2019

AMG Advanced Metallurgical Group N.V. en Shell Catalysts & Technologies richten Shell & AMG Recycling B.V. op

08 okt 2019

AMG Advanced Metallurgical Group N.V. ("AMG", EURONEXT AMSTERDAM: "AMG") en Shell Catalysts & Technologies hebben hun handtekening gezet onder een overeenkomst voor het oprichten van een joint venture met de naam Shell & AMG Recycling B.V. 

Rotterdam maakt zich op voor Generation Discover festival 2019

27 sep 2019

Van woensdag 2 oktober tot en met zondag 6 oktober wordt Rotterdam Ahoy omgetoverd tot het Generation Discover festival. Tijdens dit festival kunnen kinderen ervaren welke rol wetenschap en technologie spelen in onze toekomst.

Van Oord baggert op gebruikte frituurolie

19 sep 2019

Sleephopperzuiger HAM 316 vertrok op 18 september uit Rotterdam voor een reis op biobrandstof naar Cuxhaven (Duitsland). In een pilot met Shell zal het schip van maritieme aannemer Van Oord varen op biobrandstof van afvalproducten; in dit geval gebruikte frituurolie. De biobrandstof reduceert de CO2-uitstoot met ruim 40% vergeleken met conventionele scheepsbrandstof. 

Shell Nederland steunt het Nederlandse klimaatakkoord

12 sep 2019

Op 12 september 2019 heeft Marjan van Loon een brief aan Ed Nijpels aangeboden, waarmee ze namens Shell Nederland steun heeft uitgesproken voor het Nederlandse klimaatakkoord.

9 Keer aan de slag met schonere energie

12 sep 2019

We gebruiken allemaal energie. En we weten allemaal dat we daar zuiniger mee om moeten gaan en schonere keuzes de toekomst hebben. Dat geldt voor rijden met de auto, het verwarmen van het huis, en voor de keuzes die we maken als we tal van producten kopen. Shell beweegt met Nederland mee. Met schonere keuze voor energie kan Nederland ook in beweging blijven. Negen voorbeelden van de energietransitie bij Shell in Nederland.

Shell Ventures investeert in cleantech

04 sep 2019

Shell Ventures investeert in cleantech bedrijf Asperitas. De innovatieve technologie van het bedrijf zorgt ervoor dat datacentra efficiënter, stiller en schoner opereren. 

Missie H2 partner van TeamNL en de Nederlandse sport

30 aug 2019

‘Missie H2’, de bundeling van zes sterke Nederlandse bedrijven in de energieketen, is een partnership aangegaan met TeamNL. Gasunie, Shell Nederland, Remeha, Stedin Groep, Port of Amsterdam en Groningen Seaports gaan onder de noemer Missie H2 en als partner van TeamNL in aanloop naar en tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van Tokyo 2020 waterstof promoten als belangrijke en duurzame energiedrager voor de (nabije) toekomst.

Verwoesting tijdens de Japanse bezetting

15 aug 2019

Waarom vernielde Shell-dochter BPM bij de Japanse inval haar installaties? Zeventig jaar geleden verscheen “Brandende Aarde” van de Nederlandse schrijver Johan Fabricius. Het beschrijft de verwoesting van de installaties. Nodig om te voorkomen dat de Japanners er profijt van zouden trekken. 

Groene waterstof van Shell voor bussen in Groningen en Drenthe

25 jul 2019

De bussen van Qbuzz in Groningen en Drenthe gaan rijden op waterstof van Shell. Op 24 juli maakt het OV-bureau Groningen Drenthe bekend dat Shell de aanbesteding voor het leveren van waterstof heeft gewonnen. 

Kadans Science Partner koopt Shell kantoor in Rijswijk

23 jul 2019

Kadans Science Partner en Shell Global Solutions International B.V. tekenen vandaag een koopovereenkomst voor het Shell* kantoor Kessler Park in de Plaspoelpolder in Rijswijk. Daarmee is Kessler Park van toekomstige bedrijvigheid verzekerd.

Eerste 150 kW Shell Recharge laadpalen in gebruik

17 jul 2019

Op 16 juli nam Shell de eerste 150 kW Shell Recharge laadpalen in gebruik. Shell plaatst de komende tijd tweehonderd 150 kW snellaadpalen in Nederland.

Onjuistheden in Trouw-column Van Staveren

16 jul 2019

In de jongste Trouw-column van hoogleraar Irene van Staveren staan wel erg veel halve waarheden en onjuistheden over Shell. We zetten er zes op een rij. 

Bekijk ons nieuwste energiebesparende station

16 jul 2019

Shell opent een nieuw energiezuinig station in Tilburg. Verschillende snufjes zorgen voor een lager energieverbruik, wat weer zorgt voor minder uitstoot van CO2.  Het station is na Peulwijk Oost aan de A4 bij Delft het tweede energiezuinige Shell-station en er zullen er meer volgen. Shell streeft ernaar om de CO2-voetafdruk van haar stations in Nederland voor 2025 te halveren.

Hoe hard stegen de CAO-lonen bij Shell?

21 jun 2019

Shell heeft goede arbeidsvoorwaarden. CAO-lonen van Shell zijn bovengemiddeld hoog. In de afgelopen 10 jaar zijn deze sneller gestegen dan de lonen van Shell-personeel buiten de CAO. Uit onderstaande grafiek blijkt dat de CAO-lonen e ook sneller stegen dan de inflati. De afgesproken loonstijging voor 2020 en 2021 komt daar nog eens bovenop.

Zo ontmantelt Shell platformen in het Brentveld

06 jun 2019

Het Brentveld is één van de grootste olie- en gasvelden op 186 kilometer ten noordoosten van de Shetland Eilanden. Na ruim veertig jaar, nadert het veld het einde van zijn levenscyclus.

D-day: zo haalden voertuigen het strand

06 jun 2019

Opgedoken uit het archief: zo zorgden ingenieurs ervoor dat de geallieerden op D-day door water konden rijden. 

Zes vragen over Shell en belastingafdracht

21 mei 2019

Shell draagt bij aan de Nederlandse samenleving via banen, bedrijven en belastingen. Wij volgen de Nederlandse belastingregels naar letter en geest.

Eneco en Shell willen samen Nederlandse aardwarmte ontwikkelen

06 mei 2019

Partijen vragen vergunning aan om te zoeken naar aardwarmte in Capelle aan den IJssel, Rotterdam en omgeving

Klimaatzaak? #lieveringesprek

05 apr 2019

Benieuwd hoe Shell werkt aan schonere energie? Vijf medewerkers vertellen hoe zij zich dagelijks inspannen voor E-mobility, waterstof, windenergie, de reductie van CO2 door restwarmte en samenwerking met startups.

Reactie Royal Dutch Shell plc op brief NGO’s

27 mrt 2019

Reactie Shell op brief van NGO’s

Containerschip Mette Maersk vaart op gebruikt frituurvet

25 mrt 2019

De Mette Maersk is maandag 25 maart vanuit de Rotterdamse haven vertrokken richting Shanghai. Nu gebeurt dat wel vaker. Wat het dit keer bijzonder maakt, is dat dit containerschip gedeeltelijk vaart op biobrandstof van gebruikt frituurvet uit restaurants.

Met een blik uit het verleden een blik op de toekomst

15 mrt 2019

In 2017 is bij bouwwerkzaamheden aan het hoofdkantoor van Shell in Den Haag een tijdcapsule uit 1915 gevonden. Op 15 maart 2019 werd een nieuwe - 3D geprinte - capsule gevuld en gesloten door Shell CEO Ben van Beurden en Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag, om voor onbepaalde tijd te worden teruggeplaatst.

Wie heeft hét slimme idee dat de wereld op zijn kop gaat zetten?

14 feb 2019

Leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen in heel Nederland worden uitgedaagd om tijdens de Generation Discover bright ideas challenge creatieve oplossingen te bedenken voor mondiale uitdagingen op het gebied van water, energie en voedsel. Dit zijn 3 van de 17 door de VN opgestelde duurzaamheidsdoelstellingen.

Baas van Morgen

24 jan 2019

Op donderdag 24 januari had Shell Nederland voor een dag een nieuwe President-Directeur. Hicham Achahchah, een 15-jarige sportieve leerling van het Rijswijks Lyceum, nam een dagje als Baas van Morgen de baan over van Marjan van Loon.

Vijf vragen over de ontmanteling van de Brent-platformen

Het Brentveld is één van de grootste olie- en gasvelden op 186 kilometer ten noordoosten van de Shetland Eilanden, in Britse wateren.Vijf vragen over de ontmanteling van de platformen.