Het afgeven van deze opsporingsvergunningen is pas het startpunt, maar wij vinden het belangrijk om al in een vroeg stadium goed en open te communiceren over de voor- en nadelen van aardwarmte. Daarom hebben we samen de website www.rijnmondaardwarmte.nl gelanceerd, waar geïnteresseerden meer kunnen lezen over de toepassing van aardwarmte. Op de website wordt ook veel verwezen naar www.allesoveraardwarmte.nl als goede informatiebron.  

In deze gebieden gaan ENGIE, Hydreco GEOMEC en Shell de komende jaren een stap zetten met het ontwikkelen van aardwarmte en met het maken van afspraken met mogelijke afnemers van de aardwarmte. We gaan de techniek en kosten verder uitwerken en mogelijke locaties zoeken voor boringen en uitzoeken hoe deze eruit kunnen komen te zien. In nauw contact met de gemeentes en de omgeving willen we op termijn concrete aardwarmtelocaties ontwikkelen en warmtebronnen aanboren. Het is nog onbekend wanneer en waar dit laatste zal gebeuren, de komende jaren in ieder geval nog niet.

Meer Shell

Duurzame warmte

Wat veel mensen niet weten is dat ongeveer de helft van alle energie in Nederland opgaat aan warmte. Geen wonder dat voor warmte een hoofdrol is weggelegd in de Nederlandse energietransitie. Hoe we het op een duurzame manier warm krijgen en houden? Aardwarmte is volgens Shell een van de oplossingen. 

Energie en innovatie

Moderne vormen van energie, zoals windenergie en zonne-energie, liggen steeds meer binnen handbereik. Bij Shell gebruiken wij menselijke vindingrijkheid, innovatie en technologie om onze klanten deze energie aan te bieden, terwijl wij er tegelijkertijd naar streven om onze invloed op het milieu te beperken.

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie.