Helaas resulteert dit in een voor de omgeving duidelijk zicht- en hoorbare fakkel. Mogelijk kan deze fakkelhinder zelfs meerdere dagen aanhouden en kan een oranje gloed in de wijdere omtrek zichtbaar zijn.

Wij bieden u bij voorbaat hiervoor onze welgemeende excuses aan en doen er alles aan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

UPDATE APRIL 6, 2022

Het probleem is opgelost en we gaan de kraker de komende tijd weer in gebruik nemen. Omdat het nodig is om eerst het stoomsysteem van de installatie op te warmen, produceren we de komende dagen meer geluid dan u van ons gewend bent.

Ondanks dat we deze opstart met de grootste zorgvuldigheid uitvoeren, zullen de activiteiten gepaard gaan met een duidelijk zicht- en mogelijk hoorbare fakkel. Een fakkel is een voorziening om overtollig gas op een veilige manier af te voeren en te verbranden.

U kunt er op rekenen dat we er alles aan doen om hinder voor onze omgeving zoveel mogelijk te voorkomen. We bedanken u voor uw begrip.

Hier kunt u eventueel meer informatie over fakkelen vinden.

Meer Shell Moerdijk

Shell Chemicals Park Moerdijk

Shell Chemicals Park Moerdijk maakt chemische producten op basis van aardolie. Het is een van de grootste chemische complexen van Nederland en Europa. Op Moerdijk worden stappen gezet naar een duurzame toekomst, onder meer met de bouw van een fabriek voor chemische recycling. Daarmee kan plastic worden hergebruikt. Ook komen er nieuwe krakerfornuizen, die zorgen voor een vermindering van de CO2-uitstoot gelijk aan die van een stad als Den Bosch.

Laatste nieuws

Overzicht van de nieuwsberichten van Shell Moerdijk.

Over ons

In deze sectie o.a. een overzicht van onze activiteiten en verantwoordelijkheden in Nederland. Lees ons magazine Shell Venster of download onze apps.