Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft een vergunning afgegeven waarmee onderzoek kan worden gedaan naar aardwarmte in Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Lansingerland, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas. Aardwarmte kan als bron een bijdrage leveren aan het verder verduurzamen van warmtenetten. Het is een kansrijke optie om meer woningen en gebouwen in deze regio aardgasloos te verwarmen.

Eneco en Shell gaan de komende jaren aan de slag met het in kaart brengen van het potentieel voor aardwarmte in de ondergrond. Er worden afspraken gemaakt met mogelijke afnemers van de aardwarmte. De techniek en kosten worden verder uitgewerkt en er wordt gezocht naar mogelijk locaties voor boringen en bekeken hoe deze eruit kunnen komen te zien. Met de gemeenten zullen we in nauw contact blijven over de plannen die door hen gemaakt worden voor de warmtetransitie, met name waarbij de keuze gemaakt gaat worden voor collectieve warmtesystemen met aardwarmte als mogelijke bron. Daarna kunnen we in samenwerking met de omgeving concrete aardwarmtelocaties ontwikkelen en warmtebronnen aanboren. Het is nog onbekend wanneer dit zal gebeuren, de komende jaren in ieder geval nog niet.

Meer Shell

Duurzame warmte

Wat veel mensen niet weten is dat ongeveer de helft van alle energie in Nederland opgaat aan warmte. Geen wonder dat voor warmte een hoofdrol is weggelegd in de Nederlandse energietransitie. Hoe we het op een duurzame manier warm krijgen en houden? Aardwarmte is volgens Shell een van de oplossingen. 

Energie en innovatie

Moderne vormen van energie, zoals windenergie en zonne-energie, liggen steeds meer binnen handbereik. Bij Shell gebruiken wij menselijke vindingrijkheid, innovatie en technologie om onze klanten deze energie aan te bieden, terwijl wij er tegelijkertijd naar streven om onze invloed op het milieu te beperken.

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.