"Tight"-gas

Grote volumes aardgas zitten stevig opgesloten in kleine steenporiën die 100 keer kleiner zijn dan de breedte van een mensenhaar. Geavanceerde technologie helpt ons om dit gas op een verantwoordelijke manier te ontsluiten en de energiezekerheid te verhogen.

Gas-to-liquids

Wij ontwikkelen al meer dan 35 jaar technologie om gas om te zetten in vloeibare producten voor verwarmingsdoeleinden, transportbrandstof en smeermiddelen. In Qatar hebben wij Pearl GTL gebouwd, de grootste fabriek ter wereld voor het omzetten van aardgas in vloeibare producten. De fabriek is inmiddels in bedrijf.

Vloeibaar aardgas

Veel grote aardgasvelden liggen erg ver van de afnemers. Door het gas tot -162°C af te koelen, wordt het vloeibaar en krijgt het een veel kleiner volume. Op deze manier kan het gemakkelijker naar klanten worden verscheept. Shell is bezig met de bouw van de eerste reusachtige drijvende fabriek ter wereld, Prelude FLNG, die gas op zee vloeibaar maakt. 

Meer in in energie en innovatie

Diep water

Ver onder het oppervlak van de oceaan, gebruiken wij geavanceerde technologieën om meer energie te vinden en deze veilig te produceren.