Schonere energie voor thuis – De toekomst van huis en haard

Zonnepanelen

Oost west, thuis best. Maar hoe kunnen we onze huishoudens het beste verwarmen, verlichten en van stroom voorzien – en tegelijkertijd voor minder CO2-uitstoot zorgen?

Koken. Verlichting. Verwarming. We zijn afhankelijk van energie om ons huishouden hiervan te voorzien. Terwijl de wereld naar een energiesysteem met minder CO2-uitstoot gaat, zullen de manieren waarop we onze huizen van energie voorzien, substantieel veranderen. Huizen worden energie-efficiënter en duurzamer, aangedreven door schonere energie.

Windparken, zonnepanelen en waterkrachtcentrales genereren nu al duurzame elektriciteit voor nationale energienetten. Met hernieuwbaar gas worden huishoudelijke verwarmingssystemen gevoed. En in opkomende landen worden kleine, zelfstandige energienetten ontwikkelt die worden waarmee gemeenschappen worden voorzien van wind-, zonne- en biomassa-energie.

Naast doeltreffende korte termijnmaatregelen zoals Shell’s investeringen in natuurlijke ecosystemen, werkt Shell aan de transitie van fossiele naar duurzame energiebronnen. We ontwikkelen windparken, zonnepanelen en installaties die hernieuwbaar gas uit afval genereren. En in ontwikkelingslanden helpen we afgelegen gemeenschappen van een afhankelijkheid van hout en dierlijke mest als brandstof over te schakelen op schonere alternatieven.

Bekijk deze initiatieven in actie.

Onze initiatieven

 • Schonere Mobiliteit

  Ontdek hoe Shell duurzame mobiliteit mogelijk maakt voor schoner transport, waaronder elektrische mobiliteit, vloeibaar aardgas (LNG) en waterstof. 

  Schonere Mobiliteit

 • Schonere energie voor huishoudens

  Ontdek hoe Shell investeert in duurzamere en schonere energie om huizen en buurten van stroom te voorzien, waaronder windparken, warmteterugwinning en energiezuinige batterijen.

  Schonere energie voor huishoudens

 • Schonere Energie voor Bedrijven

  Ontdek hoe Shell duurzame, schonere energie levert aan bedrijven, waaronder vloeibaar aardgas (LNG) en energiezuinige batterijen.

  Schonere Energie voor Bedrijven

  

Recente artikelen

Shell Eco-marathon

Shell Eco-marathon is een van ’s werelds meest uitdagende en grootste scholieren- en studentencompetities op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid.

Lees meer