Shell gebruikt plastic afval om chemicaliën te produceren

Shell heeft met succes hoogwaardige chemicaliën geproduceerd met behulp van een vloeibare grondstof gemaakt van plastic afval. De techniek, die pyrolyse wordt genoemd, wordt beschouwd als een doorbraak voor moeilijk te recyclen kunststoffen 

Dossier: Klimaatzaak

Over één ding zijn we het allemaal eens: de wereld heeft een schoner energiesysteem nodig om klimaatverandering tegen te gaan. Over de wijze waarop de wereld dit moet doen, lopen de meningen uiteen. Lees in het Klimaatdossier hoe Shell werkt aan de energietransitie en wat Shell vindt van de aangespannen Klimaatzaak.

illustratie van windmolens op zee

De nieuwe energiekaart

Op weg naar schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt doet? Bekijk onze stappen in de Nederlands energietransitie.

Van Oord baggert op gebruikte frituurolie

Sleephopperzuiger HAM 316 vertrok op 18 september uit Rotterdam voor een reis op biobrandstof naar Cuxhaven (Duitsland). In een pilot met Shell zal het schip van maritieme aannemer Van Oord varen op biobrandstof van afvalproducten; in dit geval gebruikte frituurolie. De biobrandstof reduceert de CO2-uitstoot met ruim 40% vergeleken met conventionele scheepsbrandstof. 

Het laatste nieuws

Recente persberichten

Shell blijft zoeken naar kansen in energietransitie na niet-winnend bod op Eneco

25 nov 2019

Vandaag heeft Eneco ons laten weten dat PGGM en Shell niet succesvol zijn geweest in hun poging om als consortium Eneco te kopen.

Aanbeveling Reclame Code Commissie over Shell GTL Fuel-informatie

29 okt 2019

De Reclame Code Commissie is in hoger beroep toch tot de conclusie gekomen dat informatie over Shell GTL Fuel (Gas-To-Liquids) op het Generation Discover festival in strijd is met de Reclame Code. In eerste aanleg dacht de commissie hier nog anders over. Het is aan Shell om de voordelen van Shell GTL Fuel nog beter uit te leggen. 

Shell lanceert eerste Europese seizoen van reisavontuur ‘The Great Travel Hack’

15 okt 2019

Twee teams gaan de uitdaging aan om met zo min mogelijk CO₂-uitstoot van Londen naar Istanbul te reizen. Het Nederlandse team bestaat uit presentator Jamie Trenité en model Loiza Lamers.

 
 

Verder in het nieuws

Zie ook

Annual Reports and publications

The 2018 Annual Report and Form 20-F, the 2018 Sustainability Report and the 2018 Investors' Handbook are now available for online reading and as PDF download.

Shell Sustainability Report

Meer weten over onze milieugerelateerde en sociale prestaties?

Quarterly results

Royal Dutch Shell plc’s latest quarterly, half year and full year results and archived results since 2013.