Het station, aan de Burgemeester Letschertweg in Tilburg, bevat isolatieglas en energiezuinige apparatuur. Een warmtepomp en een systeem dat warmte terugwint, zorgen voor het juiste klimaat in het station. 164 zonnepanelen op het dak wekken de benodigde stroom op. Daarbij worden ze geholpen door nog eens 125 vierkante meter aan in de luifel geïntegreerde zonnepanelen.

Duurzame wasstraat

De zonnepanelen die in de luifel zijn verwerkt, zijn doorzichtig. Daardoor is minder kunstlicht nodig. Hoe meer licht er binnenvalt, hoe meer het kunstlicht dimt. Ook bij de bouw van de wasstraat is geïnvesteerd in duurzaamheid. Waswater wordt opgevangen en daarna gezuiverd. Zo kan uiteindelijk 85 procent van het water opnieuw worden gebruikt.

Hilmar van den Dool, General Manager Retail in de Benelux en Frankrijk: “Shell streeft ernaar om de CO2-voetafdruk van haar stations in Nederland voor 2025 te halveren. Zo voorzien we al onze stations van groene stroom. Daarnaast pakken we onze eigen activiteiten aan, zoals hier in Tilburg. Bij Shell Peulwijk Oost is de CO2-uitstoot met 35 procent gereduceerd. In Tilburg willen we nog een stap verder komen.”

Eerste 150 kW-laadpalen

Het station in Tilburg is het allereerste Shell-station in Nederland dat is uitgerust met 150 kW Shell Recharge-laadpalen, geïnstalleerd door Allego, een toonaangevende Europese operator van laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Bezitters van een volledig elektrisch voertuig met een snellaadfunctionaliteit kunnen er hun accu binnen 15 minuten opladen van 20 naar 80 procent met volledig duurzaam opgewekte stroom. Shell plaatst de komende tijd tweehonderd 150 kW-snellaadpalen in Nederland.

Ter viering van de opening van dit nieuwe station en de eerste 150 kW-snelladers kunnen klanten tijdelijk vanaf 1 augustus hun auto opladen voor een promotietarief van 35 cent per kWh. De actie geldt op alle Shell Recharge-locaties in Nederland.

Shell blijft investeren in elektrisch laden, waterstof en biobrandstoffen. Van den Dool: “Ook kunnen onze klanten heel eenvoudig CO2-neutraal rijden door hun CO2-uitstoot te compenseren. Gratis door Shell V-Power te tanken of via ons loyaliteitsprogramma Miles & Me, of voor 1 cent per getankte liter bij onze reguliere FuelSave-brandstoffen.”

Voor meer informatie over CO2-neutraal rijden bij Shell, ga naar www.shell.nl/CO2neutraal

Shell Mediarelaties

Telefoon: 070 377 8750
Email: media-nl@shell.com