2023

Shell heropent Mobility Hub Hofplein met duurzamere uitstraling en elektrisch deelvervoer

23 nov. 2023

Shell heeft voor het eerst in Nederland een locatie voor het gewone wegverkeer heropend waar de focus ligt op gemak, snelheid en duurzaamheid. 

Rotterdam The Hague Airport versnelt bijmengen duurzame vliegtuigbrandstof

17 nov. 2023

Gisteren hebben Shell en RTHA een langetermijnovereenkomst getekend om met ingang van 2024 in alle vliegtuigen die tanken op RTHA duurzame vliegtuigbrandstof bij te gaan mengen. 

Shell wint aanbesteding voor publieke snellaadstations van MRA-Elektrisch

16 nov. 2023

Shell gaat samen met NXT 50five en TotalEnergies tot 600 publieke snellaadstations realiseren in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. MRA-Elektrisch heeft met de drie provincies en een groot aantal gemeenten een gezamenlijke aanbesteding gedaan en Shell is als één van de winnaars naar voren gekomen. De eerste nieuwe snelladers van Shell (met een aanbod aan laadvermogen variërend tussen de 50kW en 400kW) worden naar verwachting in 2024 geplaatst. 

Kvasir Technologies en Freetilizer winnen de New Energy Challenge 2023

08 nov. 2023

Startups Kvasir Technologies en Freetilizer zijn de winnaars van de achtste editie van de New Energy Challenge, een toonaangevende competitie voor start-ups en scale-ups in de hernieuwbare energiesector.

IDT-afgestudeerde in Shell: Hemanth vond zijn digitale tweeling

06 nov. 2023

Shell wordt in Nederland vaak bekritiseerd, maar als IT-afgestudeerde bij Shell promoot Hemanth Kumar op Nederlandse universiteiten juist het bedrijf. Kumar zegt bewust voor het grote energiebedrijf te hebben gekozen, vanwege “de inclusiviteit, met gelijke kansen voor iedereen."

Uitgesproken teamspeler neemt afscheid

03 nov. 2023

Na 32 jaar dienst neemt Corporate Chief Scientist Dirk Smit afscheid van Shell. Traditioneel gedreven “eerder door nieuwsgierigheid dan impact”, gaat hij op zoek naar nieuwe uitdagingen. Een terugblik van een uitgesproken teamspeler die verschillen in denken en in kennis cruciaal vindt voor het behalen van succes. 

Shell opent eerste truckstation met alle vormen van energie voor onderweg bij Eindhoven Acht

02 nov. 2023

Shell heeft haar eerste hybride station voor het vrachtverkeer in Nederland geopend. Eindhoven Acht is de eerste Shell-trucklocatie in Nederland voor alle vormen van energie die onderweg nodig zijn

Grootste Shell-zonnepark Europa geopend in Terneuzen

24 okt. 2023

Shell heeft met gemeente Terneuzen en partners het zonnepark Koegorspolder geopend. Met in totaal 128.304 zonnepanelen en een piekcapaciteit van 71.1 megawatt is Shells zesde zonnepark in Nederland het grootste van het energieconcern in Europa.

Shell Energy voor consumenten is gestopt in Nederland

20 okt. 2023

Zoals eerder aangekondigd is Shell Energy op 1 oktober gestopt met leveren van energie aan huishoudens in Nederland. De business-to-business-activiteiten in Nederland gaan wel door onder de naam Shell Energy, evenals thuisenergie buiten Europa. Overigens blijft Shell Recharge voor elektrisch laden, ook voor consumenten, in Nederland wel gewoon bestaan.

Shell en Q-Park openen samen Mobility Hub in Den Haag

18 okt. 2023

Parkeren, snelladen en verder bewegen in de stad op een elektrische (bak)fiets of scooter met een versie koffie of thee to go is nu wel heel gemakkelijk in Den Haag. Want daar hebben Shell en Q-Park aan de Amsterdamse Veerkade op 18 oktober een eerste Mobility Hub geopend. 

Transport verduurzamen met Shell

16 okt. 2023

Elektrisch rijden heeft de toekomst, ook voor het zware wegverkeer. DJMiddelkoop in Nieuw-Vennep bij Schiphol, gespecialiseerd in luchtvracht over de weg, is een van de voorlopers en doet dit in samenwerking met Shell Commercial Road Transport. Directeur Rob Middelkoop: “Met de elektrische vrachtwagen maken we onze duurzaamheidsvisie tastbaar en kunnen opdrachtgevers straks groene ritten boeken.”

Slim laden op reuzenschaal: Shell en DHL laten zien dat het kan 

26 sep. 2023

Bij logistieke dienstverlener DHL in Brussel installeerde Shell een systeem om met 125 laadpunten elektrische wagens slim op te laden. Via het zogeheten Dynamic Load Balancing laden nu buiten de wagens op, terwijl binnen de machines blijven draaien. En dat binnen de netcapaciteit.

Shell waarborgt dat Nederlandse treinen ook na 2024 duurzaam rijden

07 sep. 2023

Shell en energiemaatschappij PZEM gaan de vervoerders op het Nederlandse spoor met ingang van 2025 voorzien van hernieuwbare stroom uit wind en zon. Dat is de uitkomst van de recente aanbesteding, zo maakten de betrokken partijen op 7 september 2023 bekend.

Shell biedt klanten ruimte voor opslag CO2 onder de Noordzee

14 jul. 2023

Shell is begonnen met het op de markt brengen van 1 megaton CCS-capaciteit per jaar vanaf 2029 of 2030. Bij CCS (carbon capture and storage) wordt CO2 bij de schoorsteen afgevangen, getransporteerd en vervolgens in lege gasvelden kilometers diep onder de zeebodem opgeslagen.

Shell en Team dsm-firmenich onderweg naar net-zero

30 jun. 2023

Deze zomer helpt Shell de Nederlandse wielrenploeg Team dsm-firmenich zich duurzamer te verplaatsen.

NXplorers Junior 2023 wijst winnaars basisscholen aan voor het bedenken van oplossingen voor mondiale uitdagingen

22 jun. 2023

Uit honderden inzendingen koos de jury unaniem voor de drie winnende ideeën uit deze editie van NXplorers Junior. 

Hollandse Kust Noord windpark op zee produceert eerste groene stroom

19 jun. 2023

Hollandse Kust Noord, het nieuwste Nederlandse windpark op zee, heeft op 19 juni 2023 de eerste groene stroom geleverd. 

Ecowende realiseert meest ecologische windpark van Noordwest-Europa

15 jun. 2023

Ecowende gaat een windpark bouwen in harmonie met de natuur, met minimale impact op vogels en vleermuizen, zeezoogdieren en met een florerende onderwaterwereld. Met als doel in de nabije toekomst windparken op zee met een netto-positieve impact mogelijk te maken. 

Verdere stappen zetten in de energietransitie

21 apr. 2023

Frans Everts is sinds 1 april de president-directeur van Shell Nederland. Na zijn eerste weken in de nieuwe functie geeft hij een inkijkje in zijn doelen voor de korte en iets langere termijn. “We gaan volop door in de overgang naar schonere energie.”

Eerste turbine verrijst in offshore windpark Hollandse Kust Noord

15 apr. 2023

De eerste van 69 windturbines staat in het windpark Hollandse Kust Noord op de Noordzee, dat momenteel wordt ontwikkeld door CrossWind, een joint venture van Shell en Eneco. Naar verwachting levert het windpark tegen de zomer de eerste stroom aan het Nederlandse net. De volledige ingebruikname van het project wordt verwacht eind 2023.

Shell maakt afspraken met overheid om uitstoot versneld te verlagen

13 apr. 2023

Shell wil in Nederland in 2030 3,9 megaton minder CO2 uitstoten ten opzichte van 2020. Dit is opgenomen in een intentieverklaring die vandaag door de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Shell is ondertekend als onderdeel van de zogenoemde Maatwerkafspraken.

Shell snellader voor truck Kivits Drunen

23 mrt. 2023

Logistiek dienstverlener Kivits Drunen heeft een snellader van Shell Recharge in gebruik genomen voor haar nieuwe elektrische truck. Beide partijen hebben de ingebruikname van deze snellader op feestelijke wijze gevierd.

Forze

16 feb. 2023

Shell is de nieuwe hoofdsponsor van Forze. Een team van 60 slimme techstudenten die bouwen aan de snelste waterstofraceauto. Het doel: pionieren bij de innovatie van waterstof voor mobiliteit en racen op GT-niveau. Hun droom: meedoen aan Le Mans. Beleef het ultieme racegevoel en leer het team kennen.

6,5 miljard voor Nederlandse energietransitie

13 feb. 2023

In de afgelopen jaren kondigde Shell voor 6,5 miljard aan investeringen aan in de Nederlandse energietransitie. Waar ging het geld naartoe?

Frans Everts nieuwe president-directeur Shell Nederland

13 feb. 2023

Frans Everts treedt per 1 april aan als president-directeur van Shell Nederland. Hij neemt de functie over van Marjan van Loon, die Shell Nederland sinds 1 januari 2016 leidde. 

ZeroAvia, Shell, RHIA en Rotterdam The Hague Airport versterken plannen voor waterstof-elektrische vluchten in 2025

07 feb. 2023

Rotterdam Den Haag Airport (RDHA) van Royal Schiphol Group, Rotterdam The Hague Innovation Airport (RHIA), Shell en ZeroAvia hebben vandaag een samenwerking aangekondigd om het concept voor de gebruik van waterstof op luchthavens te ontwikkelen.

sonnen stapt in Nederlandse markt en zet haar Europese groei door

20 jan. 2023

sonnen lanceert zijn slimme energieopslag en energieoplossingen voor thuis nu ook in Nederland, kort na de succesvolle stap van het innovatieve bedrijf in de Belgische en Spaanse markt. 

2022

Shell en Milieudefensie schikken langlopende zaak over olielekkages in Nigeria

23 dec. 2022

Na de uitspraken van het Hof Den Haag van 29 januari 2021 hebben Shell en Milieudefensie een schikking onderhandeld ten behoeve van de gemeenschappen in Oruma, Goi en Ikot Ada Udo in Nigeria, die zijn getroffen door vier olielekkages die hebben plaatsgevonden tussen 2004 en 2007. 

Primeur in Nederland: eerste Shell-station met alleen elektrische snelladers

16 dec. 2022

Shell heeft haar eerste station met alleen elektrische snelladers geopend aan het Hofplein in Rotterdam. Het bedrijf bouwde daartoe een traditioneel station met benzine- en dieselpompen om tot een zogeheten Mobility Hub.

Shell en Eneco winnen aanbesteding voor windpark op zee Hollandse Kust (west) VI

15 dec. 2022

Shell en Eneco hebben met hun joint venture Ecowende de aanbesteding voor het bouwen van een offshore windpark op Hollandse Kust (west) kavel VI gewonnen. 

CyanoCapture en RepAir winnen de New Energy Challenge 2022

04 nov. 2022

Op de Web Summit in Lissabon vond de finale plaats van de New Energy Challenge 2022. Tien start-ups en scale-ups uit heel Europa en Israël presenteerden aan de jury hun innovatieve idee waarmee ze het huidige energiesysteem radicaal willen veranderen. 

Shells reactie op uitspraak Reclame Code Commissie over aanbod CO2-compensatie

21 okt. 2022

Shell is blij dat de Reclame Code Commissie in hoger beroep heeft bevestigd dat CO2-compensatie aan consumenten kan worden aangeboden. Alleen, we zijn het principieel niet eens met onderdelen van de door de RCC gevolgde redenering in de uitspraak en zullen ons de komende tijd beraden welke vervolgstappen we nemen.

5 vragen over waterstof en Shell

19 okt. 2022

Wat is waterstof eigenlijk? En wat zijn Shells plannen met waterstof? Vijf vragen en antwoorden over Shell en waterstof..

In beroep gaan is niet negeren

30 sep. 2022

In maart 2022 diende Shell zijn beroep in tegen de uitspraak van de Haagse rechtbank van mei 2021. In die uitspraak werd Shell bevolen om de wereldwijde CO2-uitstoot die het rapporteert in Scope 1, 2 en 3 tegen 2030 met netto 45% te verminderen in vergelijking met de niveaus van 2019.

Door Rotterdam varen op waterstof met een watertaxi

31 aug. 2022

Het SWIM-consortium heeft gewerkt aan een innovatieve waterstof aandrijflijn voor maritieme toepassingen. Begin 2023 komt deze schone watertaxi ook daadwerkelijk in de vloot van Watertaxi Rotterdam.

Renewable liquid hydrogen supply chain between Portugal and the Netherlands on the horizon

18 jul. 2022

Shell New Energies NL BV, ENGIE, Vopak and Anthony Veder have signed an agreement to study the feasibility of producing, liquifying and transporting green hydrogen from Portugal to the Netherlands, where it would then be stored and distributed for sale.

Shell Chemicals Park Moerdijk versnelt transitie naar netto nul emissies

13 jul. 2022

Shell Chemicals Park Moerdijk kondigt vandaag plannen aan om binnen tien jaar een chemiepark te zijn met netto nul CO2-uitstoot. 

Shell organiseert eerste leveranciersconferentie over de energietransitie 

08 jul. 2022

Shell bracht op 6 juli meer dan 500 ondernemers uit heel Nederland samen om kennis uit te wisselen over de energietransitie en te netwerken. 

Shell start bouw van Europa's grootste groene waterstoffabriek in Rotterdam

06 jul. 2022

Shell heeft een definitieve investeringsbeslissing genomen voor de bouw van Holland Hydrogen I, de grootste groene waterstoffabriek van Europa. Naar verwachting is de fabriek in 2025 operationeel. 

Shell opent eerste waterstofvulpunt voor vrachtverkeer Nederland

24 jun. 2022

Shell opent vandaag haar eerste openbare waterstofvulpunt voor het vrachtverkeer in Nederland op de energiehub GZI Next in Emmen. Het waterstofvulpunt in Emmen is onderdeel van een Europees waterstofnetwerk voor het zware wegvervoer. 

Q-Park en Shell: 5 mobility hubs in grote steden

09 jun. 2022

Q-Park en Shell gaan gezamenlijk 5 mobility hubs in grote steden in Nederland verder uitbouwen. De veranderende behoeftes van de klant staan hierbij centraal.

Nederlands succes tijdens een van ’s werelds grootste scholieren- en studentencompetities op TT Circuit Assen

03 jun. 2022

Eco-Runner Team Delft wint Shell Eco-marathon, de Nederlandse teams Green Team Twente en HAN Hydromotive op plek 2 en 3.

Shell viert samen met nieuwe partners de opening van de Energy Transition Campus Amsterdam

02 jun. 2022

Vandaag, 2 juni 2022, vieren Shell en innovatiepartners samen de officiële opening van de Energy Transition Campus Amsterdam (ETCA), de voedingsbodem van technologische innovaties voor een volledig duurzame en circulaire maatschappij. 

Shell bouwt tweede zonnepark in zonnigste provincie van Nederland

18 mei 2022

Shell is op 16 mei begonnen met de bouw van zijn zesde zonnepark in Nederland en de tweede in Zeeland, de zonnigste provincie van het land.

Shell en Eneco schrijven zich in op offshore windtenders Hollandse Kust (west) VI en VII

10 mei 2022

Shell en Eneco nemen via hun joint ventures Ecowende en SchakelWind deel aan de aanbestedingen voor de offshore windparken Hollandse Kust (west) kavel VI en VII.

Veelgestelde vragen over de klimaatzaak van Milieudefensie

05 mei 2022

Shell heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak van de rechtbank Den Haag van mei 2021, waarin Shell plc ("Shell") wordt opgedragen haar wereldwijde gezamenlijke CO2-uitstoot tegen 2030 met netto 45% te verminderen ten opzichte van het niveau van 2019. De oorspronkelijke rechtszaak werd tegen Shell aangespannen door Milieudefensie, andere ngo's en een groep particulieren. 

Shell Renewable Diesel nu beschikbaar voor de transportsector op 13 Nederlandse Shell Truck locaties

25 apr. 2022

Klanten, die actief zijn in de transportsector, kunnen nu ook Shell Renewable Diesel (HVO) tanken op 13 geselecteerde tankstations in Nederland. 

Shell is de veteranen en militairen dankbaar

13 apr. 2022

Shell Nederland is  ‘Official Supporter’ van de Invictus Games Den Haag 2022 (IG2022). Dit bijzondere sportevenement heeft plaats van  check data..  in het Zuiderpark.  

Nederland maakt kennis met Shell Energy

05 apr. 2022

De mogelijkheid om bij Shell Energy energie voor thuis te krijgen bestond al sinds februari, maar nu gaat Shell Energy actief klanten werven met online en offline advertenties. De slogan: Shell Energy, energie voor thuis.

Waarom Shell in hoger beroep gaat

22 mrt. 2022

Dat Shell hoger beroep in heeft gediend tegen de uitspraak van de rechtbank in Den Haag doet niets af aan Shells ambitie om tegen 2050 een energiebedrijf te zijn met netto nul uitstoot.

Ooit een suikerfabriek, nu visitekaartje van zonne-energie

09 mrt. 2022

Waar ooit een suikerfabriek stond, ligt nu zonnepark Sas van Gent. Op 9 maart opent Shell met partners en omwonenden het zonnepark officieel.

Shell en Terneuzen openen zonnepark Sas van Gent-Zuid

09 mrt. 2022

Shell met partners en de gemeente Terneuzen openen 9 maart 2022 officieel het zonnepark Sas van Gent-Zuid. 

Shell Café geopend bij Muiden; een rustpunt voor onderweg

24 feb. 2022

Shell Café geopend aan de A1 bij Muiden; een rustpunt voor onderweg. Terwijl je elektrische auto aan het opladen is, kun je zelf ook wel een ‘recharge’ gebruiken.

Bouw van waterstofvulpunt van start!

21 feb. 2022

De volgende fase in de ontwikkeling van de groene energiehub op GZI Next is een feit: Shell is begonnen met de bouw van het waterstofvulpunt! 

Nu beschikbaar: Shell BioLNG voor wegtransport

15 feb. 2022

Vanaf dinsdag 15 februari kunnen klanten Shell BioLNG tanken en daarmee is Shell de eerste in Nederland die bio-LNG aan al haar klanten aanbiedt.

Studententeam TU Delft lanceert Forze IX, de overtreffende trap in racen op waterstof

18 jan. 2022

Forze Hydrogen Racing team heeft het ontwerp van hun waterstofraceauto de Forze IX gelanceerd; weer innovatiever en weer sneller dan zijn voorganger. 

De transformatie van Europa’s grootste haven

De Rotterdamse haven werd de grootste van Europa dankzij de gunstige ligging en door olie aangedreven scheepvaart en zwaar wegtransport. Maar vandaag de dag transformeert de haven zichzelf tot een knooppunt van schonere energie en industrie. Inside Energy laat zien hoe het met deze metamorfose gaat.

Investeerders in de Nederlandse energietransitie

In de periode 2016-2021 is er in Nederland 15.667 MW aan hernieuwbare energie bijgekomen. Dat staat gelijk aan 14,8 miljard euro aan investeringen. Wie deden deze investeringen en waar investeerden ze in?

2021

Zes vragen over de afbouw van de gaswinning in Groningen

19 mei 2022

Jarenlang is het Groningen-gasveld een belangrijke energiebron voor Nederland en Noordwest-Europa geweest. Dat wordt binnenkort anders.

Shell, GAMMA en Karwei creëren 1.400 snellaadplaatsen

22 dec. 2021

Shell plaatst in partnerschap met Intergamma 1400 snelladers bij de 380 bouwmarkten van GAMMA en Karwei, in Nederland en België. Inladen en opladen, op vaak niet meer dan 10 minuten van huis.

Shells commitment aan Nederland

10 dec. 2021

In een brief aan minister-president Mark Rutte en minister van Economische Zaken en Klimaat benadrukt Shell haar ambitie om één van de grootste aanjagers te willen zijn van de energietransitie in Nederland.

Shells plannen in Nederland

10 dec. 2021

In de afgelopen twee jaar besloot Shell voor vier miljard euro te investeren in de Nederlandse energietransitie. Bekijk onze plannen in Nederland.

Shell en Annexum bouwen 120 snellaadplaatsen bij 30 supermarkten

08 dec. 2021

Shell en Annexum, aanbieder van vastgoedbeleggingen voor particulieren in onder andere supermarkten, gaan 120 Shell Recharge snellaadplaatsen bij 30 supermarkten bouwen in Nederland. 

Shell rept voortaan van CO₂-compensatie in plaats van CO₂-neutraal

23 nov. 2021

Op 27 augustus 2021 heeft de Reclame Code Commissie Shell gevraagd om niet langer gebruik te maken van de term CO₂-neutraal in reclameboodschappen voor het compenseren van CO₂ aan de pomp.

Maak kennis met: de Holland Hydrogen I

11 nov. 2021

Shell wil op de Tweede Maasvlakte de grootste groene waterstoffabriek ter wereld bouwen. Op woensdag 10 november maakten Shell en architect Kraaijvanger het officiële ontwerp voor deze installatie bekend. 

Bouw Shell-zonnepark Sas van Gent nadert voltooiing

04 nov. 2021

De bouw van Shell-zonnepark Sas van Gent-Zuid in Terneuzen nadert zijn voltooiing. Op de voormalige vloeivelden van de vroegere suikerfabriek staan nu 55.000 zonnepanelen.

Oproep aan kabinet om besluitvorming energietransitie radicaal te versnellen

27 okt. 2021

Shell doet samen met een Klimaatcoalitie van bedrijven en de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) een dringende oproep aan de formateurs van het nieuwe kabinet om de besluitvorming rond de energietransitie radicaal te versnellen.

Racen op waterstof? Vraag het de coureur

19 okt. 2021

Leo van der Eijk (28) racet in de waterstofauto van Forze. Als eerste waterstofcoureur versloeg hij in 2019 zijn concurrenten op benzine. Ook in de nieuwste Forze IX staat hij aan de start. 

Samen aan de slag voor schoner streekvervoer

19 okt. 2021

Een team van enthousiaste en bevlogen professionals van leveranciers Nel Hydrogen en AECOM, bouwden samen met Shell in korte tijd het eerste operationele Shell-vulpunt voor waterstofbussen. Zo leveren ze een wereldprimeur in Groningen. 

Koning Willem-Alexander opent eerste Nederlandse bio-LNG-installatie

14 okt. 2021

Met een druk op de knop heeft koning Willem-Alexander vandaag de eerste bio-LNG-installatie van Nederland officieel in gebruik genomen.

Shell Technology Centre Amsterdam wordt Energy Transition Campus Amsterdam

07 okt. 2021

Het Shell Technology Centre in het hart van Amsterdam zet haar deuren open en verandert in een open campus. Shell nodigt start-ups, scale-ups, onderzoeksinstellingen en bedrijven uit om op de campus samen te werken aan oplossingen voor schonere energie.

In één keer twee waterstofstations erbij

06 okt. 2021

Nederland heeft er twee waterstofvulpunten bij. Rijders van een waterstofauto kunnen voortaan ook terecht bij Green Planet in Pesse (Drenthe) en bij Shell Westpoort in Amsterdam.

Wind en zon bij Emmen samen voor energietransitie

28 sep. 2021

Shell legt bij Emmen het Energiepark Pottendijk aan, een investering in duurzame energie voor het opwekken van elektriciteit met wind en zon. 

Aardwarmte opsporingsvergunning Rijnland verleend aan Shell en D4

26 aug. 2021

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft aan Shell en D4 een opsporingsvergunning verleend voor het opsporen en ontwikkelen van aardwarmte in het gebied ‘Rijnland’. 

Warmtetransitie in Westland krijgt vaart

10 aug. 2021

Twee glastuinbouwbedrijven, Harting Holland en De Bruijn Tomaten, Warmtebedrijf Westland en Shell zetten vaart achter hun plannen voor het uitbreiden van de bestaande aardwarmtewinning met het project ‘Aardwarmte Delfland’ in De Lier. 

Ontdekkers van de toekomst bedenken creatieve, slimme oplossingen voor wereldwijde uitdagingen

01 jul. 2021

Als onderdeel van de bright ideas challenge werden leerlingen gevraagd unieke en slimme oplossingen te bedenken voor het leven in 2050. 

Dow en Shell boeken voortgang in ontwikkeling gezamenlijke technologie elektrische kraakfornuizen

17 jun. 2021

Na de aankondiging van een ontwikkelingsovereenkomst in juni 2020, geven Dow en Shell vandaag een update over de voortgang rond hun technologieprogramma om kraakfornuizen met stroom te verhitten. 

Waterstofbussen Groningen en Drenthe

14 jun. 2021

In juni 2021 is het eerste operationele Shell-waterstofvulpunt voor bussen in gebruik genomen in Groningen. Het vulpunt is subsidievrij gebouwd en zal beschikbaar zijn voor 20 streekbussen van Qbuzz die op waterstof rijden. Lees hier meer over het vulpunt.

Shell opent haar eerste operationele waterstofvulpunt ter wereld voor streekbussen

11 jun. 2021

Vandaag heeft Shell haar eerste waterstofvulpunt in gebruik genomen, op de busstalling van Qbuzz aan de Peizerweg in Groningen. 

Vliegtuigbrandstof uit afval

08 jun. 2021

Shell onderzoekt met partners Enerkem en het Havenbedrijf Rotterdam de mogelijkheid om een fabriek te bouwen die van moeilijk te recyclen afval vliegtuigbrandstof maakt.

Wat Shell doet om uitstoot te verminderen

20 mei 2021

Shell wil in 2050 een CO2-neutraal energiebedrijf zijn, in lijn met de stappen die de samenleving zet om de doelstelling te behalen van het Klimaatakkoord van Parijs.

Podcast: Marjan van Loon in gesprek met klimaatbewuste twintigers en dertigers

17 mei 2021

In de podcastserie “Marjan krijgt nieuwe energie” gaat president-directeur van Shell Nederland Marjan van Loon in gesprek met vijf klimaatbewuste twintigers en dertigers. 

Shell Nederland zet met nieuwe doelen in op schonere energie en sterke economie

11 mei 2021

Shell Nederland introduceert vandaag vijf nieuwe doelen voor een toekomst met schonere energie en een sterke economie.

Elektrolyser

03 mei 2021

In een nieuw te bouwen waterstoffabriek in de Rotterdamse haven zou bij voorkeur met stroom van offshore windpark Hollandse Kust (noord) groene waterstof geproduceerd kunnen worden voor de industrie en de transportsector.

Aardwarmteproject Warmte van Leeuwarden officieel van start

03 mei 2021

Nu is het nog een anoniem stuk grasland aan de rand van Leeuwarden. Vanaf 10 mei starten hier de werkzaamheden van een groot aardwarmteproject waarmee gebouwen en woningen met duurzame energie kunnen worden verwarmd: Warmte van Leeuwarden. 

Groene waterstof een potentiële banenmachine?

03 mei 2021

Groene waterstof speelt een belangrijke rol in de toekomstplannen van overheid en industrie, maar levert het ook banen op?

Shell opent eerste Shell Café langs A16

19 apr. 2021

Shell heeft vandaag het eerste ‘Shell Café’ geopend langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. De inrichting en het assortiment van station Sandelingen Oost zijn volledig vernieuwd volgens het nieuwe concept van Shell.

Baanbrekende innovatie in afvangen van kooldioxide

06 apr. 2021

Shell heeft baanbrekende technologie ontwikkeld voor het afvangen van kooldioxide (CO2) uit rookgassen. 

Zes vragen over het afvangen en gebruiken van CO2 en Shell Nederland

31 mrt. 2021

Om de klimaatdoelen te halen hebben we geen tijd te verliezen. Er zijn heel veel maatregelen nodig zoals elektrificatie, zonnepanelen plaatsen en windmolens bouwen. Maar ook het afvangen van CO2, of Carbon Capture and Storage (CCS), is een goede manier om op korte termijn stappen te zetten. 

Shell wordt 100% eigenaar van het eerste Nederlandse windpark op zee

29 mrt. 2021

Na een succesvolle samenwerking van ruim twintig jaar om Nederlands eerste windpark op zee te bouwen en exploiteren, neemt Shell het aandeel over van Vattenfall in het offshore windpark Egmond aan Zee. 

Shell Recharge groeit door: op naar 250 snelladers

08 mrt. 2021

Onder het merk Shell Recharge breidt Shell haar snellaadnetwerk voor onderweg verder uit naar 250 snelladers in heel Nederland. Eind 2021 moeten de Shell Recharge-snelladers beschikbaar zijn op ruim 80 Shell-stations. 

Shell hoofdsponsor van waterstofraceteam Forze

03 mrt. 2021

Shell verbindt zich als hoofdsponsor aan Forze, het waterstofraceteam van studenten van de TU Delft. Dit team knappe koppen is bezig de snelste raceauto op waterstof te bouwen. 

Offshore windpark Borssele III&IV volledig operationeel

18 feb. 2021

Het Blauwwind consortium, ontwikkelaar van het in de Noordzee gelegen windpark Borssele III&IV, heeft op 18 februari bekendgemaakt dat het windpark volledig operationeel is. 

Website Rijnmond Aardwarmte gelanceerd

18 feb. 2021

Aardwarmte kan een waardevolle bijdrage leveren aan de warmtetransitie, als natuurlijke en duurzame warmtebron voor warmtenetten.

Vergunning Eneco en Shell voor opsporen aardwarmte in Capelle aan den IJssel / Rotterdam en omgeving

12 feb. 2021

Eneco en Shell zetten een nieuwe stap in het ontwikkelen van aardwarmte in Capelle aan den IJssel/ Rotterdam en omgeving.

Wereldprimeur: eerste passagiersvlucht met duurzame synthetische kerosine

08 feb. 2021

Vliegen op duurzame, synthetische kerosine gemaakt van CO2, water en hernieuwbare energie. Kan dat? Ja, zo bewijzen Shell en KLM. 

Shell en Defensie tekenen convenant over reservisten voor krijgsmacht

20 jan. 2021

Shell vergroot de mogelijkheden voor het personeel om zich aan te melden als reservist bij Defensie. Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie en president directeur Shell Nederland Marjan van Loon tekenden woensdag een convenant voor intensievere samenwerking.

Bouw Shell-zonnepark Sas van Gent-Zuid binnenkort van start

19 jan. 2021

Eind maart begint Shell met het bouwen van het zonnepark Sas van Gent-Zuid. Het zonnepark Sas van Gent-Zuid verrijst op een voormalig industrieel terrein: de vloeivelden van de vroegere suikerfabriek van CSM. 

Zes vragen over Shell en plastic

13 jan. 2021

Shell is betrokken bij de productie van plastic. Maar wat doet Shell precies, hoe wil het zwerfafval tegengaan en is plastic op termijn grotendeels circulair te maken? Alles over Shell en plastic.

Waarom Shell samen wil versnellen

Volgens de uitspraak op 26 mei van de rechtbank in Den Haag moet de netto CO2-uitstoot van Shell in 2030 45% lager zijn dan in 2019. Deze opdracht geldt voor onze wereldwijde uitstoot en die van onze klanten. 

2020

Wat doet Shell? Acht vragen over Shell en klimaatverandering

20 mei 2021

Het doel van het Klimaatakkoord van Parijs is om de wereldwijde temperatuurstijging gemiddeld ‘ruim onder’ de 2° C te houden ten opzichte van pre-industriële niveaus. Bij de aanpak van die klimaatverandering ligt de nadruk op het beperken van de wereldwijde temperatuurstijging tot 1,5° Celsius.

Hoe Shell denkt over de klimaatzaak

20 mei 2021

Wij geloven niet dat rechtszaken als deze leiden tot veranderingen die klimaatverandering helpen tegengaan. Wel zijn we ervan overtuigd dat dringend actie nodig is tegen klimaatverandering. Daarom hebben we ons tot doel gesteld om te veranderen in een energiebedrijf met netto nul uitstoot tegen 2050, in lijn met de stappen die de samenleving zet richting het Klimaatakkoord van Parijs. 

Hoe bedrijven XL-sneltestlocaties uit de grond stampten

21 dec. 2020

Vanaf het najaar sloeg het Nederlandse bedrijfsleven de handen ineen om de testcapaciteit in ons land fors omhoog te schroeven.

Gratis koffie voor vitale beroepen

21 dec. 2020

Veel mensen in vitale beroepen zijn dagelijks keihard bezig om het coronavirus het hoofd te bieden en Nederland draaiende te houden. Al deze helden bieden we van zondag 29 maart tot en met 6 april graag gratis koffie aan bij Shell-stations met een deli2go- of deli by Shell-bakkerij en/of een Shell Select-shop. 

Steeds Meer Snelladers

10 dec. 2020

Shell Recharge breidt haar netwerk van snelladers op Shell-stations in rap tempo uit. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de voortgang.

Heerenveens zonnepark levert naast energie ook maatschappelijke voordelen op

27 nov. 2020

Het nieuwe zonnepark in Heerenveen-Zuid is vrijdag feestelijk in gebruik genomen.

Onze visie: vijftien keer Shell over het klimaat

26 nov. 2020

Onze bestuurders over klimaatverandering: vijftien citaten uit vijftien speeches. 

Bouw eerste Nederlandse bio-LNG-installatie begonnen

19 nov. 2020

Renewi, Nordsol en Shell zijn vandaag gestart met de bouw van de eerste bio-LNG-installatie in Amsterdam Westpoort op het terrein van Renewi. De nieuwe bio-LNG-installatie is een aanvulling op de huidige verwerking van onder andere over de datum producten uit de supermarkten. De productie van bio-LNG begint naar verwachting medio 2021.

Winnaars New Energy Challenge 2020 bekend: FinnoExergy Oy uit Finland en H2Pro uit Israël

19 nov. 2020

Meer dan 250 Europese en Israëlische start-ups en scale-ups namen dit jaar deel aan de New Energy Challenge, het Nederlandse initiatief georganiseerd door Rockstart, YES!Delft, Get in the Ring en Shell. 

40 LNG-binnenvaartschepen voor Shell-vloot

16 nov. 2020

Shell voegt 40 LNG-binnenvaartschepen toe aan haar vloot. Het energiebedrijf gaat de binnenvaartschepen inzetten voor het vervoer van diesel, benzine, biobrandstoffen en chemieproducten tussen voornamelijk Nederland, Duitsland en Noord-Frankrijk. 

Shell wint prijs beste jaarverslag

30 okt. 2020

Shell heeft donderdag 29 oktober de FD Henri Sijthoff Prijs voor het beste jaarverslag gewonnen. De jury was met name onder de indruk van de dialoog tussen het bestuur van Shell en de verschillende belanghebbenden van het bedrijf.

Shell en Nederland door de energietransitie helpen loodsen

15 okt. 2020

Herman van der Meyden is manager overheidsrelaties voor Shell in Nederland. De afgelopen maanden hield hij een dagboek bij om inzicht te geven in zijn werkzaamheden. 

Enthousiasme voor waterstof groeit binnen de energiesector

15 okt. 2020

Huub Hillen werkt sinds 2019 op de New Energy Research and Technology afdeling in Amsterdam. Een inkijkje in zijn werk.

De ontwikkeling van rijden op waterstof in Nederland

13 okt. 2020

Op 13 oktober was de opening van het waterstofstation Den Ruygenhoek nabij Hoofddorp.  Het eerste waterstofvulpunt is open. De komende weken voeren we nog wel een aantal testen uit. Hierdoor zal het station soms niet beschikbaar zijn. Houd de H2.LIVE app in de gaten voor de laatste status van het vulpunt. 

Mijn oproep op Klimaatdag

12 okt. 2020

Waar denk jij aan op Klimaatdag? President-Directeur Shell Nederland legt op Klimaatdag een nieuwe uitdaging voor Nederland op tafel. Bekijk haar videoboodschap.

Aan de slag met energiezuinige tankstations

01 okt. 2020

Een hink-stap-sprong door het dagboek van Charlotte Cossee, verduurzamer van tankstations.

Shell Recharge viert 100ste snellader

24 sep. 2020

Elektrisch rijden wordt steeds makkelijker. Op het Shell-station Kanaal-Noord in Apeldoorn is deze week de 100ste snellader van Shell Recharge in Nederland in gebruik genomen. Bestuurders 

Nieuwe stap in warmtetransitie Westland

11 sep. 2020

Harting Holland, De Bruijn Tomaten en Warmtebedrijf Westland onderzoeken samen met Shell de mogelijkheden voor het uitbreiden van de bestaande aardwarmtewinning ‘De Lier’ met een installatie voor geothermie. De toekenning van SDE+ in augustus 2020 vormt voor de betrokken partijen het startsein voor de volgende fase in het onderzoek. Uitbreiding van de bestaande aardwarmtewinning met 45 MW betekent een verviervoudiging van de huidige warmtewinning in de Lier, een flinke stap voor de Westlandse warmtetransitie.

Impuls voor GZI Next Emmen door bestelling waterstofbussen

10 sep. 2020

Met de bestelling van tien waterstofbussen, die rondom Emmen worden ingezet, geven het OV-bureau Groningen- Drenthe en Qbuzz een impuls aan de ontwikkelingen van de energiehub GZI Next.

Update werkzaamheden zonnepark Heerenveen-Zuid

17 jul. 2020

Net als bij het Shell-zonnepark bij Moerdijk gaat Naturalis ook in Heerenveen onderzoek doen naar de biodiversiteit, met name naar vegetatie en bestuivers.

100.000 maaltijden voor kwetsbare groepen

03 jul. 2020

Sinds de uitbraak van COVID-19 in Nederland koken koks in het hoofdkantoor van Shell in Den Haag maaltijden voor kwetsbare ouderen.

Corona te lijf met Nederlandse middelen

04 jun. 2020

Het nieuw opgerichte Landelijk Consortium Hulpmiddelen kreeg de opdracht in recordtempo inkoop, distributie en fabricage van vitale medische apparatuur te versnellen. Vijf vrijwilligers van Shell staken de handen uit de mouwen.

Wat is BioLNG eigenlijk? Vijf vragen over BioLNG.

04 jun. 2020

De afkorting LNG staat voor Liquefied Natural Gas. Het is vloeibaar gemaakt gas. 

Renewi, Nordsol en Shell zetten samen in op bio-LNG

03 jun. 2020

Deze samenwerking sluit de cirkel van organisch afval tot een brandstof voor lange-afstandtransport. Dit is een uitstekend voorbeeld van een bijdrage aan de circulaire economie. 

Shell Nederland begint met bouw 14 MW-zonnepark in Heerenveen

29 mei 2020

De bouw van het zonnepark Heerenveen-Zuid is officieel begonnen. Het zonnepark is 20 hectare groot en heeft een capaciteit van 14 megawatt, zo’n 5% van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik in de gemeente. 

“We gaan in ons landschap steeds meer zien hoe onze energie wordt opgewekt.”

29 mei 2020

De komende maanden wordt gebouwd aan een 20 hectare groot zonnepark, aan de rand van Heerenveen. Een gesprek met de wethouder energietransitie van Heerenveen, Jelle Zoetendal.

“Samen gaan we voor nieuwe energie”

25 mei 2020

Energiebedrijven, overheden en kennisinstellingen werken in Drenthe gezamenlijk aan de energiemix van de toekomst. De locatie van de voormalige gaszuiveringsinstallatie (GZI) in Emmen willen ze omvormen tot een energiehub met energie uit zon, waterstof en groen gas. Een gesprek met de betrokken partijen.

Wind als energiebron voor groene waterstoffabriek in Rotterdam

07 mei 2020

Samen met partners wil Shell Nederland een groene waterstofhub creëren in de Rotterdamse haven. Shell is van plan om op de Tweede Maasvlakte groene waterstof te gaan produceren met behulp van groene stroom uit windenergie. 

Zo wil Shell klimaatverandering tegengaan

06 mei 2020

Shell streeft ernaar in 2050 of eerder een bedrijf te worden met netto nul emissies. Dit in lijn met de samenleving. 

D4 en Shell willen samen aardwarmte ontwikkelen in regio Rijnland

17 apr. 2020

D4 en Shell willen samen met Firan de warmtetransitie versnellen in de gebouwde omgeving en glastuinbouwsector van de regio’s Holland Rijnland en Greenport Aalsmeer. 

3D-printers Shell draaien op volle toeren voor medische zorg

16 apr. 2020

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland draaien de 3D-printers van het Shell Technology Center Amsterdam (STCA) overuren.

Shell levert 3D geprinte onderdelen voor beademingsapparaat van TU Delft

16 apr. 2020

Studenten van de TU Delft hebben het initiatief genomen om een eenvoudig en beproefd beademingsapparaat te ontwikkelen in de strijd tegen het coronavirus. Het doel van OperationAIR is om 500 van deze apparaten op de markt te brengen.

IPA: van Pernis naar het ziekenhuis

16 apr. 2020

Hoe een grondstof vanuit Shell Pernis leidt tot een geneesmiddel op de Intensive Care.

Boodschappen bestellen bij Shell

07 apr. 2020

Bij diverse Shell-stations kunt u nu online dagelijkse boodschapen bestellen. In samenwerking met Deliveroo bieden we bezorgservice van essentiële producten, zoals levensmiddelen, handzeep en wc-papier. 

Brandstof voor zorgverleners met een #zorgheldenauto

03 apr. 2020

Shell stelt drie maanden gratis brandstof beschikbaar aan zorgprofessionals die meedoen aan de actie #zorgheldenauto, een initiatief van auto.nl. Zo hebben de zorgverleners niet alleen een gratis auto ter beschikking, ze kunnen ook gratis tanken. Op deze manier helpen Shell en auto.nl mee om zorgverleners hun werk te laten doen dat in deze coronacrisis zo hard nodig is.

Hoe 3D-printing medisch personeel helpt te beschermen

27 mrt. 2020

Shell heeft deze week honderd speciale opzetstukken voor beschermende gezichtsmaskers voor medisch personeel geleverd aan Haaglanden Medisch Centrum (HMC). Deze onderdelen zijn met 3D-printers van het onderzoekscentrum van het Shell Technology Centre Amsterdam (STCA) geproduceerd.

Een steentje bijdragen in tijden van corona

27 mrt. 2020

De corona-pandemie (COVID-19) zorgt wereldwijd voor uitzonderlijke omstandigheden. Ook voor Shell Nederland en de medewerkers ziet de werkelijkheid er vandaag compleet anders uit dan een maand geleden. Er zijn er die van de nood een deugd maken. Een greep uit de eerste initiatieven om de coronacrisis het hoofd te bieden. 

Shell stelt grondstof voor handgels kosteloos beschikbaar

20 mrt. 2020

De corona-pandemie (COVID-19) vraagt om verregaande maatregelen. Een daarvan is handen wassen, grondig en vaak. Daardoor stijgt de wereldwijde vraag naar desinfecterende handgels explosief. In de Shell-fabriek in Pernis wordt een essentiële grondstof voor deze handgels geproduceerd: isopropylalcohol (IPA).

1,4 Miljoen nieuwe bomen geplant in Nederland

24 feb. 2020

Sinds de start van de samenwerking tussen Shell en Staatsbosbeheer in 2019 zijn inmiddels 1,4 miljoen nieuwe bomen geplant in Nederland. In totaal komen er de komende 12 jaar vijf miljoen bomen bij op lege plekken die zijn ontstaan door de essentaksterfte. Zo werken Shell en Staatsbosbeheer samen aan natuurherstel.

Vier vragen over Shell en klimaatonderzoek

22 feb. 2020

Zo nu en dan duikt de suggestie op dat Shell klimaatscepsis steunt. Een suggestie die president-directeur van Shell Nederland Marjan van Loon niet kan plaatsen. Hoe staat Shell echt tegenover klimaatscepsis?

Met een stekker naar de sneeuw

20 feb. 2020

De skikoffers gaan weer massaal richting Alpen. Het zorgt traditioneel voor extra drukte en de Europese wegen richting besneeuwde toppen. Hoe kom je met een stekkerauto onbekommerd aan bij de piste, het chalet en de après-ski?

Duurzame energie voor Invictus Games

17 feb. 2020

Heineken, KPN, Philips, SAP en Shell Nederland zijn ‘Official Supporter’ van de Invictus Games Den Haag 2020 (IG2020). Dit bijzondere sportevenement heeft plaats van 9-16 mei 2020 in het Zuiderpark. 

Duurzame energie: van Vancouver tot Flevoland

31 jan. 2020

Niet alleen in Nederland werkt Shell aan duurzame energie, maar ook in andere delen van de wereld. Van Uganda tot Vancouver. En van Connecticut tot Schotland. Vier Nederlandse energieprojecten en hun buitenlandse evenknieën.

Shell doet mee aan groene stadsdistributie in Den Haag

27 jan. 2020


De bevoorrading van kantoren in Den Haag leidt dagelijks tot verkeersbewegingen en luchtvervuiling. Om drukte en de uitstoot van CO2 en fijn- en stikstof te verminderen, is er sinds 23 januari een nieuwe logistieke hub. 

Shell introduceert zelfscankassa’s

17 jan. 2020

Bij steeds meer Shell-stations kunnen gasten zelf hun brandstof en andere producten scannen en afrekenen. Na geslaagde tests bij enkele tankstations zijn diverse locaties van Shell voorzien van zelfscankassa’s. 

Vijf vragen over het rapport ‘Oil, gas and the climate’

13 jan. 2020

Ook de komende jaren investeert Shell in olie en gas. Volgens het rapport ‘Oil, gas and the climate’ van een groot aantal internationale milieu- en onderzoeksorganisaties maken nieuwe investeringen in fossiele brandstoffen het onmogelijk de klimaatdoelen van Parijs te halen. Hoe zit dit precies? Vijf vragen over dit rapport.

Niet slaan, maar draaien. Nieuwe manier om windmolens op zee vast te zetten

10 jan. 2020

Hoe zet je een windturbine vast op de zeebodem? Dat kan door funderingspalen stevig de bodem in te slaan. Maar sinds kort is het ook mogelijk de palen de bodem in te draaien.

EBN en Shell treden toe tot aardwarmteproject Leeuwarden

07 jan. 2020

Energie Beheer Nederland (EBN) en Shell treden toe tot het consortium Warmte van Leeuwarden om het bestaande aardwarmteproject in Leeuwarden verder te helpen realiseren. Het project zal een belangrijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van de warmtevraag van Leeuwarden. 

Vijf vragen over Shell en Boomfeestdag

Vanaf 2020 is Shell drie jaar lang één van de hoofdsponsoren van Stichting Nationale Boomfeestdag. Alles over deze samenwerking in vijf vragen.

Wereldwijd de strijd aan tegen corona

Niet alleen in Nederland dragen medewerkers van Shell een steentje bij aan de bestrijding van het coronavirus, ook buiten de landsgrenzen worden verschillende initiatieven gestart. Een overzicht van de meest in het oog springende projecten.

Ode aan de zon

Met de voordracht van het Friese gedicht Sinnebyld van Arjan Hut, een ode aan zon, is het zonnepark Heerenveen-Zuid officieel geopend.

37.000 basisschoolleerlingen bedenken slimme oplossingen voor wereldwijde uitdagingen

De 15 winnaars van de Generation Discover bright ideas challenge zijn bekend.

Een heel slim windpark

Het waait niet overal even hard. Hoe zorg je zelfs bij weinig wind dat er toch groene energie geleverd kan worden? In CrossWind werken we met onze partners aan vijf innovaties. 

Dagboek van de energietransitie

Huub, Charlotte, Marc en Herman geven een inkijkje in hun dagelijkse werkzaamheden met hun dagboek van de energietransitie.

Overheden Noord-Holland en Flevoland onderzoeken samen met bedrijfsleven mogelijkheden aardwarmte

Natuurlijke warmte uit de grond inzetten om een kwart van de gebouwen in de Metropoolregio Amsterdam te verwarmen.

Zeven vragen over Shell en subsidies

In 2050 moet de Nederlandse energievoorziening bijna helemaal duurzaam en CO2 -neutraal zijn, stelt de Rijksoverheid. Overheden wereldwijd stimuleren de overgang naar duurzamer energie met onder meer subsidies. 

2019