Biobrandstof

Biobrandstoffen worden gemaakt van biomassa, zoals planten, en kunnen worden gebruikt voor de aandrijving van voertuigen. Wij zijn al een van de grootste distributeurs van biobrandstof ter wereld, maar toch breiden wij onze capaciteit in hedendaagse biobrandstoffen verder uit en zijn wij bezig om deze brandstoffen duurzamer te maken.

De CO2-prestaties van de huidige biobrandstoffen zijn afhankelijk van de wijze waarop zij zijn vervaardigd. Bij de productie en het gebruik van Ethanol op basis van Braziliaanse rietsuiker bijvoorbeeld, komt 70% minder CO2-uitstoot vrij dan bij die van benzine.

De meest gebruikte biobrandstof van vandaag de dag, ethanol, wordt doorgaans gemaakt van zetmeel of suiker.

Lees meer over biobrandstof

Waterstof

Waterstof zal hoogstwaarschijnlijk in de komende tientallen jaren een steeds grotere rol gaan spelen bij de aandrijving van voertuigen. Waterstof is een energiedrager en dat houdt in dat de CO2-uitstoot afhankelijk is van de wijze waarop waterstof wordt geproduceerd. De meeste waterstof wordt momenteel geproduceerd uit niet-hernieuwbare bronnen zoals aardgas en steenkool, maar in de toekomst kan meer waterstof worden geproduceerd uit hernieuwbare energie of elektrolyse.

Wij zijn betrokken bij onderzoeks- en demonstratieprojecten en wij hebben een aantal commerciële waterstoftankstations geopend.

Lees meer over waterstof