Oorlog in Oekraïne

We zijn geschokt door de gebeurtenissen in Oekraïne en hebben aangekondigd dat we van plan zijn ons terug te trekken uit onze olie- en gasactiviteiten in Rusland. We stoppen met onze Russische joint ventures en met het aankopen van Russische olie op de spotmarkt. Ook sluiten we onze tankstations en beëindigen we de verkopen van vliegtuigbrandstof en smeermiddelen in Rusland. Meer informatie is te vinden in ons (Engelstalige) dossier op Shell.com.

Lees meer

Powering Progress

Shells strategie voor het versnellen van onze overgang naar netto nul uitstoot, in lijn met de samenleving. Met deze Powering Progress-strategie willen we waarde creëren voor aandeelhouders, klanten en de samenleving als geheel.

Lees meer

     

Het laatste nieuws

sonnen stapt in Nederlandse markt en zet haar Europese groei door


sonnen lanceert zijn slimme energieopslag en energieoplossingen voor thuis nu ook in Nederland, kort na de succesvolle stap van het innovatieve bedrijf in de Belgische en Spaanse markt. 

Shell en Milieudefensie schikken langlopende zaak over olielekkages in Nigeria


Na de uitspraken van het Hof Den Haag van 29 januari 2021 hebben Shell en Milieudefensie een schikking onderhandeld ten behoeve van de gemeenschappen in Oruma, Goi en Ikot Ada Udo in Nigeria, die zijn getroffen door vier olielekkages die hebben plaatsgevonden tussen 2004 en 2007. 

Primeur in Nederland: eerste Shell-station met alleen elektrische snelladers


Shell heeft haar eerste station met alleen elektrische snelladers geopend aan het Hofplein in Rotterdam. Het bedrijf bouwde daartoe een traditioneel station met benzine- en dieselpompen om tot een zogeheten Mobility Hub.

Uitgelicht

Meer Shell

Make the Future

Het #MakeTheFuture programma van Shell speelt in op de ontwikkelingen en de verschillende initiatieven die kunnen bijdragen aan een energierijke, CO2-arme toekomst.  Om een kijkje te nemen in lokale initiatieven, delen Esmerelda, Lisa, Wendy, Hans, Roland en Stefan hun verhaal. Zij nemen ons mee en tonen ons hoe ze zich dagelijks inzetten voor meer duurzame energie.

Venster

Venster is het Nederlandstalige kwartaalmagazine van Shell Nederland. In dit nummer een interview met Shell-CEO Ben van Beurden en het varen op biobrandstof. 

Energie en innovatie

Moderne vormen van energie, zoals windenergie en zonne-energie, liggen steeds meer binnen handbereik. Bij Shell gebruiken wij menselijke vindingrijkheid, innovatie en technologie om onze klanten deze energie aan te bieden, terwijl wij er tegelijkertijd naar streven om onze invloed op het milieu te beperken.