Op frituurvet de wereld rond

De scheepvaart is verantwoordelijk voor ruim twee procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Het gebruik van biobrandstoffen kan de belasting van milieu en klimaat helpen verminderen. Het containerschip Mette Maersk probeerde dit op de route van Rotterdam naar Shanghai - door te varen op gebruikt frituurvet. 

Geoliede machine

Meer lucht aan de grond

Schiphol is een stukje schoner. Vanaf medio juni rijden nagenoeg alle grondvoertuigen op Schiphol op Shell GTL Fuel. De lokale emissies zijn hierdoor lager. Een verademing voor het personeel werkzaam op de platforms rondom de vliegtuigen. Hamburg Airport en Kopenhagen Airport gingen Schiphol al voor.

Ben Binnenpag

We moeten het vertrouwen herstellen

Vijf jaar na zijn aantreden als Chief Executive Officer van Shell spreekt Ben van Beurden over klimaatproblematiek, zijn stijl van leidinggeven en de grootste financiële transformatie van Shell ooit.

Lees meer ...

Het laatste nieuws

Recente persberichten

Met een blik uit het verleden een blik op de toekomst

15 Mar 2019

Op 14 maart vond op het hoofdkantoor van Shell in Den Haag een bijzonder ceremonieel moment plaats. In 2017 is bij bouwwerkzaamheden aan het hoofdkantoor van Shell aan de Carel van Bylandtlaan 30 in Den Haag een tijdcapsule uit 1915 gevonden. Vandaag werd een nieuwe - 3D geprinte - capsule gevuld en gesloten door Shell CEO Ben van Beurden en Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag, om voor onbepaalde tijd te worden teruggeplaatst.

Shell Moerdijk opent één van de grootste zonneparken in Nederland

14 Mar 2019

Shell Moerdijk opent vandaag officieel haar zonnepark. Met 76.000 panelen gaat het om één van de grootste zonneparken in Nederland. Het zonnepark heeft een piekcapaciteit van 27 megawatt. Dit is vergelijkbaar met het jaarlijks elektriciteitsverbruik van ongeveer 9.000 huishoudens. Shell Moerdijk gaat de stroom die dit zonnepark opwekt zelf afnemen.

Verder in het nieuws

Zie ook

Annual Reports and publications

The 2018 Annual Report and Form 20-F, the 2018 Sustainability Report and the 2018 Investors' Handbook are now available for online reading and as PDF download.

Quarterly results

Royal Dutch Shell plc’s latest quarterly, half year and full year results and archived results since 2013.