Oorlog in Oekraïne

We zijn geschokt door de gebeurtenissen in Oekraïne en hebben aangekondigd dat we van plan zijn ons terug te trekken uit onze olie- en gasactiviteiten in Rusland. We stoppen met onze Russische joint ventures en met het aankopen van Russische olie op de spotmarkt. Ook sluiten we onze tankstations en beëindigen we de verkopen van vliegtuigbrandstof en smeermiddelen in Rusland. Meer informatie is te vinden in ons (Engelstalige) dossier op Shell.com.

Lees meer

Powering Progress

Shells strategie voor het versnellen van onze overgang naar netto nul uitstoot, in lijn met de samenleving. Met deze Powering Progress-strategie willen we waarde creëren voor aandeelhouders, klanten en de samenleving als geheel.

Lees meer

     

Het laatste nieuws

Verdere stappen zetten in de energietransitie


Frans Everts is sinds 1 april de president-directeur van Shell Nederland. Na zijn eerste weken in de nieuwe functie geeft hij een inkijkje in zijn doelen voor de korte en iets langere termijn. “We gaan volop door in de overgang naar schonere energie.”

Eerste turbine verrijst in offshore windpark Hollandse Kust Noord


De eerste van 69 windturbines staat in het windpark Hollandse Kust Noord op de Noordzee, dat momenteel wordt ontwikkeld door CrossWind, een joint venture van Shell en Eneco. Naar verwachting levert het windpark tegen de zomer de eerste stroom aan het Nederlandse net. De volledige ingebruikname van het project wordt verwacht eind 2023.

Shell maakt afspraken met overheid om uitstoot versneld te verlagen


Shell wil in Nederland in 2030 3,9 megaton minder CO2 uitstoten ten opzichte van 2020. Dit is opgenomen in een intentieverklaring die vandaag door de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Shell is ondertekend als onderdeel van de zogenoemde Maatwerkafspraken.

Uitgelicht

Meer Shell

Make the Future

Het #MakeTheFuture programma van Shell speelt in op de ontwikkelingen en de verschillende initiatieven die kunnen bijdragen aan een energierijke, CO2-arme toekomst.  Om een kijkje te nemen in lokale initiatieven, delen Esmerelda, Lisa, Wendy, Hans, Roland en Stefan hun verhaal. Zij nemen ons mee en tonen ons hoe ze zich dagelijks inzetten voor meer duurzame energie.

Venster

Venster is het Nederlandstalige kwartaalmagazine van Shell Nederland. Met gesprekken met senior leaders, wetenschappers en beleidsexperts binnen en buiten Shell, en diepteverhalen.

Energie en innovatie

Moderne vormen van energie, zoals windenergie en zonne-energie, liggen steeds meer binnen handbereik. Bij Shell gebruiken wij menselijke vindingrijkheid, innovatie en technologie om onze klanten deze energie aan te bieden, terwijl wij er tegelijkertijd naar streven om onze invloed op het milieu te beperken.