell wordt 100% eigenaar van het eerste Nederlandse windpark op zee

29 mrt. 2021

Na een succesvolle samenwerking van ruim twintig jaar om Nederlands eerste windpark op zee te bouwen en exploiteren, neemt Shell het aandeel over van Vattenfall in het offshore windpark Egmond aan Zee. 

Shell Recharge groeit door: op naar 250 snelladers

08 mrt. 2021

Onder het merk Shell Recharge breidt Shell haar snellaadnetwerk voor onderweg verder uit naar 250 snelladers in heel Nederland. Eind 2021 moeten de Shell Recharge-snelladers beschikbaar zijn op ruim 80 Shell-stations. 

Shell hoofdsponsor van waterstofraceteam Forze

03 mrt. 2021

Shell verbindt zich als hoofdsponsor aan Forze, het waterstofraceteam van studenten van de TU Delft. Dit team knappe koppen is bezig de snelste raceauto op waterstof te bouwen. 

Offshore windpark Borssele III&IV volledig operationeel

18 feb. 2021

Het Blauwwind consortium, ontwikkelaar van het in de Noordzee gelegen windpark Borssele III&IV, heeft op 18 februari bekendgemaakt dat het windpark volledig operationeel is. 

Website Rijnmond Aardwarmte gelanceerd

18 feb. 2021

Aardwarmte kan een waardevolle bijdrage leveren aan de warmtetransitie, als natuurlijke en duurzame warmtebron voor warmtenetten.

Vergunning Eneco en Shell voor opsporen aardwarmte in Capelle aan den IJssel / Rotterdam en omgeving

12 feb. 2021

Eneco en Shell zetten een nieuwe stap in het ontwikkelen van aardwarmte in Capelle aan den IJssel/ Rotterdam en omgeving.

Wereldprimeur: eerste passagiersvlucht met duurzame synthetische kerosine

08 feb. 2021

Vliegen op duurzame, synthetische kerosine gemaakt van CO2, water en hernieuwbare energie. Kan dat? Ja, zo bewijzen Shell en KLM. 

Shell en Defensie tekenen convenant over reservisten voor krijgsmacht

20 jan. 2021

Shell vergroot de mogelijkheden voor het personeel om zich aan te melden als reservist bij Defensie. Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie en president directeur Shell Nederland Marjan van Loon tekenden woensdag een convenant voor intensievere samenwerking.

Bouw Shell-zonnepark Sas van Gent-Zuid binnenkort van start

19 jan. 2021

Eind maart begint Shell met het bouwen van het zonnepark Sas van Gent-Zuid. Het zonnepark Sas van Gent-Zuid verrijst op een voormalig industrieel terrein: de vloeivelden van de vroegere suikerfabriek van CSM. 

Zes vragen over Shell en plastic

13 jan. 2021

Shell is betrokken bij de productie van plastic. Maar wat doet Shell precies, hoe wil het zwerfafval tegengaan en is plastic op termijn grotendeels circulair te maken? Alles over Shell en plastic.

Waarom Shell samen wil versnellen

Volgens de uitspraak op 26 mei van de rechtbank in Den Haag moet de netto CO2-uitstoot van Shell in 2030 45% lager zijn dan in 2019. Deze opdracht geldt voor onze wereldwijde uitstoot en die van onze klanten. 

Meer Shell

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.

Venster

Venster is het Nederlandstalige kwartaalmagazine van Shell Nederland. Met gesprekken met senior leaders, wetenschappers en beleidsexperts binnen en buiten Shell, en diepteverhalen.