De meisjes worden welkom geheten door Willemijn Delissen (HR Manager met technische achtergrond). Na de ontvangst gaan de meiden het Shell terrein op om het enorme terrein per bus te verkennen, doen speeddates met verschillende vrouwelijke Shell ‘techneuten’, krijgen uitleg over de energietransitie waar Shell Moerdijk middenin zit en doen diverse proefjes in het laboratorium: Girls’ Day ’22 bij Shell Moerdijk: “Leuk, leerzaam én gezellig.”

Marjolein Mutsaers haakt ook aan en is verantwoordelijk voor het onderhoud aan twee enorme fabrieken in Moerdijk. Marjolein: “Ik weet met mijn technische achtergrond uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om te laten zien welke fantastische mogelijkheden er zijn om als vrouw in een technisch bedrijf aan het werk te gaan.”


Emmelie van Oort, onderwijsondersteuner aan het Markland College zegt namens Techniektalenten: “We vinden het belangrijk dat meiden kennismaken met en enthousiast worden over techniek. Helaas zijn er relatief weinig vrouwen werkzaam in techniek, terwijl ook meiden interesse hebben in bèta, IT- en technische beroepen. Techniektalenten wil dat meiden kennismaken met zo veel mogelijk beroepen om zo een reëel beeld te creëren van de mogelijkheden die ook meiden hebben. Girls’ Day draagt onder andere bij aan deze missie.”

“We kunnen terugkijken op een geslaagde dag”, zegt Karin Forger, een van de organisatoren. “Met Girls’ Day willen we meisjes duidelijk maken dat techniek er ook echt voor hen is. Met een technische opleiding kun je later gaaf, interessant en - niet onbelangrijk - goed betaald werk krijgen. Bij Shell zien we graag meer vrouwen aan het werk in technische banen. Hopelijk hebben we vandaag weer een aantal meisjes kunnen enthousiasmeren voor een technische opleiding”.

Girls’ Day is een initiatief van VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Het doel is om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met én te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT.
Techniektalenten is een samenwerking tussen meerdere vmbo-scholen, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven in de regio om meer talenten te ontwikkelen en op te leiden voor de technische sectoren waaronder de procestechniek.

Meer Shell

Shell Energy

De stroom van Shell Energy komt voor 100% van Nederlandse wind en zon. Dichtbij én duurzaam, want er komt geen CO₂ vrij als het opgewekt wordt. Dit gebeurt met windmolens in de Noordzee en zonneparken door heel het land. Zonneparken zijn velden met daarin rijen vol zonnepanelen, die staan allemaal in verbinding met het elektriciteitsnetwerk. Het netwerk levert vervolgens aan jouw stopcontact thuis. Met onze stroom haal jij het zonnetje (en dus ook het windje) in huis!

Wind

Door het bouwen van windparken op zee, maken we groene stroom voor huizen en bedrijven en investeren we in nieuwe energie voor Nederland. 

Zon

Duurzaam opgewekte stroom speelt een belangrijke rol in de energievoorziening van vandaag en morgen.