Schonere mobiliteit – Van A naar B met minder CO2-uitstoot?

Hydrogen Car

Ontdek de innovaties en technologieën waarmee we schoner en efficiënter kunnen reizen. Nu en in de toekomst.

Mobiliteit is essentieel en maakt ‘het moderne leven’ mogelijk. Het faciliteert economische groei, waardoor landen goederen kunnen verhandelen. Maar transport vertegenwoordigt 20% van de CO2-uitstoot in de wereld en is een belangrijke oorzaak van slechte luchtkwaliteit. Om het nog moeilijker te maken, zal het aantal auto's op de weg toenemen: van 1 miljard vandaag tot meer dan 2 miljard in 2025.

We zullen er samen voor moeten zorgen dat mensen en goederen vrij kunnen blijven bewegen, maar op een steeds schonere, efficiëntere en duurzamere manier. Dit is een grote uitdaging, waarvoor niet één enkele oplossing bestaat. We zijn bezig met een aanpassing van ons bedrijf om te voldoen aan de veranderende vraag naar energie. Zo bieden we in Europese markten bijvoorbeeld waterstof en oplaadmogelijkheden voor elektrische voertuigen, naast LNG en biobrandstoffen. Daarnaast werken we samen met bedrijven en overheden aan innovatieve oplossingen om de transitie naar een energiesysteem met minder CO2-uitstoot te maken.

In de komende jaren zul je waarschijnlijk een breed scala aan voertuigen zien - auto's op elektriciteit, vrachtwagens op waterstof, schoolbussen op vloeibaar aardgas, treinen en schepen op waterstof, misschien zelfs vliegtuigen die brandstof gebruiken die gemaakt is van landbouwafval.

Shell levert al meer dan honderd jaar energie en is toegewijd om de komende honderd jaar een divers aanbod aan schonere opties te bieden met lagere CO2-emissies.

Verken via deze pagina meer initiatieven.

Onze initiatieven

 • Schonere Mobiliteit

  Ontdek hoe Shell duurzame mobiliteit mogelijk maakt voor schoner transport, waaronder elektrische mobiliteit, vloeibaar aardgas (LNG) en waterstof. 

  Schonere Mobiliteit

 • Schonere energie voor huishoudens

  Ontdek hoe Shell investeert in duurzamere en schonere energie om huizen en buurten van stroom te voorzien, waaronder windparken, warmteterugwinning en energiezuinige batterijen.

  Schonere energie voor huishoudens

 • Schonere Energie voor Bedrijven

  Ontdek hoe Shell duurzame, schonere energie levert aan bedrijven, waaronder vloeibaar aardgas (LNG) en energiezuinige batterijen.

  Schonere Energie voor Bedrijven

Recente artikelen

Shell Eco-marathon

Shell Eco-marathon is een van ’s werelds meest uitdagende en grootste scholieren- en studentencompetities op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid.

Lees meer