“Transparantie is belangrijk voor Shell – tonen wie we zijn en wat we doen is een van de beste manieren om te laten zien hoe we bijdragen aan de maatschappij,” zegt Shell’s Chief Financial Officer Jessica Uhl. “We hopen dat dit rapport bijdraagt aan een beter begrip over onze activiteiten en de belastingen die we betalen.”

Het Tax Contribution Report geeft informatie over de belastingafdracht van Shell in die landen en plaatsen waar Shell een fiscale aanwezigheid heeft. In 2018 betaalden Shell-entiteiten wereldwijd 10,1 miljard dollar winstbelasting en 5,8 miljard dollar aan royalties. Voor overheden inden deze entiteiten 48,2 miljard dollar aan accijnzen, omzetbelasting en soortgelijke heffingen op onze brandstof en andere producten. De effectieve belastingdruk in 2018: 32,9 procent.

Lees het volledige persbericht op:

Press Release Shell Global

Lees het rapport op:

Shell Tax Contribution Report 2018

Meer over Shell en belastingen is te vinden op:

Shell belastingen

Voor vragen

International Media Relations: +44 207 934 5550

International Investor Relations: +31 70 377 4540

 

Meer Shell en belastingen

Shell en belastingen

Welke belastingen betaalt Shell in Nederland en in de rest van de wereld? Hoe denkt Shell over het Nederlandse belastingstelsel? Kortom, wat is de belastingpositie van Shell? U vindt het op deze speciale belastingpagina.