Samen vooruit

Omdat biobrandstoffen gemengd kunnen worden met bestaande brandstoffen, kunnen ze worden gebruikt in de voertuigen van vandaag en in de bestaande infrastructuur. Ze bieden daarom een praktische en goedkope oplossing om de uitstoot van transport te verminderen. Ze zijn vooral belangrijk voor de luchtvaart, de zeevaart en het zware wegvervoer, waar vloeibare brandstoffen nog lang nodig zullen blijven.

Elke stap van het productieproces is belangrijk in de energietransitie

Shell blijft zich inzetten voor oplossingen die leiden tot schonere energie. Met onze investeringen in strategisch gekozen raffinaderijen zoals Pernis willen we de uitstoot in elke stap van het productieproces verminderen. De transformatie van Shell Pernis naar het toekomstige Energy & Chemicals Park Rotterdam betekent dan ook dat we de productie van traditionele brandstof gaan verminderen en dat de productie van koolstofarme biobrandstoffen geleidelijk zal toenemen.

Op weg naar ons doel om in 2050 een producent te zijn met netto nul uitstoot, richt Shell zich, naast de verbetering van de energie-efficiëntie van onze fabrieken, op specifieke projecten. Zoals het Porthos project waarbij biogene CO2 van de biobrandstoffenfabriek wordt afgevangen en ondergronds kan worden opgeslagen. Of het CrossWind-project aan de Hollandse kust waar Shell met behulp van windenergie groene waterstof wil produceren voor de elektrolyser die Shell wil gaan bouwen op de Maasvlakte. Ook leveren we restwarmte aan Rotterdamse huishoudens. Allemaal stappen op weg naar ons doel om tegen 2050 een CO₂-neutrale producent te zijn van hoogwaardige brandstoffen. Lees hier meer over onze toekomstplannen

Meer Shell

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam

Shell Pernis is de grootste raffinaderij van Europa en één van de grootste raffinaderijen ter wereld. Het terrein biedt naast olieverwerkende fabrieken huisvesting aan chemische fabrieken van Shell en andere bedrijven.

Biobrandstoffen

Biobrandstoffen vormen een hernieuwbare energiebron, gemaakt van organisch materiaal of afval, die een waardevolle rol kunnen spelen bij het verminderen van de uitstoot van CO2.

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie.