Over onze Twitter-feed

Door technische wijzigingen van X, het bedrijf van het voormalige Twitter, zijn onze tweets niet langer zichtbaar op onze website. Onze tweets zijn nog wel direct via de X-app (voorheen Twitter-app) op uw smartphone te lezen. Let op dat u van X dan wel eerst ingelogd moet zijn op de X-app om tweets te kunnen lezen. Shell heeft geen invloed op de toegang of het gebruik van de app.

Oorlog in Oekraïne

We zijn geschokt door de gebeurtenissen in Oekraïne en hebben aangekondigd dat we van plan zijn ons terug te trekken uit onze olie- en gasactiviteiten in Rusland. We stoppen met onze Russische joint ventures en met het aankopen van Russische olie op de spotmarkt. Ook sluiten we onze tankstations en beëindigen we de verkopen van vliegtuigbrandstof en smeermiddelen in Rusland. Meer informatie is te vinden in ons (Engelstalige) dossier op Shell.com.

Lees meer

Powering Progress

Shells strategie voor het versnellen van onze overgang naar netto nul uitstoot, in lijn met de samenleving. Met deze Powering Progress-strategie willen we waarde creëren voor aandeelhouders, klanten en de samenleving als geheel.

Lees meer

     

Het laatste nieuws

Shell heropent Mobility Hub Hofplein met duurzamere uitstraling en elektrisch deelvervoer


Shell heeft voor het eerst in Nederland een locatie voor het gewone wegverkeer heropend waar de focus ligt op gemak, snelheid en duurzaamheid. 

Rotterdam The Hague Airport versnelt bijmengen duurzame vliegtuigbrandstof


Gisteren hebben Shell en RTHA een langetermijnovereenkomst getekend om met ingang van 2024 in alle vliegtuigen die tanken op RTHA duurzame vliegtuigbrandstof bij te gaan mengen. 

Shell wint aanbesteding voor publieke snellaadstations van MRA-Elektrisch


Shell gaat samen met NXT 50five en TotalEnergies tot 600 publieke snellaadstations realiseren in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. MRA-Elektrisch heeft met de drie provincies en een groot aantal gemeenten een gezamenlijke aanbesteding gedaan en Shell is als één van de winnaars naar voren gekomen. De eerste nieuwe snelladers van Shell (met een aanbod aan laadvermogen variërend tussen de 50kW en 400kW) worden naar verwachting in 2024 geplaatst. 

Uitgelicht

Meer Shell

Make the Future

Het #MakeTheFuture programma van Shell speelt in op de ontwikkelingen en de verschillende initiatieven die kunnen bijdragen aan een energierijke, CO2-arme toekomst.  Om een kijkje te nemen in lokale initiatieven, delen Esmerelda, Lisa, Wendy, Hans, Roland en Stefan hun verhaal. Zij nemen ons mee en tonen ons hoe ze zich dagelijks inzetten voor meer duurzame energie.

Venster

Venster is het Nederlandstalige kwartaalmagazine van Shell Nederland. Met gesprekken met senior leaders, wetenschappers en beleidsexperts binnen en buiten Shell, en diepteverhalen.

Energie en innovatie

Moderne vormen van energie, zoals windenergie en zonne-energie, liggen steeds meer binnen handbereik. Bij Shell gebruiken wij menselijke vindingrijkheid, innovatie en technologie om onze klanten deze energie aan te bieden, terwijl wij er tegelijkertijd naar streven om onze invloed op het milieu te beperken.