Met Generation Discover, inspireert Shell Nederland samen met partners jongeren om wetenschap en technologie te verkennen, en hen aan te zetten om na te denken over ‘toekomstpaden’ die essentieel zijn voor de vooruitgang van onze samenleving en de gebieden die daarvoor relevant zijn: IT, veiligheid, gezondheidszorg, voedsel en uiteraard ook energie. De gemeenschappelijke factor is: techniek.

We inspireren jongeren (van basisschoolleerlingen, VMBO-HAVO-VWO tot HBO en WO studenten en startende ondernemers) bij het kiezen van een technische loopbaan, en stellen hen in staat om samen met de toekomstige generatie aan innovatieve oplossingen te werken en de uitdagingen van de energietransitie aan te gaan. Samen maken we de toekomst!

Wat doen in onderwijs?

Primair Onderwijs

Voor leerlingen uit de bovenbouw van het primair onderwijs zijn de bright ideas challenge en bright ideas hub opgezet. Hierbij maken leerlingen uit kennis met 3 belangrijke mondiale uitdagingen op het gebied van water, energie en voedsel. Ze gaan spelenderwijs zelf aan de slag met de oplossingen en ze ervaren hoe belangrijk en vooral leuk wetenschap en technologie zijn om je ideeën te realiseren.

Voortgezet Onderwijs

Techniek moet je beleven. Met Jet-Net bijvoorbeeld, waar scholieren dankzij gastlessen en bedrijfsbezoeken techniek ervaren.

Studenten

Wij laten studenten graag meedenken over energievraagstukken. Tijdens de Shell Eco-marathon dagen we studenten uit het meest energiezuinige voertuig te bouwen.

Meer in shell voor de samenleving

Nabuurschap

Wij willen goede buren zijn voor mensen die wonen in gebieden waar wij werken. Daarom ondersteunen we verschillende maatschappelijke initiatieven.

Ondernemerschap

De toekomst ligt bij innovatieve ondernemers. Shell is altijd op zoek naar start-ups met baanbrekende ideeën om hen te ondersteunen.

Contact

Vragen, reacties?