Shell neemt Duitse operator van virtuele energiecentrales over

25 feb. 2021

Shell neemt de Duitse operator van virtuele energiecentrales Next Kraftwerke voor 100% over van zijn consortium van aandeelhouders.

Shell reageert op de uitspraak van de rechtbank van Milaan over OPL 245

17 mrt. 2021

Ben van Beurden, Chief Executive van Royal Dutch Shell plc ("RDS"), heeft vandaag de volgende verklaring afgelegd nadat de rechtbank van Milaan de Onderneming heeft vrijgesproken van aanklachten in verband met Oil Prospecting Licence (OPL) 245 in Nigeria.

Reactie Shell op uitspraak klimaatzaak | Shell response to climate case verdict

26 mei 2021

Vandaag heeft de rechtbank in Den Haag uitspraak gedaan in de klimaatzaak van Milieudefensie, andere NGO’s en particulieren, tegen Royal Dutch Shell (“Shell”).

Shells klimaatdoelstelling – reactie op persaandacht voor accountantsverklaring

09 apr. 2021

Shell wil in 2050 of eerder netto een CO2-neutraal energiebedrijf zijn, in lijn met de samenleving. Deze doelstelling is in lijn met het ambitieuzere doel van het Akkoord van Parijs om de stijging van de gemiddelde temperatuur op aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius.

From Waste-to-Chemicals to Waste-to-Jet

08 jun. 2021

Partners repurpose the Rotterdam waste-to-chemicals project to waste-to-jet based on substantial targets and demand for Sustainable Aviation Fuel, expected support for Recycled Carbon Fuels and a full scope, ‘in-house’ technical solution to be provided by Enerkem and Shell.

Shell bevestigt hoger beroep in klimaatzaak

20 jul. 2021

Shell gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Den Haag in de zaak die Milieudefensie en anderen aanspanden tegen Shell. Twee maanden geleden stelde de rechter dat Shell haar wereldwijde netto CO2-uitstoot in 2030 met 45% moet verminderen ten opzichte van het niveau van 2019.

Shell Energy gaat energie leveren bij mensen thuis

26 aug. 2021


Nederland heeft er binnenkort een nieuwe energieleverancier bij: Shell Energy. Shell Energy Retail B.V. heeft van de Autoriteit Consument & Markt een vergunning gekregen om energie te gaan leveren bij mensen thuis.

Shell bouwt een van Europa's grootste biobrandstoffenfabrieken in Rotterdam

16 sep. 2021

Shell gaat een biobrandstoffenfabriek met een capaciteit van 820.000 ton per jaar bouwen op het Shell Energie- en Chemiepark Rotterdam (Shell Pernis). Eenmaal gebouwd, wordt de fabriek een van de grootste in zijn soort in Europa voor de productie van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) en hernieuwbare diesel uit afval.