Oorlog in Oekraïne

We zijn geschokt door de gebeurtenissen in Oekraïne en hebben aangekondigd dat we van plan zijn ons terug te trekken uit onze olie- en gasactiviteiten in Rusland. We stoppen met onze Russische joint ventures en met het aankopen van Russische olie op de spotmarkt. Ook sluiten we onze tankstations en beëindigen we de verkopen van vliegtuigbrandstof en smeermiddelen in Rusland. Meer informatie is te vinden in ons (Engelstalige) dossier op Shell.com.

Lees meer

Powering Progress

Shells strategie voor het versnellen van onze overgang naar netto nul uitstoot, in lijn met de samenleving. Met deze Powering Progress-strategie willen we waarde creëren voor aandeelhouders, klanten en de samenleving als geheel.

Lees meer

     

Het laatste nieuws

In beroep gaan is niet negeren


In maart 2022 diende Shell zijn beroep in tegen de uitspraak van de Haagse rechtbank van mei 2021. In die uitspraak werd Shell bevolen om de wereldwijde CO2-uitstoot die het rapporteert in Scope 1, 2 en 3 tegen 2030 met netto 45% te verminderen in vergelijking met de niveaus van 2019.

Door Rotterdam varen op waterstof met een watertaxi


Het SWIM-consortium heeft gewerkt aan een innovatieve waterstof aandrijflijn voor maritieme toepassingen. Begin 2023 komt deze schone watertaxi ook daadwerkelijk in de vloot van Watertaxi Rotterdam.

Renewable liquid hydrogen supply chain between Portugal and the Netherlands on the horizon


Shell New Energies NL BV, ENGIE, Vopak and Anthony Veder have signed an agreement to study the feasibility of producing, liquifying and transporting green hydrogen from Portugal to the Netherlands, where it would then be stored and distributed for sale.

Uitgelicht

Meer Shell

Make the Future

Het #MakeTheFuture programma van Shell speelt in op de ontwikkelingen en de verschillende initiatieven die kunnen bijdragen aan een energierijke, CO2-arme toekomst.  Om een kijkje te nemen in lokale initiatieven, delen Esmerelda, Lisa, Wendy, Hans, Roland en Stefan hun verhaal. Zij nemen ons mee en tonen ons hoe ze zich dagelijks inzetten voor meer duurzame energie.

Venster

Venster is het Nederlandstalige kwartaalmagazine van Shell Nederland. In dit nummer een interview met Shell-CEO Ben van Beurden en het varen op biobrandstof. 

Energie en innovatie

Moderne vormen van energie, zoals windenergie en zonne-energie, liggen steeds meer binnen handbereik. Bij Shell gebruiken wij menselijke vindingrijkheid, innovatie en technologie om onze klanten deze energie aan te bieden, terwijl wij er tegelijkertijd naar streven om onze invloed op het milieu te beperken.