Den Haag – De organisatoren van de New Energy Challenge lanceren de vierde editie van de competitie. De Challenge is dit jaar uitgebreid met een apart programma voor scale-ups, naast het al bestaande programma voor start-ups. De winnende start-up mag deelnemen aan het Shell GameChanger programma en de winnende scale-up mag een pilotproject uitvoeren met Shell Ventures en Shell Retail.

De New Energy Challenge wordt georganiseerd door Shell, Rockstart, YES!Delft en Get in the Ring en staat open voor jonge ondernemers in Europa en Israël die geavanceerde technologieën en oplossingen ontwikkelen die cruciaal zijn om aan de toekomstige energiebehoefte te voldoen. De focus ligt op ondernemers met innovatieve duurzame energieoplossingen op het gebied van mobiliteit, energiebeheer, energieopslag, waterstof en het tankstation van de toekomst.

Maikel Bouricius, Marketing Manager van Asperitas, winnaar van de New Energy Challenge 2018: "Deelnemen aan de Challenge had een enorme impact op ons bedrijf door alle activiteiten tijdens de finale week en de samenwerking met Shell die daarop volgde. Als winnaar konden we echt een volgende stap zetten en werd het duidelijk dat wij, als clean-tech bedrijf, op de juiste weg zijn om de industrie van datacenters duurzamer te maken.

Meer impact

Door het introduceren van aparte programma’s voor start-ups en scale-ups kan de New Energy Challenge beter tegemoetkomen aan de specifieke behoeften van jonge ondernemers door middel van coaching, het delen van kennis en expertise en toegang tot het Shell-netwerk.

Het eerste programma biedt start-ups een intensief programma van YES!Delft waarbij finalisten hun bedrijfsplannen kunnen valideren en ideeën kunnen uitwisselen met coaches en experts. De winnende finalist ontvangt via het Shell GameChanger-programma een bedrag van minstens € 100.000 voor het testen van hun concept.

Het tweede programma biedt scale-ups de kans om te werken met de experts van Rockstart, kennis en ideeën uit te wisselen en een pilotplan te maken. De winnaar zal de pilot samen met Shell Ventures en Shell Retail verder ontwikkelen en uiteindelijk lanceren bij een Shell tankstation.

“De New Energy Challenge brengt de beste mensen bij elkaar om samen aan een toekomst met minder CO2-uitstoot te werken”, zegt Geert van de Wouw, Vice President van Shell Ventures. “Wij bieden een van de winnaars de kans om een pilotproject uit te voeren met Shell’s steun. Dit is uniek voor de New Energy Challenge en een concreet voorbeeld van onze toewijding om samen met jonge ondernemers de energietransitie te versnellen.”

De Challenge

De New Energy Challenge staat open voor Europese en Israëlische start-ups en scale-ups met innovatieve technologieën en oplossingen voor de energietransitie. Inschrijven kan vanaf 23 april 2019. De deadline voor afgeronde inschrijvingen is 24 mei 2019. Inschrijven kan eenvoudig via www.newenergychallenge.com.

De finalisten in beide programma’s worden uitgenodigd voor de finaleweek in oktober om hun winnende pitch voor te bereiden. Een jury bestaande uit experts zal in beide categorieën een winnaar aanwijzen.

Beeldmateriaal in hoge resolutie en videobeelden van de winnaar van vorig jaar.

Contact

Shell Mediarelaties
T +31 (0) 70 377 8750

Shell Ventures

Shell Ventures, het corporate venture capital-team van Shell, richt zich op start-ups en MKB-bedrijven die zich in een vroeg stadium van hun volwassenheid bevinden, of hun bedrijf beginnen op te schalen en te laten groeien. Het team doet minderheidsinvesteringen in bedrijven om toonaangevende technologie en disruptieve bedrijfsmodellen te vinden en te ontwikkelen op gebieden die van strategisch belang zijn voor Shell.

Shell GameChanger

Het Shell GameChanger programma is opgericht in 1996 en biedt start-ups en bedrijven een snelle en kostenefficiënte manier om de technische en commerciële uitvoerbaarheid van hun technologie of bedrijfsplan te laten zien. Disruptieve ideeën kunnen overal voorkomen, dus het programma zoekt voortdurend naar start-ups met onbewezen en ongebruikelijke technologische ideeën in een vroeg ontwikkelingsstadium. Shell GameChanger heeft contact gehad met meer dan 5.000 vernieuwers over de hele wereld, waardoor ze meer dan 150 ideeën hebben helpen ontwikkelen.

Rockstart

Rockstart werd in 2011 in Amsterdam gelanceerd als een van Europa's eerste start-up accelerators. Vandaag de dag is Rockstart een internationaal bedrijf dat de beste start-ups ondersteunt op weg naar succes in vier domeinen: Energy, Health, AgriFood en Emerging Technologies. Het bedrijf biedt start-ups toegang tot kapitaal, de markt en expertise door hen te verbinden met partners, investeerders, mentoren en het bredere Rockstart-netwerk. Rockstart heeft geïnvesteerd in meer dan 150 start-ups en hen ondersteund op hun reis om meer dan € 87 miljoen op te halen en meer dan 700 mensen aan te nemen. Rockstart is een internationaal team van 35+ professionals dat zich toelegt op het ondersteunen en versterken van start-ups om schaalbaar te worden en de wereld ten goede te veranderen.

YES!Delft

Sinds 2005 ondersteunt YES!Delft tech start-ups om hun ideeën op de markt te brengen, hun bedrijfsaannames te valideren en hun teams te laten groeien. Meer dan 170 actieve tech start-ups hebben toegang tot het unieke YES!Delft ecosysteem met op maat gemaakte programma's, diensten zoals YES!Funded en YES!Talents, meer dan 170 mentoren en meer dan 50 zakelijke partners. Met dit aanbod behaalde YES!Delft de tweede plaats op de wereldranglijst van UBI Global. Het ecosysteem van YES!Delft innoveert in negen gevestigde gebieden: luchtvaart, medtech, edtech, robotica, cleantech, biotech, complexe technologie, kunstmatige intelligentie en blockchain. In 2019 werd een nieuwe locatie geopend - YES!Delft The Hague - om de thuisbasis te worden van software gerelateerde start-ups, met name op het gebied van Kunstmatige Intelligentie en Blockchain.

Get in the Ring

Get in the Ring is een start-up platform dat actief is in meer dan 100 landen en oprichters van bedrijven kansen wil bieden om deals te sluiten en wereldwijd bekend te worden. Get in the Ring is onderdeel van Unknown Group, een innovatiebureau gespecialiseerd in internal en external venturing. De missie van de groep is om het potentieel te ontgrendelen van degenen die de wereld van morgen zullen vormgeven.