In Duurzaamheid

Duurzame ontwikkeling

Voor ons betekent bijdragen aan duurzame ontwikkeling dat wij helpen om op economisch, maatschappelijk en milieutechnisch verantwoorde wijze in de toenemende energiebehoefte van de wereld te voorzien.

 

Zoet water

Zoetwater is van levensbelang voor mensen en voor onze hele planeet. Het is ook een van de belangrijkste gebieden van onze milieurichtlijnen. We beheren ons gebruik van water zorgvuldig en investeren in nieuwe benaderingen en technologieën voor het efficiënter gebruik ervan.

Veiligheid

Veiligheid is onze topprioriteit. Wij streven naar nul ongevallen met dodelijke afloop en willen incidenten en ongevallen voorkomen, omdat die een risico vormen voor onze medewerkers, omwonenden en voorzieningen.

Het milieu

Om in de groeiende energiebehoefte van de wereld te kunnen voorzien en tegelijkertijd het milieu te beschermen, zijn nieuwe technologieën, partnerschappen en werkwijzen nodig.

Alternatieve energie voor transportdoeleinden

Naar verwachting zal het aantal voertuigen op de weg voor eind 2050 zijn verdubbeld naar ongeveer 2 miljard en toch zal de CO2-uitstoot moeten afnemen om een ernstige klimaatverandering af te wenden.

Shell Sustainability Report

Wij maken dit rapport al sinds 1997, dit is de 19e versie van Shell's Sustainability Report.
Door middel van dit rapport willen we laten zien welke bijdrage wij leveren aan duurzame ontwikkeling.

Shell voor de samenleving

Shell is betrokken bij de maatschappij waarin het onderneemt. Daarom steunen we in de omgeving van onze vestigingen sociale, culturele en sportieve projecten.

Ga naar Shell voor de samenleving

Zie ook

gerelateerde artikelen

Shell Eco-marathon is één van ‘s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid.

LiveWIRE

Elk jaar ondersteunt Shell in Nederland met het LiveWIRE-programma meer dan achthonderd innovatieve startende bedrijven