shell rijksmuseum boerhaave talent development

Museumdirecteur Amito Haarhuis: “Nu kunnen beide organisaties hun krachten bundelen en samen zo veel mogelijk jongeren hun talenten laten ontdekken. Ook jongeren die normaliter minder snel met wetenschap en techniek in aanraking komen.”


Rijksmuseum Boerhaave richt zich met schoolprogramma's voor basis- en voortgezet onderwijs op onderzoekend en ontdekkend leren. Leerlingen ervaren door museumobjecten en replica’s hoe het is om een echte wetenschapper te zijn. Door actief te stimuleren dat ze zich verwonderen, vragen stellen en die vragen met elkaar onderzoeken, zijn ze actief bezig met kennisverwerving en het ontwikkelen van sociale vaardigheden.


“Shell ziet in Rijksmuseum Boerhaave een waardevolle partner om onze toekomstige generatie ontdekkers te enthousiasmeren voor wetenschap en techniekonderwijs”, aldus Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland.


Rijksmuseum Boerhaave draait om de geschiedenis van de wetenschap en techniek in Nederland. Shell is onlosmakelijk verbonden aan de energiegeschiedenis en maakt met hun bedrijfscollectie deel uit van de rijkscollectie die het museum beheert. Daarnaast werken het museum en Shell samen om duizenden kinderen kennis laten maken met de fascinerende wereld van wetenschap en techniek tijdens het jaarlijkse Generation Discover festival en verzorgt het museum schoollessen in wetenschap en techniek voor Jet-Net.