gdf

Een recordaantal van meer dan dertig partners heeft zich bij het festival aangesloten. Samen gaan we jongeren met spannende activiteiten, workshops en clinics enthousiast maken voor technisch onderwijs en de mogelijkheden van een toekomstige baan in deze sector met een groeiend tekort aan technisch talent. Naar verwachting zullen meer dan 30.000 bezoekers het Generation Discover festival bezoeken. Tickets zijn gratis verkrijgbaar via www.generationdiscover.nl, zolang de voorraad strekt.

Het leven in 2050

Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb zal op woensdag 2 oktober samen met leerlingen van verschillende Rotterdamse basisscholen, diverse partners van het festival en presentator en televisiebekendheid Buddy Vedder het Generation Discover festival 2019 feestelijk openen.

Het vijfdaagse evenement staat in het teken van het leven in 2050; hoe zorgen we ervoor dat we slimmer, schoner, zuiniger en socialer gaan samenleven? Bezoekers kunnen onder andere aan de slag met technische proefjes, reizen door het verleden en de toekomst in de Great Time Travel Hack-attractie, met een Hololens virtueel bouwen in de stad van de toekomst en racen met een zelfgemaakt autootje dat op zout water rijdt.

Feyenoord

Ook de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord organiseert als nieuwe partner van het festival verschillende workshops waarin kinderen op een speelse en sportieve manier met technologie om leren gaan. Zo kunnen kinderen robotvoetbalwedstrijdjes spelen met zelf geprogrammeerde spheroballetjes of goals van hun favoriete Feyenoordspelers digitaal naspelen. Bekende eSporters als Ryan Tilborg en een vertegenwoordiging van het Feyenoordjeugdelftal nemen het tegen elkaar op in een spannende FIFA-showmatch in het Generation Discover-theater, op woensdag tot en met vrijdag. Bezoekers kunnen ook zelf een FIFA-wedstrijdje tegen een echte Feyenoord eSporter spelen. Daarnaast organiseert de club diverse sportclinics op het gigantische Feyenoord indoor voetbalveld.

Bekende eSporters als Ryan Tilborg en een vertegenwoordiging van het Feyenoordjeugdelftal nemen het tegen elkaar op in een spannende FIFA-showmatch.

Ton Strooband, Manager Maatschappelijke Zaken Feyenoord: “Feyenoord is in Rotterdam al jaren maatschappelijk actief op scholen, sportverenigingen, pleinen en in de wijk. Sinds enkele maanden bieden wij een onderwijsondersteunend programma aan om kinderen voor te bereiden op beroepen waarbij programmeren en techniek belangrijke bestandsdelen zijn. Het Generation Discover festival sluit hier zowel qua missie als qua locatie perfect op aan en geeft ons de gelegenheid om kinderen op een verrassende manier te inspireren met de mogelijkheden van techniek door hen te laten zien hoe sport en programmeren met elkaar verbonden zijn.”

Voor het eerst in Rotterdam

Na drie edities op het Malieveld in Den Haag, heeft het Generation Discover festival dit jaar voor het eerst plaats in Rotterdam Ahoy. Het festival sluit aan bij een van de doelstellingen van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, namelijk het stimuleren van de keuze voor een opleiding met een perspectief op een baan in de technologie in de breedste zin van het woord.

“Met het Nationaal Programma Rotterdam Zuid richten we ons op het inlopen van achterstanden op het gebied van leren, werken en wonen in Rotterdam Zuid. Door met het Generation Discover festival samen te werken, laten we jongeren uit de omgeving kennis maken met technologie,” zegt Marco Pastors, directeur Nationaal Programma Rotterdam Zuid.